take over
take over
Basic hudvård
Basic hudvård
Clarins
Dermalogica
Eneomey
Exuviance
Hudvård

Basic hudvård – rengöring, ansiktsvatten, ansiktskräm, ögonkräm

Vad jag menar med basic är egentligen det din hud dagligen behöver för att må bra. För varje dag utsätts din hud för enorma påfrestningar som sol, fria radikaler, smuts och damm, vind och kyla. Huden jobbar ständigt med att skydda dig på dagen till att återhämta sig på natten då huden faktiskt är som mest aktiv.

Du bör ta hand om din hud morgon och kväll då huden behöver din hjälp efter olika typer av påfrestningar.

På morgonen behöver huden hjälp då under natten huden jobbar som mest aktivt med att avgifta sig. Slagg, gifter och orenheter puttas ut genom vårt utsöndringsorgan och lägger sig blandat med fettet som ett lock på ytan. Detta måste tas bort.  Förstå att bara smörja in sig i detta? Eller börja sminka sig i detta? Nej.

Rengöring – första hjälpen

Det finns ett hav med olika typer av rengöring men jag ska försöka hålla det simpelt. Det handlar bara om vad du har för HUDTYP. Det kommer bli en egen artikel om det senare.

Vid mera makeup så krävs det en ”precleanse” till att börja med. Detta kan vara i form av ansiktsservetter, olja eller ett micellärt vatten.

För fetare och kombinerad hudtyp så behöver du en gel eller mousse baserad rengöring. En tvål-liknade upplevsele som du använder tillsammans med vatten. Till skillnad från just tvål som torkar ut huden och höjer dess pH värde.

Är du däremot torrare i huden och kanske rent av känslig så behöver du en rengöringsmjölk/kräm.  Dessa använder du ALLTID med torra händer och torrt ansikte så att ”smutsen” kan lösas upp. Använder du dessa i direkt kombination med vatten så tar du bort dess upplösande effekt. Tillsätt alltid vatten innan du torkar torrt.  Krämrengöringar är för de allra torraste exemplen.

Idag finns dessutom rengöringar med hög aktiva ingredienser som syror som binder fukt och jobbar hudexfolierande i flera hudlager. Är för er som vill ha mer än bara en rengöring. Självklart rekommenderar jag en separat ögon makeupremover som är utvecklad för vårt känsliga ögonområde.

”På samma sätt som det är självklart att tvätta händerna så ÄR det självklart att rengöra huden.”

Mild och effektiv rengöring som även avlägsnar vattenfast smink. Produkten har en underbar diskret doft och passar alla hudtillstånd. Resultat: • Ren hud och silkeslen hud • Återfuktar Volym: 150ml Specifikation Rengöringen är berikad med sötmandelolja och anpassar sig efter hudens eget pH-värde. Användning Applicera 1-2 droppar av oljan med torra händer på torr hud...

kr

Exuviance Purifying Cleansing Gel 212 ml. Djuprengörande gel, för den tåliga icke-sensitiva huden. Löddrande. Används med fördel också av män. Även utmärkt som rakskum.Egenskaper Exuviance Purifying Cleansing Gel är en dermatologiskt och allergitestad rengöringsgel för ansiktet. Denna produkt passar perfekt för alla hudtyper såsom acne-, bland-, fet- och normalhy då den är mild och torkar inte ut huden...

kr

Detta rengöringsskum tar bort smuts samt överflödig olja i huden. Denna produkt tillför fukt samtidigt som den ökar hudens klarhet. Efteråt blir huden len och återfår sin lyster. En rekommendation är att avsluta dagen på bästa sätt – dubbla din rengöringsrutin med någon av produkterna ifrån Elizabeth Arden PRO. Under den första rengöringsrutinen tar produkten bort smuts och make up...

kr

En härlig och rik rengöringskräm som effektivt tar bort orenheter och rester av sminkprodukter för ett fräsch och rent resultat. Krämen har en fantastisk unik ”sugeffekt” samt en anti-pollutuin och detox effekt som din hy kommer att älska. Innehåller näringsrika och återfuktande ingredienser som bland annat shea och mangosmör som stärker hudens barriär och skyddar den mot uttorkning...

kr

Ansiktsvatten – måste produkten

Ansiktsvatten, onödigt, bara ett extra moment. Det finns så otroligt liten kunskap hos konsumenter idag om ansiktsvatten. Men ack, det är så viktigt. Det bör användas efter rengöring, om rengöringen i slutet består utav vatten, vilket det gör i de allra flesta fall. Det har många funktioner, men det viktigaste är den pH reglerande funktionen. Huden har ett pH på ca 5,5 beroende hudtyp mot vatten som är mer basiskt på ca 7.0. Så vad händer när vatten korsas mot vår mera sura hudyta? Jo, vi blir torra, yttorra och huden beter sig som ett lock och är inte längre mottaglig för kommande produkter som ska i första hand vara en ansiktskräm. Vid ansiktsvatten, så återställs den naturliga pH balansen likt en disktrasa, som bör vara blöt för att få en uppsugnings-effekt.

