take over
take over
Boucheron
Boucheron

Boucheron Parfym


Det som från år 1858 var ett franskt juvel- och klockföretag utvecklades också till ett av världens finaste parfymerier.

Grundaren var Frédéric Boucheron som föddes år 1830. Han visste redan från barnsben att han ville bli en juvelare. Det var inte alls ovanligt att man på den här tiden lämnade skolan för att börja jobba i Frankrike och det var precis det Boucheron gjorde. Vid 14-års ålder började han sin lärlingstid med juvelaren Jules Chase och strax därefter sin första anställning med Tixier-Deschamps.

År 1858 startade han sin första egna smyckesbutik på det exklusiva kvarteret "Palais Royal" i Paris. Han valde att kalla det för "Boucheron" efter hans efternamn.

Efter Frédérics död så tog hans son Louis Boucheron över som trodde starkt på företagets framtid. Louis vart känd för att experimentera mycket med nya tekniker i smyckesproduktionen. Efter sonens död så tog Maison Boucheron över och fortsatte på de smyckes- och klock-ideal som Boucheron skapat.

Företaget tog fram år 1988 den första parfymen som blev kallad för just "Boucheron". I nästan 30 år så har Boucheron skapat mystiska och fräscha herr- och dam- parfymer som är tidlösa, till exempel den blommiga damparfymen "Boucheron Place Vendôme" och den klassiska herrparfymen "Boucheron Pour Homme".

På grund av företagets historia med smyckesproduktion, som de fortfarande har igång, fokuserar Boucheron mycket på flaskan. Företaget anser att det är viktigt med ett elegant utseende som symboliserar parfymens karaktär.

Parfymerna "Boucheron Pour Homme" hittar du här och "Boucheron Place Vendôme" hittar du här hos oss på HARMONIQ.se

Läs mer
Visa mindre

Din produkt är tillagd

×
Startsidan
Proenza Schouler
Proenza Schouler ARIZONA EDP 90 ML
Proenza Schouler ARIZONA SHOWER OIL 200 ML
Proenza Schouler ARIZONA BODY OIL 100 ML