take over
take over
En molekyl som förändrar allt
En molekyl som förändrar allt

”En molekyl som förändrar allt” – Olaplex

Äntligen kan du rädda ditt hår från slitage! Olaplex är produkten som på kort tid tagit världen med stor och blivit världens mest omtalade skönhetsprodukt. Med hjälp av den patentbelagda Olaplex-molekylen hjälper den människor världen över varje dag för att få ett friskare och starkare hår.

Har du någon gång använt dig utav värmeverktyg så som fön eller plattång för att styla ditt hår? Eller har du gjort en kemisk behandling så som färg, slingor eller permanent? Då bör Olaplex vara din nya bästa kompis. När man utför någon av dessa ovanstående behandlingar påverkar man hårets styrka och kvalité. Håret kan bli frissigt, svårt att få glans i eller i värsta fall gå av. Detta beror på att hårets svavelbindningar bryts av dessa behandlingar. För att förklara detta på ett enkelt sett kan vi låtsas att håret är som ett spindelnät, och ett spindelnät med många trådar är starkare än ett nät med få trådar. Olaplex hjälper håret att skapa fler trådar i håret, kallat bindningar för att få ett starkare och friskare hår.

En olaplex behandling kan göras i tre steg varav två på salong och en för hemmabruk. Olaplex No.1 Bond Multiplier används enbart på frisörsalonger och tillsätts direkt i färg och blekning för att sammanlänka svavelbindningar och skydda håret under behandlingen. Olaplex No.2 Bond Perfector är även detta en salongsbehandling och används efter att man färgat eller blekt ett hår. Den innehåller samma verksamma molekyl som No.1 men är mindre koncentrerad och i krämform. Olaplex No.3 Hair Perfector används av dig som kund mellan dina frisörbesök för att bibehålla hårets styrka och glans.

Olaplex No.3 Hair Perfector ska alltså användas hemma och gärna så ofta som en gång i veckan. Att tänka på när man använder No.3 är att håret ska vara rent, så börja alltid med att schamponera. Därefter har du i produkten från botten till toppen och låta verka länge, minst 10 minuter men gärna längre. Många tycker om att sova med produkten i för att få till en lång verkningstid. Därefter ska håret tvättas igen för att till sist avsluta med inpackning eller balsam. Ett tips från oss på Harmoniq för att enkelt applicera produkten i håret är att blanda den tillsammans med lite vatten i en sprayflaska och sedan spraya den i håret.

Olaplex No 3 Hair Perfector 100 ml
Academy
(Rek. Pris: 315 kr)
235 kr

Olaplex skapades av kemister, till skillnad från andra hårvårdmärken som ofta skapats av frisörer. Dessa kemister försökte under tre år att utveckla en UV-aktiverad silikon som skulle stanna i håret i 25 tvättar. Konceptet utvecklades och blev tillslut Olaplex-molekylen. Tillsammans skapade dem en revolution inom hårvärlden och flyttade gränserna för vad som är möjligt att skapa med hår. Genom att bibehålla svavelbindningarna i håret under färg och blekningsprocessen gjorde dem det möjligt att kunna bleka ett hår lite starkare och skapa mer uppljusning vid endast en behandling. En uppljusning som tidigare förstört ett hår kan helt plötsligt genomföras med hjälp av olaplex, då den hjälper till att bibehålla hårets styrka och kvalité. Dock ska man alltid vara varsam och försiktig, alla hår är unika så man bör rådfråga med sin frisör innan man gör något drastiskt.

Räddar ditt hår från onödigt slitage vid alla typer av kemiska hårbehandlingar på salong” – Olaplex

På två år har Olaplex fått över 40 utmärkelser och vann 2017 titeln som ”Årets hårvårdsprodukt” i Sverige. Bland Olaplex Community hittar vi frontfigurer som Kim Kardashian, Cameron Diaz och Jennifer Lopez. Av den fantastiska hårskaparen Guy Tang med 2,2 miljoner följare på instagram får vi daglig inspiration för vad olaplex kan skapa. Ta ditt hår till nästa nivå, Olaplex gör det möjligt.

Din produkt är tillagd

×
Startsidan