take over
take over
Academy
GUIDE - Så gör du rent dina sminkborstar
GUIDE - Så gör du rent dina sminkborstar

GUIDE - Så gör du rent dina sminkborstar

Något som ofta hamnar i skymundan är just att tvätta sina borstar. Vi är så himla noga med vilka krämer vi använder, att vår foundation inte kakar sig under dagen och att vår concealer gör sitt jobb. Tvättar du inte borstarna tillräckligt ofta förvandlas de snabbt till bakteriehärdar fullproppade med det sista du vill applicera på huden. Faktum är att smutsiga borstar kan ge alltifrån fet och oljig hud till acneproblem. Men lugn, vi är som vanligt här för att hjälpa! Här kommer en komplett guide för hur du håller sminkverktygen i toppskick. 

 

Såhär gör du rent dina borstar på djupet

 

Steg 1 - Schampobad 

 

Tappa upp ett varmt bad i ett rent handfat, och häll i en matsked av ditt favoritschampo. Vi har använt oss av Kevin Murphy Maxi Wash. Lägg i dina sminkborstar och låt ligga i minst 10 minuter.

 

 

 

Steg 2 - Skölj med rent vatten 

 

Häll ur vattnet (som nu blivit brunt) och skölj penslarna med rent vatten.

 

Steg 3 - Gnugga med schampo

 

Applicera en droppe schampo i varje borste och gnugga ordentligt. Skölj rikligt med vatten. Upprepa tills vattnet som kommer ur borsten är helt klart.

 

 

 

Steg 4 - Torka liggandes

 

Låt borstarna torka liggandes på en ren handduk. Har du dem ståendes kan vattnet lösa upp limmet. Klart!


 

Hudterapeuten tipsar

 Jag rekommenderar att du rengör borstarna minst en gång i veckan. På så sätt förhindrar du att bakterier hinner börja gro. Det finns flera tillvägagångssätt, och vårt bästa tips är att rengöra dem grundligt en gång i månaden och att komplettera med en rengörande, antibakteriell spray som du enkelt kan spraya på efter varje användning.

 

 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan