take over
take over
GUIDE - Nytt år fräscha sminkborstar
GUIDE - Nytt år fräscha sminkborstar

GUIDE - Nytt år fräscha sminkborstar

Vi har ett nytt år och ljusare tider framför oss, helt fantastiskt tycker vi! Många planerar förändrade vanor till nyårslöften, kanske att träna mer eller att äta hälsosammare. Vi tycker att du ska starta det nya året med att ta hand om dig själv. Unna dig en återfuktande ansiktsmask eller en ny mascara, och tvätta dina sminkborstar.

Något som ofta hamnar i skymundan är just att tvätta sina borstar. Vi är så himla noga med vilka krämer vi använder, att vår foundation inte kakar sig under dagen och att vår concealer gör sitt jobb. Tvättar du inte borstarna tillräckligt ofta förvandlas de snabbt till bakteriehärdar fullproppade med det sista du vill applicera på huden. Faktum är att smutsiga borstar kan ge alltifrån fet och oljig hud till acneproblem.

 

Men lugn, vi är som vanligt här för att hjälpa! Här kommer en komplett guide för hur du håller sminkverktygen i toppskick. Vi rekommenderar att du rengör borstarna minst en gång i veckan. På så sätt förhindrar du att bakterier hinner börja gro. Det finns flera tillvägagångssätt, och vårt bästa tips är att rengöra dem grundligt (som vi kommer att visa nedan!) en gång i månaden och att komplettera med en rengörande, antibakteriell spray som du enkelt kan spraya på efter varje användning.

 

Såhär gör du rent dina borstar på djupet

 

1. Tappa upp ett varmt bad i ett rent handfat, och häll i en matsked av ditt favoritschampo. Vi har använt oss av Kevin Murphy Maxi Wash.

 

2. Lägg i dina sminkborstar och låt ligga i minst 10 minuter.

 

3. Häll ur vattnet (som nu blivit brunt) och skölj penslarna med rent vatten.

 

4. Applicera en droppe schampo i varje borste och gnugga ordentligt. Skölj rikligt med vatten. Upprepa tills vattnet som kommer ur borsten är helt klart.

 

 

 

 

 

5. Låt borstarna torka liggandes på en ren handduk. Har du dem ståendes kan vattnet lösa upp limmet. Klart!


                                               Lycka till, och låt det nya året bli ditt år!

                                                                         

                                                                                                 

 

 

Din produkt är tillagd

×
Startsidan