take over
take over

 

Hur får man bort finnar?

Lider du av pormaskar, finnar eller akne? I denna artikel har vi listat kort och relevant fakta om de vanligaste hudåkommorna - och vad du kan göra åt dem.

I dagens samhälle är det allt vanligare att man strävar efter att uppvisa någon slags perfektion. Kollar man på instagram eller andra sociala medier är mångas liv perfekt. Och filter i all ära, men verkligheten saknar filter. Vi möts dagligen av kvinnor och män i alla åldrar, som vill ha hjälp att få bukt med sin hud. Därför vill vi sprida kunskapen om de vanligaste hudåkommorna och hur du får bukt med dem. 

Allmänt om hudproblem

Problem med huden är väldigt vanligt och drabbar de flesta någon gång i livet. Det kan bero på en mängd faktorer - hormoner, klimat, gener och fel hudvårdsprodukter. Det är viktigt att reda ut vad som är grunden till problemet. Där är det bäst att ta professionell hjälp för att få rätt diagnos och rätt behandling. Det är också av största vikt att använda rätt typ av produkter för rätt typ av hud och hudtillstånd. Därför finns vi här, som ett sken i mörkret! Här kommer några korta fakta om huden och dess olika tillstånd. 

 

artikel akne

 

Kombinerad hud

Vad är en kombinerad hudtyp?

Blandad hud är den vanligaste hudtypen, och består av både torra och feta partier. Jag tror att de flesta känner igen sig i att vara fetare i huden kring t-zonen men torrare på kinder och haka, och isåfall har du en blandad (kombinerad) hud. Har man denna hudtyp kan det vara extra svårt att hitta produkter, eftersom att man kan ha tex både förstorade porer och torra partier. Därför kan det behövas att man använder olika produkter i olika delar av ansiktet, till exempel en fetare på sina torra partier och en lättare kring sin t-zon. Med hjälp av våra professionella hudterapeuter kan du i analysverktyget få svar på vilka produkter som rekommenderas dig med en kombinerad hud.

Pormaskar 

pormaskar HARMONIQ analysverktyg

 

Varför får man pormaskar?

Finnar och pormaskar är en av våra vanligaste hudåkommor och beror på att porerna blir tilltäppta av talg eller avstött hud. Genom att använda en bra hudvårdsrutin och exfoliera huden regelbundet kan du minska uppkommandet av pormaskar. 

Tips mot finnar och pormaskar

  1. Exfoliera ofta för att motverka tilltäpptheter. Salicylsyra är ett ämne som kan lösa upp talget i pormaskarna. TIPS HÄR!
  2. Jobba med masker! Satsa på en mask absorberar överskottstalg från huden, tex DENNA.
  3. Fukt fukt och åter fukt. Det håller huden smidig och hjälper porerna att hålla sig ihopdragna. DENNA dagkräm är fantastisk!
  4. Not to prime is a crime! Det finns magiska primers på marknaden som suddar ut porerna, tex DENNA. 
  5. Kan inte nämnas tillräckligt -  Analysverktyget ger tips om vilka produkter som kan hjälpa just din hud. 

Finnar och akne

Akne är absolut vanligast i tonåren, när hormonerna flödar och inget är i balans. Men faktum är att 3-5% av vuxna över 40 har problem med akne. Själva åkomman beror på att talgkörtlarna blir inflammerade, vilket kan ske på grund av en mängd faktorer. Hormoner, stress, kost och gener är de vanligaste. 

 

akne

Symtom vid akne

  • Pormaskar, vita och eller svarta
  • Smärtande, röda och böldliknande utslag
  • Ytliga varblåsor
  • Djupa varbildningar

 Hur blir man av med akne?

Faktorer som stress, kost, sol, alkohol kan göra dig mer sårbar för att få akne, så att ha dessa i åtanke är jättebra. Det finns också receptbelagda läkemedel mot akne som man kan få via sin vårdcentral. Utöver det finns en mängd fantastiska produkter på marknaden, som kan göra underverk om man lider av akne. Precis som vi skrivit ovan är det av största vikt att man tar hjälp av en hudterapeut som noga får analysera huden, och berätta exakt hur just din hudvårdsrutin bör se ut. Gör vår snabba hudanalys gratis och få din rekommendation inom 3 arbetsdagar!

 

                                                                           GÖR TESTET HÄR

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan