take over
take over
”Min ålder är oväsentlig”
”Min ålder är oväsentlig”

”Min ålder? Jag säger att den är oväsentlig” – Estée Lauder

Estée tränades i tidig ålder konsten om hudvård och intresset av att föda skönhet frodades. Hon var en självständig och målmedveten kvinna som stod för elegans och sofistikering. Visionen lever än idag kvar och känns lätt igen på den klara blå färgen och guldiga detaljerna som passar perfekt i varje badrum.

Estée Lauders flicknamn var Josephine Esther Mentzer men hon kallades för Esty av sina föräldrar och bytte sedan därför till Estée när skolan startade. Hennes födelsedatum är däremot svårdokumenterat då hon alltid svarade att åldern var oväsentlig, då ”Glow ” inte är en ålder trots allt, menade hon. Lauder är namnet ifrån hennes make Joseph som hon gifte sig med år 1930 och på bröllopet bar hon en satin klänning tillsammans med en bukett vita calla liljor och läppstift vilket ligger som en stor bakgrundsinspiration för varumärket.

Estée Lauders släkting John Schotz var kemist och det var ifrån honom som hon lärde sig att hellre rengöra ansiktet med oljor och inte tvål. Därefter fick hon använda hans all-round kräm och upptäckte då något magiskt. Formulan var dyrbart sammetslen, och lämnade huden sagolikt sött doftande och fick ansiktet att kännas som spunnen silke och alla imperfektioner var försvunna redan på kvällen. Estée fick då uppenbarelsen av kraften att kunna skapa skönhet vilket var starten på varumärket. Detta har idag gett oss produkter som representerar hennes vision och minne, såsom Revitalizing Supreme +.

Estee Lauder Revitalizing Supreme + Wake-Up Balm 30 ml
Premium
Rest
(Rek. Pris: 745 kr)
559 kr

Estée Lauder började med att lansera en hudvårdsserie innehållande en rengörande olja, kräm paket, all-roundkräm och hudlotion. Hon valde att själv marknadsföra sitt märke och ville använda sig av så många kanaler som möjligt. Telefon, telegraf och ”Tell-a-Woman” som hon kallade det. Estée åkte runt till salonger och gjorde sminkningar medan kvinnor fick håret fönat i utbyte av att få berätta om sitt varumärke. När produktionen och efterförfrågan ökade behövde hon en förpackning lika elegant som hon var. Hon föll direkt för blått och guld, då det skulle passa underbart i varje badrum enligt Estée.

”Framgång beror på att våga agera på sina drömmar” - Estée Lauder

Estée bevarade en kollektion av oljor, extrakt och essenser från hela världen på sitt kontor och använde dessa speciella noter för att skapa sin signaturdoft. Denna doft kallade hon Private Collection och hon kunde känna igen den vart som helst. Hon bevisade sig själv detta när hon och hittade sin nära vän Grace (dåvarande princessa av Monaco) på en maskerad bal tack vare att princessan bar Estées doft. Därefter lanserade Estée ett flertal doftande legender såsom Beautiful, Modern Muse, Pleasures och White Linen.

Estee Lauder Modern Muse Le Rouge EdP
Premium
fr. 450 kr

När varumärket expanderade och började inkludera makeup upptäckte Estée att namnen på hennes läppstift spelade en stor roll. Hon ville ge en ärlig men målande bild av läppstiftet och använde sig av namn såsom ”All Day Rose”, en ljus rosa att bära på arbetet, eller ”Dancing Red”, en röd utekvälls-nyans. Viktigt var såklart också hylsan som alltid skulle vara en guldig metallförpackning, detta symboliserade elegans och sofistikering. Denna hylsa är en klar inspiration till nyheten Pure Color Love Lipstick.

Estee Lauder Pure Color Love Lipstick 3.5g
Premium
fr. 175 kr

För att garantera kvaliten hos varje Estée Lauder skapelse och för att de skulle leva upp till hennes höga standard öppnade hon sitt första forsknings och labratoriecenter 1967. Estée och hennes make Joe, tillsammans med forskare experimenterade sig där fram till nyckelingredienserna som skulle vara kärnan i varje produkt. Ett minne ifrån barndomen om hur hon brukade lägga krossade ägg som ansiktsmask gjorde att denna ingrediens blev en av stjärnorna i Estoderme Youth-Dew Cream och fick en vinnande recension som spred sig likt löpeld.

Din produkt är tillagd

×
Startsidan