Men ansiktsvatten används också för att få bort rester från rengöring och makeup. De flesta är även återfuktande och, eller porsammandragande beroende på hudtyp.

Nu kommer du inte glömma ditt ansiktsvatten.

”Vid ansiktsvatten, så återställs den naturliga pH balansen likt en disktrasa, som bör vara blöt för att få en uppsugnings-effekt”

Ett ansiktsvatten som verkar skyddande på hudens barriär! Denna fantastiska produkt behåller hudens pH-värde samtidigt som den tar bort de rester som blir kvar efter rengöring. Den verkar även porsammandragande, lugnande, mjukgörande samt uppfriskande. Tack vare produktens ingredienser verkar den skyddande och reparerande på huden parallellt med att den renar huden och...

kr

Exuviance Moisture Balance Toner är ett dermatologiskt och allergitestat fuktgivande ansiktsvatten. Denna produkt är till för hudtyper som bland- och normalhy. Det här är en toner för dig med normal-tålig hy som hjälper till att varsamt återfuktar då den binder och bevarar hudens fukt. Moisture Balance Toner kommer att lindra, mjukgöra och vitalisera din hy med sin milda formula av...

kr

Ansiktskräm – dag eller natt

Ja absolut, det finns 24 timmars krämer som ger fukt och skydd. MEN du BÖR ha en dag och en nattkräm. Varför?

Som jag skrev i tidigare stycken så fungerar huden väldigt olika beroende på tid på dygnet. På dagen är den passiv, redo för alla typer av påfrestningar och behöver skydd och styrka. På natten är den mest aktiv, får tid för återhämtning, städa igenom huden, och göra den redo för en ny dag.

På dagen behövs därför en kräm som ska skydda dig i form av antioxidanter, innehålla solskydd, gärna ge dig extra lyster och ge fukt. På natten behövs en mer näringsrik kräm i form av vitaminer, med rikare konsistens som kapslar in alla goda ingredienser den bjuder på. Det är helst här vi ser till att använda de mer aktiva ingredienserna som vitamin A och syror. Tänkte bjuda på en egen artikel om just dessa två godingar senare.

Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50 är en fuktgivande mjukgörare som ger synbart resultat. Hudtyper: Produkten passar mogen och åldrande hy. Egenskaper: Denna mediumlätta, fuktgivande mjukgörare/dagcreme med inbyggt UV-skydd innehåller patenterade polypeptider, glukosamin och sojaproteiner. De stimulerar kollagensyntesen, stärker hudens antioxidativa...

Dermalogica Dynamic Skin Recovery Spf50 50 ml
Academy
(Rek. Pris: 835 kr)
626 kr


Nattcreme för känslig, rödflammig och pigmentfläckig hud med exfolierande effekt och som stimulerar bildningen av kollagen.

Eneomey Stim Renew 8 50 ml
Academy
(Rek. Pris: 595 kr)
446 kr

Ögonkräm – viktigt

Här slarvas det rejält. Likt ansiktsvatten så vet man inte riktigt varför de kan vara så viktigt. Man smörjer ju in hela ansiktet ändå med vanlig kräm ju.

Huden runt ögat är vårt tunnaste hudparti på hela kroppen och därför väldigt känslig. Det är också här vi ser våra första linjer och upptäcker att vi åldras. Mörka ringar och svullnader är väldigt vanligt förekommade, så varför inte använda ögonkräm?

Ögonkrämen är byggd så att den är mer fin-molekylig så att den inte blir för tung för den tunna huden runt ögonen. Den bör också klappas in eller strykas på försiktigt. Inifrån och ut då det lätt samlas slagg och vätska här.

Med åldern så avtar njurarnas vätske dränerande funktion mer och mer så att man blir mörk och svullen är mycket vanligt. Med rätt ögonkräm och teknik kan du förminska detta problem.

En ögonkräm helt fri från olja som är speciellt utvecklad för att minska fina linjer. Produkten återställer hudens fuktbalans och ger lyster ifrån ljusreflekterande micropärlor. Tack vare en komplev av antioxidanter och AHA fungerar produkten även anti-age verkande. Resultat: • Verkar anti-age. • Återfuktar huden. • Lystergivande. Volym: 15 ml Specifikation Denna ögonkräm passar för alla hudtyper...

kr

En ögonkräm som omedelbart ger ett synligt reslutat. Produkten har en formula som påvisat att den förbättrar de främsta tecken på åldrad hud vid ögonens område. Produkten har en unik konstellation på ingredienser som är så verksamma att de ersätter förlagt kollagen och ger en fast uppbyggnad till huden. Den innehåller även en patenterad maltobionisk syra och PHA-syra...

Exuviance Age Reverse Eye Contour 15 gr
Academy
Exuviance

Eye Contour 15g

(Rek. Pris: 689 kr)
551 kr

Med denna artikel så hoppas jag du har lärt dig om basic hudvård - det din hud behöver för att må bra. I nästa artikel bjuder jag på avancerad hudvård – serum, peeling och mask.

Åter igen, huden är viktig. Du kan göra skillnad.

 

Av: Linda Berglund - Hudterapeut 

Din produkt är tillagd

×
Startsidan