take over
take over
GHD's satsning mot bröstcancer
GHD's satsning mot bröstcancer
ghd
Plattång
Wish upon a star

GHD's satsning mot bröstcancer

Var tionde kvinna i Sverige drabbas av bröstcancer under sin livstid. Det är ca 20 kvinnor per dag som insjuknar. De senaste årtiondena har chanserna att bli botad lyckligtvis ökat, tack vare forskningen. Men forskning kostar pengar och om vi alla hjälps åt kommer vi ett par steg närmare att besegra cancer. 

För varje såld plattång doneras 40kr till bröstcancerförbundet

Visste du att GHD har stöttat välgörenhet med syfte att hjälpa kvinnor som drabbats av bröstcancer i hela 15 år? De har samlat in över 10 miljoner euro totalt, och satsar nu på att samla in ytterligare en miljon euro via deras senaste kollektion ”Ink on pink”. 

Kollektionen är skapad av och i samarbete med den Chicago-baserade tatueringsartisten David Allen, vars signaturstil är kvinnliga blomstermotiv som symboliserar liv och pånyttfödelse. Därför har nya GHD platinum + fått en puderrosa nyans, för att förmedla styrkan i att älska sig själv, och att hjälpa drabbade kvinnor att bygga upp sin självkänsla igen. Dessutom går 40kr till bröstcancerförbundet för varje såld plattång.


Exempelbild

GHD GOLD INK ON PINK STYLER

Med dual-zone technology som kontrollerar en optimal stylingtemperatur på 185°C och med släta, konturformade flytande plattor glider ghd gold® styler snabbt och enkelt genom håret. Automatiskt viloläge gör att din styler stängs av efter 30 minuters inaktivitet och du kan styla håret utan att behöva oroa dig. Ghd gold levererar ett dokumenterat resultat med ett slätare, rakare och sundare hår för styling varje dag och en uppsjö av olika looker.

Exempelbild

GHD PLATINUM+ INK ON PINK STYLER

Med banbrytande ultra-zone predictive technology känner ghd platinum+ styler av varje sektion i håret och anpassar styrkan så att håret alltid stylas vid en optimal temperatur på 185°C. Stylern har en unik upphängningsklammer som ser till att de precisionsformade plattorna är i perfekt linje med varandra och en rundad cylinder som hjälper dig att forma både vackra och spänstiga lockar och en slät och elegant look. 

 

Skaparen bakom Ink on Pink 

 

 

David Allen, skaparen av GHD Ink on pink, är en tatueringskonstnär som håller till i Chicago. Sedan 2010 har David använt konst för att stödja kvinnor som drabbats av bröstcancer genom att tatuera blommor över deras ärr. Att det just blev blommor är för att de symboliserar liv, återfödelse och femininitet. Helt fantastiskt.


GRACE LOMBARDO

”Två fysiska funktioner som definierar kvinnlighet hos många kvinnor är dina bröst och ditt hår, och cancer tar bort båda dessa” - Grace

 

Ett av ansiktena utåt för kampanjen är Grace Lombardo, en 38-årig mamma till tre barn. Grace diagnostiserades med bröstcancer i april 2016, och ett år senare lät hon David dölja hennes ärr. Se Grace i den fantastiska videon nedan.
"Genom att byta ut min skadade och ärrade hud med konst, gav David mig förmågan att älska min kropp." – Grace

MOLLY WEINGART

Den andra personen som syns i kampanjen är Molly Weingart, en 33-årig kvinna från Philadelphia som utbildar sig till fysioterapeut. Molly diagnostiserades med bröstcancer vid 32 års ålder, och tatuerades av David Allen på fotograferingen till ink on pink-kampanjen. Bilderna är helt otroliga.
”Jag förväntade mig inte att Davids tatueringar på mina bröst kunde få mig att känna mig vacker igen – men det gjorde dem.” - Molly

Molly berättar att hon vid tidpunkten för sin 32-årsdag kände något konstigt i sitt vänstra bröst. Hennes mamma är en överlevande av bröstcancer. Molly berättar om sina minnen från att ha besökt sin mor på sjukhuset, hennes tunnare hår och utmattning. Hon var för ung för att förstå vad cancer var, men hon förstod att det var något riktigt hemskt och hur det påverkade hela familjen. Efter det har bröstcancer blivit en av hennes största rädslor. Med det i bakhuvudet besökte hon sin läkare som undersökte hennes bröst, och skickade henne på akut mammografi. I det ögonblicket visste hon att hon var rejält sjuk.

 

Molly berättar om upplevelsen av bröstcancern. Hur cancern fick henne att känna sig lemlästad och deformerad. Hon berättar om hur varje aspekt av hennes kvinnlighet attackerades, hon förlorade båda sina bröst, sitt hår, och möjlighet till att skaffa barn. Kroppen var täckt av ärr.

Effekterna av att tatueras av David satte igång en psykisk läkning hon inte hade räknat med. Ärren gick ifrån att kännas som en kontinuerlig påminnelse om vad hon hade tappat, vad hon aldrig skulle bli eller göra, till att känna sig vacker igen. Hon beskriver det som att hon är vandrande konst, med kroppen som sin kanvas.


Hjälp Harmoniq att hjälpa

Vi på Harmoniq står stolta bakom denna kampanj och kommer att göra allt i vår makt för att den ska få så stor spridning som möjligt. Cancer är fruktansvärt och något vi behöver kämpa emot tillsammans, och därför är det extra fantastiskt att stora företag som GHD jobbar aktivt med insamlingar och framförallt - att upplysa om sjukdomen och att lyfta fram de drabbade. Hjälp oss att hjälpa - för varje såld plattång doneras 40kr till bröstcancerförbundet. Med din hjälp kan de göra mer för fler.


Din produkt är tillagd

×
Startsidan