take over
take over
”Jag är min egen muse” - Tom Ford
”Jag är min egen muse” - Tom Ford

”Jag är min egen muse” - Tom Ford

Tom Ford är en omtalad person inom många branscher. Han startade som arkitekt men klättrade sedan sin väg upp som kläddesigner till toppen av The Gucci Group. Han var med och byggde YSL Beaute för att några år senare, i samarbete med Estée Lauder, lansera The Tom Ford Brand och Tom Ford Beauty. Tom Ford står även bakom storsäljande dofter som Neroli Portofino, Oud Wood och Noir Pour Femme.

Tom Fords intresse för design startade när han på universitetet läste kurser i konsthistoria och vidareutbildade sig sedan till arkitekt. 1990 gick design över från intresse till karriär då han anställdes av Gucci som kläddesigner för kvinnor.

Ford klättrade sig snabbt uppåt och redan 1994 blev han Creative Director of Gucci. Till följd av att The Gucci Group värvade Yves Saint Laurent och YSL Beaute blev han även Creative Director of Yves Saint Laurent och YSL Beaute. Tom Ford tillsammans med YSL teamet definerade företagets vision och vägarna som skulle leda dit.

Doften fångar de lätta kalla briserna, det porlande klara vattnet och den sköna grönskan kring italienska rivieran. Den är en nyskapelse av en klassisk Eau de Cologne kombinerat med friska citrus ojlor, överraskande blommande noter och undertoner av amber för att ge en lätt men stabil känsla.

Tom Ford Neroli Portofino EdP
Premium
Unisex
fr. 383 kr

Denna doft kan bäras av både män och kvinnor utan konstigheter! Denna citrusdoft livar upp och ger energi, perfekt en trött morgon, till vardags eller under vår/sommar. Frisk, fräsch och energisk – Tre ord som beskriver denna doft. Passar den alerta personen som är mån om sin fräschhet.

Tom Ford Neroli Portofino Acqua 50 ml
Premium
Unisex
(Rek. Pris: 1 075 kr)
806 kr

År 2004 lämnade Tom Ford sitt och The Gucci Groups verk med en säljökning från 230 miljoner dollar till 3 miljarder dollar vilket gjorde Gucci till ett av de största lyxmärkena i världen. Redan år 2005 grundades The Tom Ford Brand i samarbete med Estée Lauder för att skapa The Tom Ford Beauty Brand där bland annat doftkolletionerna ingår.

”Gott uppförande och en god Cologne är vad som gör män till gentlemän” – Tom Ford

Oud Wood är en väldigt unik, dyrbar och exklusiv ingrediens. Vanligtvis bränns oud wood i bhutansika tempel för att få den rätta noten. I denna doft har man kombinerat oud wood med exotisk rose wood och kardemumma tillsammans med en rökig blandning av sandelträ och vetiver. Man har även adderat en unds av Tonkabönor och amber för mer känsliga och varma noter.

Tom Ford Oud Wood EdP
Gents
Tom Ford

Oud Wood EdP

fr. 885 kr

Tom Ford Noir Pour Femme är en vågad och blommig doft som uttrycker sig både extravagant och känslosamt. Doften fångar den facinerande Tom Ford kvinnan med orientaliska noter. Doften är förpackad i en lyxig och slank förpackning.

Tom Ford Noir Pour Femme EdP
Premium
fr. 889 kr

Tom Ford har sedan 1995 fått omkring 35 nomineringar och pris inom både design och kultur. Förutom hedringar för hans design av kläder och accessoarer finns däribland även nomineringar och priser kring hans verk som filmproducent. År 2005 släpptes filmen A Single Man och blev bland annat nominerad till Golden Lion, Academy Award, Golden Globe, Independent Spirit Award och Screen Actors Guild Award. Fords andra och senaste film släpptes år 2016 där han arbetade tillsammans med Jake Gyllenhaal och blev hyllad för skådespeleri och fina miljöer.

Din produkt är tillagd

×
Startsidan