take over
take over
”Jag vill göra världen vackrare. En giftfri produkt i taget.” - Maria Åkerberg
”Jag vill göra världen vackrare. En giftfri produkt i taget.” - Maria Åkerberg

Maria Åkerberg - Bara naturliga ingredienser

HARMONIQ är ett företag i ständig förnyelse. Det är med nyfikenhet och stor omsorg vi ständigt letar efter nya märken att återförsälja, märken vi står för och tror helhjärtat på. Det är med stolthet och glädje som jag nu kan berätta att Maria Åkerberg finns att köpa hos oss! ♥

Hudvårdsmärket MARIA ÅKERBERG grundades av Maria Åkerberg redan 1995 och är ett familjeföretag från Frillesås på den svenska västkusten. Maria tyckte att det saknades riktigt bra, ärlig hudvård som inte tog syntetiska genvägar och som inte tummade på kvaliteten.

Hon ville hitta det naturligt vackra som finns inom oss alla, och ta vara på den inneboende styrkan i naturen. Det blev hennes drivkraft när hon startade företaget, och är än idag. Idag är MARIA ÅKERBERG Sveriges främsta professionella varumärke inom ekologisk hudvård.

Topp 3 bästsäljande produkter från Maria Åkerberg

1. Face Lotion More

Vinnare, Årets produkt – Organic Beauty Awards 2016
Motivering: ”Konsumenterna röstade fram denna svensktillverkade och omedelbart uppstramande ansiktskräm”

Face Lotion More är en fuktbevarande lotion för mogen hud (cirka 40+). Extrakt från Rödklöver och eteriska oljor av Ros, Patschuli och Bergamott återger huden dess elasticitet och spänst. I Rödklöver finns isoflavoner, som återger åldrande hud dess elasticitet och spänst samt normaliserar fuktbalansen. Studier har visat att när rödklöverextrakt används på huden, stimuleras åter cellförnyelsen. Gurkörtsolja ökar cellernas syreupptagning och motståndskraft samt förebygger torr hud. Nyponfröolja hjälper huden att nyskapas. Rose Otto är olja destillerad från rosblommor. Den hjälper hudcellerna att nyskapas och ökar den fuktbevarande effekten.
Maria Åkerberg Face Lotion More
Natural
Maria Åkerberg

Face Lotion More

fr. 239 kr

2. Olive Cleansing

Olive Cleansing är en rengöringscreme med Olivolja för torr, känslig och mogen hud. Produkten rengör huden och avlägsnar makeup.

Olive Cleansing innehåller kallpressad Olivolja, som långsamt penetrerar huden och tar upp smuts och orenheter innan den sköljs bort. Oljan kommer från den första kallpressningen (olivolja extra virgin) vilket gör att den innehåller E-vitamin.

Pomeransoljan i Olive Cleansing är balanserande och antiseptisk.

Maria Åkerberg Olive Cleansing
Natural
Maria Åkerberg

Olive Cleansing

fr. kr

3. Hand Cream

Hand Cream är en mjukgörande handcreme som motverkar torr hud på både händerna och resten av kroppen. 


Hand Cream innehåller extrakt av Ringblomma, en anrik medicinalväxt som använts länge till ömtålig hud. Ringblomsextraktet ger även cremen dess varierande och unika färg.

Rapsolja, Jojobaolja, Sheasmör och Bivax har en mycket vårdande, skyddande och uppmjukande effekt. Pollenallergiker kan vara känsliga mot Bivaxet i Hand Cream.

Maria Åkerberg Hand Cream
Natural
Maria Åkerberg

Hand Cream

fr. 39 kr

DEEPSKIN ORGANICS

MARIA ÅKERBERG tror på riktig hudvård som framhäver det naturligt vackra inom oss alla och vårdar på djupet för att ge varaktiga resultat.
 
De vill hjälpa huden att hjälpa sig själv med djupverkande produkter som vårdar, återfuktar och återställer hudens naturliga skyddsbarriär. Det är en filosofi som genomsyrar allt de gör och förankrar deras varumärkeslöfte. De kallar den Deepskin Organics®. 

Frisk hud tar emot näring

De menar att din hud måste vara frisk för att kunna ta emot näring och skydda din insida. Huden är vårt största organ och det är uppbyggt av tre lager som påverkas olika av olika ingredienser.

Våra djupverkande hudvårdsprodukter är baserade på naturliga mineraler och rena, ekologiska ingredienser från växtriket som jobbar tillsammans för att lugna, skydda och stärka hudens alla lager - utan att skada eller störa de naturliga processerna i kroppen eller naturen!

Hur använder man hudvård?

