Balsam

Att ha mjukt och återfuktat hår som är lätt att reda ut är såklart något att sträva efter för att slippa slagsmålet med hårborsten varje gång! Många balsam innehåller proteiner som bygger upp ditt hår och ger den där fina glansen som man vill åt. Som med alla andra hårvårdsprodukter så finns det vissa som passar ditt hår bättre än andra och tack vare ett brett sortiment blir det enkelt att hitta en för just din hårtyp!

  Mer om hÅR

  5 saker som påverkar din hårkvalitet

  5 saker som påverkar din hårkvalitet

  Hårvård

  Många vet inte vet att det finns en mängd faktorer som ligger till grund för hur ditt hår mår och ser ut. I den här artikeln listar vi de 5 vikt...
  Läs mer

  Slipp problem med hårbotten

  Slipp problem med hårbotten

  Hårvård

  Så här gör du! Lösningar till 5 av dom vanligaste hårbottenproblemen. 


  Läs mer
  Så blir du av med kluvna hårtoppar

  Så blir du av med kluvna hårtoppar

  Styling Värmeverktyg

  Kluvna toppar är något vi alla fruktar, men trots att en kluven topp är en kluven topp finns det faktiskt flera saker du kan göra för att repare...
  Läs mer

  Topp 5 produkter för dig med kluvna hårtoppar

  Topp 5 produkter för dig med kluvna hårtoppar

  Kluvna toppar är aldrig kul. Kan man reparera dem? Ja! Det finns dessutom flera produkter som kan få kluvna toppar att se friskare ut. I den här...
  Läs mer

  TOPPLISTA

   produkter

   329 produkter
   Visa fler
   329 produkter

   Vad är balsam?

   Efter att du schamponerat håret så bör du använda ett balsam för att omsluta hårstråna och ge dem fukt, lyster och näring. Balsam används för att undvika schampots avfettande effekt på håret. Många balsam innehåller olika fetter för att tillför se håret och dess behov. Ett till huvudsyfte med balsam är att få håret skinande, glansigt och lätt att reda ut.

   Balsam innehåller ofta protein och kollagen (polypeptider och aminosyror), vilka förstärker håret och fungerar som byggstenar. Ofta innehåller balsam även fettlösliga vitaminer A-vitamin och E-vitamin, som lägger sig som en tunn hinna på håret. Det är även vanligt med fetter så som vetegroddsolja, kamomillextrakt, kokosolja och jojobaolja, vilket ger en fetthinna runt hårstråna.

   Det finns balsam för alla hårtyper – lockigt hår, rakt hår, torrt hår, fett hår med mera. Se över vad du behöver och välj därefter balsam anpassade för din hårtyp! 

   Tips!

   Applicera balsam i fuktiga längder istället för blöta längder. På så sätt absorberas produkten upp av håret och inte tillsammans med vattnet.