take over
take over
”You are not born glamorous, glamour is created” – Mr. Max Factor
”You are not born glamorous, glamour is created” – Mr. Max Factor

”You are not born glamorous, glamour is created” – Mr. Max Factor

Max Factor kom till under Hollywood’s guldålder, I början av 1900-talet. Max var en visionär, make-up artist, perukmakare samt uppfinnare som gjorde sig känd genom att skapa signatur looker på några utav de mest hetaste ikonerna så som Ava Gardner, Jean Harlow och Marlene Dietrich. Max hade en vision om att glamour kunde vara inom räckhåll för alla kvinnor och detta tänkte han se till att möjlighet göra.

 Max Factor föddes i Ryssland men emigrerade till Amerika år 1914. Där bosatte han sig i LA för att närma sig den växande filmindustrin. Max Factors expertis spred sig snabbt och han arbetade snart med Hollywoods ledande filmstjärnor och gjorde egna kosmetiska produkter för ett glamoröst men realistiskt utseende på skärmen. År 1916 började han sälja ögonskugga och ögonbrynspennor. Det var första gången sådana produkter fanns tillgängliga utanför filmindustrin. Fyra år senare lanserade han ett komplett utbud av kosmetika, kallade det "Make up" - en fras som han satte sin egen prägel på. Make-up produkterna och teknikerna Max Factor skapade för filmindustrin och hans Hollywood-kunder fick honom en Oscar, men hans vägledande filosofi var hela tiden att alla kvinnor skulle kunna vara glamorösa med de rätta sminket och verktygen. Idag finns hans produkter i alla utlåtanden, från mascara, foundation, ögonskugga och läppglans. Märket sätter verktygen för make-up artisteri i händerna på varje kvinna, så att hon kan skapa sin egen personliga glamour varje dag.

Flash Lash Effect Mascara lanserades år 2009 och kom att bli Max Factors mest sålda mascara, och är än idag. Letar du efter en känsla av lösögonfransar är detta mascaran du bara måste ha. False Lash Effect Mascara fördubblar storleken på dina fransar och ger ett resultat du bara trodde lösögonfransar kunde ge. Hemligheten är en kombination av Max Factors största borste någonsin och formulan med Liquid Lash teknologin. För varje volymgivande svep med borsten över fransarna avger den mascara runt hela fransen utan att klumpa sig och formar och färgar på så vis hela fransen.

Max Factor False Lash Effect Mascara 13.1 ml
Youth
fr. 134 kr
”Sharper cheekbones, bigger eyes, fuller lips. Any transformation you desire can be created with make-up” – Pat McGrath, Max Factor creative director

Max Factor var minsann en visionär som gjorde avtryck inom make-up industrin. Från att han ser en film för första gången och utrycker det han precis bevittnat som ”Skrämmande” bestämmer han sig för att skapa den första sminkfilmen för att få skådespelare att se mer mänskliga ut. Han kommer sedan på termen ”Color-Harmony” principen för smink, då sminkets färger harmoniserar med en kvinnas naturliga hudfärg, ögonfärg och hårfärg. Han skapar de allra första läppglanset, då kallat Lip Pomade för att ge glansiga läppar till filmduken. Dessutom gör han allt sitt smink tillgängligt för allmänheten. Något som verkligen blev en revolution. En rolig fakta är även att Max Factor skapade den allra första mascaran som applicerades genom en borste på en stav från ett rör, istället för att plocka färgen från en ”palett” med borste.

Max Factor Lipfinity är läppstiftet som har en hållbarhet på upp till 12 timmar. Ett läppstift som sitter på plats hela dagen och som inte tappar sitt "ny-applicerat"-utseende. Ingen annan läppfärg har den hållbarheten som Lipfinity har, en ultrahållbar och levande läpp-duo som tillsammans skapar ett mjukt, felfritt resultat i upp till 12 timmar. Med en nästan permanent färg och ett glansigt, mjukgörande gloss finns det ingen anledning att återapplicera, inte ens efter mat och dryck under dagen - oavsett hur länge det är, ditt läppstift sitter kvar! Läppstiftet lanserades år 2000 och mellan 2006 och 2008 var det så populärt att det globalt såldes 1 läppstift var 9 sekund!

Max Factor Lipfinity 4g
Youth
Max Factor

Lipfinity 4g

fr. 96 kr

Miracle Touch Foundation är Max Factors nyaste och mest innovativa foundation, den kommer att totalt ändra din uppfattning om hur du applicerar din grund/bas. Med en unik och lättarbetad fast-till-flytande formula utesluter den ditt behov av den traditionella kombinationen concealer, foundation och puder, istället får du nu med en enda produkt en perfekt bas med en lätt applikation. Resultatet är en felfri, fräsch och sagolikt mjuk hud som glöder av ren lyster. Du applicerar den på ren, återfuktad hud med en tunn svamp som följer med i förpackningen. Fortsätt sedan din makeup med rouge, ögonbryn och mascara. Vi tipsar om Creme Puff Blush, Brow Shaper och False Lash Effect Mascara!

Max Factor Miracle Touch Foundation 11.5g
Youth
fr. 119 kr

Din produkt är tillagd

×
Startsidan