take over
take over
Avancerad hudvård
Avancerad hudvård
Dermalogica
Eneomey
Exuviance
Filorga
Hudvård

Avancerad hudvård – serum, peeling, mask

Nu är det dags att lära oss om hudvården som ger oss resultat. Resultat inriktad hudvård eller avancerad hudvård som jag vill kalla det.

Resultat och förändring får vi i dermis (mellanhuden). Men för att kunna penetrera dit ner så krävs just en mer avancerad hudvård.

Samtidigt som du bör ha din Basic hudvård klar (dvs, rengöring, ansiktsvatten, dag/nattkräm och ögonkräm) som första prioritet. Du bör alltså inte använda serum utan en dagkräm eftersom du måste skydda och vårda ditt yttre först. Sedan tänka djupare, för mer resultat.

Så vi börjar med serum.

Serum - huvudrollsinnehavaren

Kärt barn har många namn och det kan lika gärna kallas för booster, koncentrat eller essence. Serum appliceras alltid efter ditt ansiktsvatten, före din dag/nattkräm och finns för ögon, ansikte och kropp.  Kan med fördel appliceras under en mask också.

 

Serum är nyckeln till god hudhälsa och man kan använda flera serum på varandra i så kallad ”layering”. Vissa serum är mer lämpade till dagen och andra till kvällen. Kom in till oss så hjälper vi dig gärna.

Dermalogica Skin Hydrating Booster är den explosion av fukt som din hy väntat på! Hudtyper: Produkten passar normal/torr hy. Egenskaper: Dermalogica Skin Hydrating Booster är ett lättabsorberat serum och en olja i ett. Produkten arbetar intensivt med fukt, ger nytt liv åt lystern i huden och minimerar fina linjer. Denna booster innehåller en koncentrerad blandning av fuktgivande hyaluronsyra och närande algextrakt. 

Dermalogica Skin Hydrating Booster 30 ml
Academy
(Rek. Pris: 765 kr)
574 kr

Filorga OIL-ABSOLUTE 6 i 1 oil serum är för alla hudtyper, behandlar alla ålderstecken, skyddar & stärker huden från yttre påverkan. Ger omedelbar näring & lyster till huden genom att kombinera 4 olika oljor. Stimulerar cellförnyelsen för en jämnare hudyta med mindre linjer & rynkor. Ger en fastare hud med ökad volym. Stärker hudbarriären för en mer motståndskraftig hud. Pigmenteringar minimeras.

kr

Peeling – lystergivaren

Det jag kommer skriva om idag är den peelingen som du kan utföra hemma och lämnar Kemisk peeling åt en annan artikel.

Så varför ska man använda peeling? Peeling är ju detsamma som exfoliering, dvs ett sätt för oss att avlägsna döda eller trasiga hudceller.

Varje dag så sker denna process helt naturligt, så kallad ”deskvamation”. Hudcellerna bildas i vårt understa överhudslager (stratum basale) som för var dag pressas uppåt och blir allt hårdare och mera kompakta tills de till slut faller av.

Som ung så sker hela cellförnyelsen väldigt snabbt, mellan 12-20 dagar. Men med stigande ålder så går detta mycket långsammare och den kan gå upp till 25-35 dagar i medelåldern. Och som äldre ändå upp till 90 dagar, detta beror på att de dels inte är samma aktivitet i stratum basale och att ”limmet” som håller ihop cellerna blir mera svårupplöst och cellerna får de svårare att på egen väg falla av.

Extra viktigt med peeling för dig med lite fetare hy också, då flera döda hudceller bildas, täpper till och orenheter uppstår. Använd dock inte mekaniska skrubb peelingar här då det kan riva upp huden för mkt då det är vanligt med acne och inflammationer. Här är det lämpat med syra-peelingar.

Jag brukar dela upp peeling i tre olika delar – korn (mekaniska), enzymer och hydroxi-peelingar.

Mekaniska korn baserade peelingar är uppbyggda på just korn av exempelvis fruktkärnor, salt eller socker. Passar dig med lite mera tålig hy.

Enzympeeling är uppbyggt av just enzymer, vanligtvis av frukter här med som papaya och ananas. Här fungerar det så att enzymer löser upp bindningarna (limmet) mellan cellerna så att de frigörs. Detta sätt är väldigt skonsamt och passar alla hudtyper, men framförallt den känsliga och tunna huden. Läggs på som en mask och därefter tvättas bort.

Syra peeling, jobbar likt enzympeelingen med att lösa upp bindningarna mellan cellerna och på så sätt frigöra dem. Det finns massor med olika syror, svaga som starka beroende på hudtyp och tillstånd. De kan komma som peel-pads, geler men också vara i maskform.

”Peela huden, och ge din hud lyster, liv och ditt bäst du.”

Denna fantastiska produkt sätter fart på hudens cellförnyelse och ger huden en ny och vacker lyster. Produkten har en trippeleffekt och exfolierar bort döda hudceller. Vid regelbunden användning av denna kräm får du en jämnare hud med vacker lyster. Produkten har en krämig konsistens med inbyggd skrubb, på så sätt verkar den återfuktande samt djup- rengörande. Denna produkt rekommenderas inte till känslig hud, exempelvis, rosacea. 

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish 75g
Academy
(Rek. Pris: 599 kr)
449 kr

Dessa pads verkar behandlande på huden och har en mångsidig funktion som ger huden en ny och vacker lyster. Produkten är en maximal kemisk peeling som används hemma för att minska uppkomsten till fet och oren hud samt att reducera fina linjer. Resultat: • Lystergivande. • Tar bort orenheter samt minskar fina linjer. Volym: 50 st. Specifikation Passar alla hudtyper och fungerar som en peeling. 

kr

Mask – ansiktsbehandlingen hemma

Nu är det dags att applicera mask. Väldigt gärna efter att du har peelat huden. Då finns det inga hinder i form av döda hudceller som gör det svårare att komma ner i huden. Det är också här man verkligen kan uppleva och se en direkt skillnad och lyft, direkt efter avtvätt.

Det är så roligt med mask eftersom du kan välja vad din hud behöver just nu, blanda och variera. Ska du på fest, så kanske en uppstramande? En dejt, lite lyster? Efter sol och vind, lite extra fukt? Något antiinflammatoriskt för din acne? Ja, mixa som du vill. Man kan aldrig äga för många masker och det finns en för varje tillfälle.

Tänkte försöka förklara det enkelt om själva utbudet.

Nu pratar vi konsistens och form. Lera, djuprengörande och oftast lugnade. De gula alternativt rosa, oftast vitaminberikade. Gelé eller vit grumliga, oftast fuktgivande. TIPS! I princip alla fuktmasker går att sova med. Låt sitta en stund, massera in resterna, gå och lägg dig. Peel-off masker, en mask som efter en tid går att dra av. Resultatet blir just peelande, uppstramande och por-rengörande. En hel drös av sheet-masks. Nyaste inne trenden (även om det har funnits en längre tid). De är engångs masker färdigdoserade att användas. Extra bra att de ligger i en ”väv” och på så sätt hjälper till med penetration.  De finns så mycket mer, men förhoppningsvis en liten guide i djungeln.

Ansiktsmasken är din ansiktsbehandling hemma när du inte hunnit komma iväg hos din hudterapeut.

En sammandragande och mjukgörande peel-off mask med omedelbar effekt. Den justerar hudtonen och tillför lyster genom att avlägsna döda hudceller. Passar alla hudtyper men speciellt dig som vill pigga upp din hy! Resultat: • Tillför lyster • Avlägsnar döda hudceller • Åtstramande effekt Specifikation: Innehåller aktiva ingredienser såsom Ascorbosilane C (10%), phytic acid och vitamin A & E.

Eneomey Masque Peel Off C10 50 ml
Academy
Kampanj
(Rek. Pris: 695 kr)
521 kr

En underbart kylande mask som rengör huden på djupet. Produkten går in i huden och rengör porerna ger en fräsch hud med fantastisk lyster. Produkten är en lermask som har oljeabsorberande verkan samtidigt som den ger optimalt med fukt till huden. Volym: 15g Specifikation Denna djuprengörande mask innehåller • En blandning av...

kr
”Man kan aldrig äga för många ansiktsmasker och det finns en för varje tillfälle”

Som sagt, rengöring och återfuktning dagligen är din första prioritet. Men med denna artikel så hoppas jag på inspiration, man kan göra så mycket mer. Det behöver inte vara krångligt, och jag lovar, det blir helt naturligt till slut.

Lika naturligt som att borsta tänderna och tvätta händerna. När resultaten kommer, det är en riktigt härlig må-bra känsla.

Din produkt är tillagd

×
Startsidan