Istället för att hoppas på att ett par produkter ska göra hela jobbet tror de på att låta flera specialiserade produkter arbeta på djupet tillsammans. I praktiken innebär det att du använder serum, olja, creme och balm i olika steg av din hudvårdsrutin. Och i rätt ordning.

På det här sättet kan ingredienserna komplettera och förstärka varandra genom att varje aktivt ämne får optimala förutsättningar att verka ner i respektive hudlager och tillföra vårdande fukt och fett. Det är så man uppnår naturlig, långvarig effekt på huden.

” För mig handlar det om att göra det bästa med vad vi redan har, vad naturen har gett oss. ” - Maria Åkerberg

Ingredienser

Något vi fastnade för hos MARIA ÅKERBERG var deras syn på ingredienser. De är tydliga med vad produkterna innehåller och varför, för att man ska veta vad man använder på sin hud och sitt hår.

Alla produkter har varit fullständigt innehållsdeklarerade sedan slutet på 1995, fyra år innan alla medlemsländer inom EU enades om att göra det till lag.

 När ska man ha en innehållsförteckning?

Alltid! Tyvärr är det fortfarande svårt att tyda vad det är för ingredienser i många produkter på marknaden, många namn på ingredienser står på latin. 

MARIA ÅKERBERG översätter alla latinska och internationella namn på sina ingredienser till engelska, och redogör under varje produkt exakt vad den innehåller. Så himla bra!

After Sun Lotion

Våra djupverkande produkter innehåller enbart naturliga mineraler och rena, ekologiska ingredienser från växtriket som ger huden fukt, vitaminer och fettsyror. Det är allt. Vi har ingenting att dölja. Därför berättar vi alltid vad varje produkt innehåller. Nedan ser ni innehållsförteckningen för deras After Sun Lotion.

Naturliga mineraler och ekologiska ingredienser från växtriket:

Citrongräs

Aloe Vera

Havtorn

INGREDIENSER: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane (Vegetable), Glycerin (Vegetable), Butyrospermum Parkii Butter/Vitellaria Paradoxa (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Menthyl Lactate, Xanthan Gum, Daucus Carrota Sativa (Carrot) Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Lactic Acid, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

Vad är ekologiska hudvårdsprodukter?

MARIA ÅKERBERG använder inga syntetiska ingredienser, inga konserveringsmedel, inga animaliska ingredienser, och inga genmodifierade råvaror. På deras hemsida kan du läsa alla deras ingredienser.

”Jag vill göra världen vackrare. En giftfri produkt i taget.” - Maria Åkerberg

För Maria handlar det om att göra det bästa av det vi redan har, vad naturen gett oss. Produkterna tillverkas i deras egen fabrik, och består av naturliga mineraler och ekologiskt certifierade ingredienser som är lika bra för kroppen som för jorden vi lever på.

Varför ekologisk hudvård?

MARIA ÅKERBERG vill göra skillnad med hudvårdsprodukter som varken skadar vår kropp eller planeten vi bor på. Deras naturliga mineraler och ekologiska ingredienser kommer direkt från odlarna och de köper gärna från de som finns runt knuten.

Maria menar att deras lokala anknytning och de värderingar som har vuxit fram där på västkusten är en stor del av deras styrka och framgång idag. Att värna om planeten vi bor på har varit en självklar del av deras arbetsdag sedan dag ett, långt innan hållbarhet blev ett modeord. Ren naturkraft från MARIA ÅKERBERG, helt enkelt!

 

Hur jobbar MARIA ÅKERBERG miljövänligt?

  •  De vill göra nya saker med det de gör av med, därför går deras avfall i första hand till materialåtervinning.
  • Övrigt skräp går till energiåtervinning, som är ett bra alternativ för att få tillbaka soporna i form av el och värme.
  • Alla deras trycksaker består av miljövänligt papper. Deras förpackningar är lika naturliga som sitt innehåll!
  • För att minimera våra koldioxidutsläpp har de utvecklat helt nya, giftfria plastflaskor och tuber som består av 100% växtbaserat material tillverkat av sockerrör.
  • Vår bioplast är helt biologiskt baserad och binder fyra gånger mer koldioxid än traditionell plast.
  • Förpackningarna tillverkas 5 mil från MÅ-fabriken och dess färg kommer från vit lera.
  • Hållarna till flaskorna produceras i Halland, och kartongpappret är gjort av nyfiber från svensk skog.
 
 

 

Vi tycker att MARIA ÅKERBERG är sann inspiration i sitt miljötänk, och önskar att fler företag tog efter. Vi är stolta återförsäljare till detta märke, och ser framemot ett mångårigt samarbete!


Kärlek,

Din produkt är tillagd

×
Startsidan