take over
take over
Academy
5 saker som gör ditt hår fett - visste du detta?
5 saker som gör ditt hår fett - visste du detta?

5 saker som gör ditt hår fett - visste du detta?

Vi är många som är noga med val av hårprodukter, att klippa sig ofta och allt annat frisörerna gillar att vi gör. Det många inte tänker på (eller ens vet) är att det finns en hel rad med andra orsaker än fel hårvårdsprodukter som gör att vårt hår blir fettigt snabbt. I denna artikel går vi igenom fem orsaker till fettigt hår!

 

1. Du tar på håret

 Något många gör utan att reflektera är att dra bak luggen eller fluffa till hårrötterna då och då. Faktum är att varje gång du tar på håret överför du olja, svett och annat halvmysigt till håret från dina händer. Ta inte på håret mer än nödvändigt.

 

2. Fel balsam

En annan bov till att håret blir fett snabbt är att du har fel balsam för din hårtyp. Torra toppar talar om för botten att det är dags att producera fett för att återfukta håret. Se till att använda rätt balsam för ditt hår!

  

3. Du tvättar för ofta

Vi vet att inget känns bättre än ett nytvättat, fluffigt hår, men faktum är att håret lätt vänjer sig vid hur det blir tvättat. Tvättar du håret varje dag, så kommer talgproduktionen öka. Enligt frisörerna är var tredje dag en bra tumregel. 

Tips!

Använd torrschampo för att hålla håret fräscht mellan tvättarna.

 

4. Rengör hårborsten

Hårborsten samlar ofta på sig fett från håret från borstningen. Såhär gör du rent din hårborste:

1. Ta bort gammalt hår med hjälp av en kam.

2. Tappa upp ett varmt bad i handfatet, addera ett par schampodroppar.

3. Låt borsten ligga i blöt ett tag, så att gammalt fett och andra orenheter löses upp. Skölj.

 

5. Du borstar för mycket

Det som händer när du borstar håret, utöver att du drar ut gammal olja och produktrester i längderna om du inte har en ren borste, är mycket är att hårbotten stimuleras vilket i värsta fall kan öka fettproduktionen. 

 Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan