take over
take over
Keep cool and wear sunscreen
Keep cool and wear sunscreen
Solskydd Ansikte
Solskydd kropp
Solprodukter

“Keep cool and wear sunscreen” – Harmoniq

Sola säkert i sommar! SPF är en förkortning av Sun Protection Factor som är ett mått på hur väl en solkräm skyddar huden från UV-strålar. Farliga UV-strålar är cancerframkallande och påskyndar även rynkor, pigmentering och hudens åldrande. Därför är det extra viktigt att du har det perfekta solskyddet för just dig och din hud, så att du kan hänga utomhus med gott samvete i sommar.

Man brukar dela upp solskyddet i olika kategorier och vilken styrka du bör använda avgörs helt enkelt på solens styrka samt din hudtyp. Lågt skydd är SPF 6-10, Medel skydd är SPF 15-25, Högt skydd är SPF 30-50 och Extra högt skydd är SPS 50+. Ett solskydd bör du alltså använda varje dag för att optimera riskerna för din hud, om så bara en SPF med lågt skydd. En SPF 30 skyddar till exempel huden mot 97 % av solens UVB-strålar vilket ger ett otroligt bra skydd.

 Biotherm Lait Solaire Hydrant är en kroppsmjölk med solskyddsfaktor som effektivt skyddar och återfuktar huden. Kroppsmjölken har en SPF 30, vilket innebär högt skydd som håller hela dagen. Tack vare den härliga konsistensen och innehåll av 35 olika vitaminer och mineraler, samt att den är berikad med Life Plankton och vitamin E, håller den huden återfuktad och efterlämnar inte alls några vita märken. Ett annat plus i kanten är att produkten är vattentålig och har ett väldigt långt UVB-skydd. Kroppsmjölken kan används både på kroppen och till ansiktet och passar alla hudtyper. Perfekt för en lång och härlig sommar i solen.

kr

Clarins Sun Control Stick med SPF 30 är det ultimata solsticket att ha med i väskan vart du än befinner dig. Den praktiska förpackningen gör appliceringen enkel och effektiv, utan massa onödigt kladd. Sticket skyddar de mest solkänsliga områdena i ansiktet utan problem och stärker huden mot tidigt åldrande. Produkten innehåller bland annat mineralfilter, mango och sheasmör vilket gör den väldigt återfuktande och med en mild och fruktig doft. Sticket skyddar både mot UVA och UVB strålar vilket ger ett maximalt skydd! Applicera sticket innan och under sin vistelse i solen och återapplicera vid behov, exempelvis efter bad eller svettning.

kr
Sunscreen is our best friend during summer!

Nivea har länge varit en otrolig budgetfavorit hos många och nu vill vi tipsa om nyheten Nivea Sun Invisible Protection. Solskyddet är en oljefri och ofärgad spray som ger ett snabbt och effektivt skydd. Sprayen absorberas snabbt upp av huden, är vattenresistent och kladdar inte. Man applicerar produkten före solexponering och återapplicerar ofta, särskilt efter bad och handdukstorkning, för att bibehålla samma skydd. Sprayen har en SPF 20 vilket innebär ett medelhögt skydd.

Nivea Invisible Cooling Sun Spray SPF 20 200 ml
Youth
(Rek. Pris: 130 kr)
98 kr

Vår absoluta storfavorit och nyhet för säsongen är här! Filorga UV Bronze Body är produkten du bara måste testa denna sommar! Produkten är en sublim anti-aging sololja som skyddar huden och accelererar effekten av solbränna. UV Bronze Body SPF ger ett bra solskydd för kroppen, med UVA- UVB och IR- skydd, samtidigt som den motverkar torr hud och har en fasthetsgivande samt näringsgivande anti-age effekt på huden. Den är vattenresistent, har en snabbt absorberande formula & en underbar doft. Du skyddar alltså huden, samtidigt som du får en djupare och mer hållbar bränna! Med hjälp av solens energi boostar du nu ditt skydd och din bränna, samtidigt som du jobbar anti-age. Det är viktigt att man skakar UV-bronzern innan användning så att formulan blandas med filtren, Solskyddet kommer i både SPF 30 och SPF 50+ för att alla ska kunna hitta det skyddet just för dig.

Filorga UV BRONZE BODY SPF 30 150 ml
Academy
(Rek. Pris: 460 kr)
330 kr

Skulle du mot förmodan gå och bränna dig trots våra tips om de bästa solskydde på marknaden, kan du behöva en kylande After Sun. Hawaiian Tropic säljer flera utföranden och har nu även släppt första after sun i pumpflaska, Hawaiian Tropic After Sun Ultra Radiance island Mango! En vårdande formula som lugnar, mjukgör och ger huden fin lyster. Ultra Radiance-formula - Lugnar, mjukgör och ger huden spänsten tillbaka. Denna after sun har en extra vårdande formula med bland annat mangoextrakt och shea-butter. Plus i kanten för den underbara mango doften.

Hawaiian Tropic After Sun Pump Lotion Island Mango 240 ml
Youth
(Rek. Pris: 145 kr)
109 kr

 

Vanliga misstag:

Sist men inte minst tänkte vi tipsa om de 3 vanligaste misstagen man gör med solskydd som kan skada huden:
- Du använder bara solskyddsfaktor när det är sol ute: Även när det är molnigt tränger 80% av solens strålar igenom och du behöver även då skydda huden.
-Din solkräm är för gammal: Oftast håller sig en solkräm i 12 månader från det att du brutit förpackningen. En solkräm som legat i en låda under en längre period kan därför ge ett sämre skydd.
-Du tar inte på nytt solskydd tillräckligt ofta: Smörj in dig med 1,5 timmes mellanrum för optimalt skydd, gärna efter bad.

Din produkt är tillagd

×
Startsidan