take over
take over
Kemisk peeling - Höstens måste
Kemisk peeling - Höstens måste

Kemisk peeling – Höstens måste

Ledsen att säga det, men sommaren börjar komma mot sitt slut. Det blir kyligare, färre soltimmar och en ny årstid ankommer. Välkommen hösten och alla dess fördelar. Vi tänder ljus, lägger oss under filten, räknar dagarna till jul och kör igång en ny kur med KEMISK PEELING. För det är nu det är som allra bäst och lämpligast att köra dessa grövre peelingar.

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är egentligen bara ett samlingsnamn för olika behandlingsmetoder som utförs av auktoriserade hudterapeuter och läkare, där man använder sig utav olika AHA, BHA och TCA syror för att få ett mer långvarigt och förbättrat resultat av din hud. Därför görs detta normalt sätt i kur om 4-6 ggr vanligtvis för ett tydligt och förbättrat resultat. Att göra en behandling är självklart bättre än ingen då du fortfarande får en ”glow” som heter duga. Man skulle kunna säga att man försöker uppnå en föryngring av huden.

Genom att yttersta hudlagret avlägsnas så måste nya hudceller bildas och det skapas en aktivitet i huden som genererar i att nya hudceller måste bildas.

Alpha Hydroxy Acid – AHA

Största stammen av vattenlösliga syror och är kort och gott ett samlingsnamn. Här har vi bland annat de kanske mest vanliga syrorna som GLYKOLSYRAN, (glycolic acid) MJÖLKSYRAN (lactic acid), och MANDELSYRAN (mandelic acid). Framför allt så brukar Glykolsyran, som kommer från bland annat sockerrör vara mest förekommande. Det beror på att den syran har den minsta molekyl storleken och gör den därför mest aggressiv och kan penetrera ner i huden snabbast och längst. I och med dess aggresivitet så passar den inte den känsligare hudtypen och som med alla syror så behövs den ”vänjas in”. Också mjölksyran är vanligt förekommade. Den utvinns som på namnet tyder från mjölk och är en ”snällare” variant än glykolsyran och passar därför en lite känsligare hudtyp, och kan ha en väldigt god inverkan på Rosacea. Mandelsyran, utvinns från bittermandeln och är likt mjölksyran snällare än glykolsyran. Denna syra är särskilt intressant när man vill behandla pigmenteringar då den hjälper till att bryta ner pigmentet och det resulterar i en jämnare hudton. Det finns självklart många fler AHA syror men vill begränsa till de mest förekommande, och som vi jobbar med idag.

Beta hydroxy Acid – BHA

När vi pratar om BHA syror så menar vi först och främst SALICYLSYRAN. Denna syra är också från moder natur och finns i vita pilträd och fungerar där som växtens hormoner.  Till skillnad från AHA syrorna så är BHA syran fettlöslig och är en väldigt stor molekyl vilket gör den exemplarisk för fet och inflammatorisk hy, och jobbar därmed mer på hudytan. Den kan alltså lösa upp det inkapslade fettet och med dess antiinflammatoriska verkan göra underverk för din hud i nöd. Idag har man använt sig utav syran i över 150 år och finns som känt i en del läkemedel också.

Hur går en behandling till?

Alla hinner med en kemisk peeling! Behandlingen tar bara 30 min per besök.

Först och främst utför din hudterapeut en hudanalys, som visar hur din hud mår idag, och med dina önskemål välja vilken typ av peeling vi ska börja med.

OBS! Vid sår, inflammationer, solbränd och nyvaxad hy, och om du använder hudförtunnande mediciner (aknemediciner) som Roaccutan, tetracykliner eller kortison, så kan du inte utföra en kemisk peeling. Du bör dessutom slutat med din medicin 6 månader innan du kommer på detta besök för att kunna utföra din peeling.

Vi börjar därefter med en rengöring. Applicerar din peeling (1-3 min). Neutraliserar, lugnar och skyddar. Eftervård. För bästa resultat så bör du mellan dina besök använda dig av rekommenderad hudvård, och fortsätta med syra i din rengöring och eftervård. Fråga din terapeut.

En normal reaktion kommer vara att du kommer flagna, bli torr och lite reaktiv. Allt detta är normalt och kommer på sikt ändras. Kom ihåg att all död hud måste bort för att en ny, jämnare och klarare hy ska kunna födas.

Eneomey Purifying cleanser

Tar bort döda hudceller och minskar vidgade porer. Rengöring med 15% glykolsyra. Lämpar sig för normal hud och för fet hud med acnetendens. Glykolsyran tar effektivt bort döda hudceller...

Eneomey Purify Cleanser 150 ml
Academy
(Rek. Pris: 645 kr)
484 kr

ELIZABETH ARDEN PRO gentle facial cleanser

Denna rengöring ger en lätt exfoliering. Den är milt löddrande och tar varsamt bort makeup samt smuts ifrån huden. Huden lämnas mjuk och vacker av lyster...

kr

Eneomey Repair cream

Denna kräm lugnar, balanserar och reparerar. Krämen hjälper hudens naturliga återuppbyggning och passar perfekt för hud som utsatts för starka peelingar, laser etc...

Eneomey Repair Cream 30 ml
Academy
Kampanj
(Rek. Pris: 595 kr)
446 kr

ELIZABETH ARDEN PRO TRIPLE PROTECTION FACTOR SPF 50 50 ML

Ett solskydd med fuktgivande egenskaper. Denna produkt har en lätt nyans som passar för alla hudtyper. Den motverkar ålderstecken i huden...

kr

Idag jobbar vi på Harmoniq med kemiska peelingar från Eneomey och Elisabeth Arden Pro, och vi ser fram emot att träffa just dig och din hud. Vi kan göra skilland.

- Linda Berglund Özgün

Din produkt är tillagd

×
Startsidan