take over
take over
Cacharel

Det franska modemärket Cacharel har parfymer som ger dig den där romantiska doften och förmedlar energi till din själ. Märket har ett stort utbud av parfymer som passar varje tillfälle i ditt liv.

Cacharel grundades av Jean Bousquet, som var son till en symaskinsförsäljare. Han blev influerad av modevärlden redan som barn vilket fick honom att vilja bli skräddare. Bousquet studerade på en teknisk högskola och arbetade som designer i två år innan han åkte till Paris för att starta sitt egna modehus.

Efter succén med hans första kollektion så blev han inspirerad att starta Cacharel i Paris år 1962. Märket skapat sitt första ikoniska klädesplagg år 1963; blusen kallad "the Cacharel". Efter mer än 10 år senare kommer Cacharel ut med sin första doft kallad Anaïs Anaïs. Det sägs att denna parfym blev den första lyxiga parfymen skapad för unga tjejer som blev framgångsrik på en gång.

Cacharels parfymer är romantiska, ungdomliga och förföriska och du hittar ett brett sortiment av märket här på HARMONIQ.se!

Cacharel
Filtrera
Typ av produkt (0)
Storlek (0)
Copyright 2022 © Vendre
Sortera
Copyright 2022 © Vendre
(8 produkter)
Cacharel Yes I Am Fabulous EdP 30 ml
Premium
(Rek. Pris: 455 kr)
350 kr
Cacharel Yes I Am Glorious EdP 50 ml
Premium
(Rek. Pris: 765 kr)
589 kr
Cacharel Yes I Am EdP 30 ml
Premium
(Rek. Pris: 455 kr)
350 kr
Cacharel Noa Deodorant Spray 150 ml
Premium
(Rek. Pris: 270 kr)
203 kr
Cacharel Noa EdT 30 ml
Premium
Cacharel

Noa EdT 30 ml

(Rek. Pris: 440 kr)
339 kr
Cacharel Anais Anais Deodorant Spray 150 ml
Premium
(Rek. Pris: 285 kr)
214 kr
Cacharel Amor Amor Deodorant Spray 150 ml
Premium
(Rek. Pris: 285 kr)
214 kr
Cacharel Anais Anais EdT 30 ml
Premium
(Rek. Pris: 440 kr)
339 kr

Cacharel Parfym

Cacharel – parfymens sensuella sida

Cacharel grundades år 1964 i Frankrike av den franska modedesignern Jean Bousquet och år 1978 övertog företaget utvecklingen av en parfym från kosmetiktillverkaren L’Oréal, vilket var början på Cacharels framgångsrika historia.

Frihet, äventyr, romantik – herrdofterna från Cacharel

Herrdofterna från Cacharel kombinerar kryddiga och blommiga, kräva och mjuka aromer i dofterna Pour L’Homme och Amor Pour Homme, som finns som eau-de-toilette och duschgel. Äventyraren kommer att hitta sig själv i den första parfymen, som doftar frihet och resor. Den senare är till för romantikern, med en doft vars karaktär domineras av villkorslös passion.

Temperament, sensualitet, förförelse – damdofterna från Cacharel

Damdofterna från Cacharel – från klassikern Anais Anais till den nyaste parfymen Scarlett – representerar parfymören Cacharels långa historia. Med början med den milda doften Anais Anais för unga och ömtåliga kvinnor, utvecklade Cacharel sedan ytterligare dofter Promesse, Noa och Noa Perlé, som har en pärla i eau-de-parfum-flaskan. Den förföriska sidan av kvinnligheten utmärker denna parfyms not. Det kvinnligt sensuella fortsatte i dofterna Amor Tentation, Amor Amor och Scarlett, som kombinerar passionerat temperament med förförelse

 

Cacharel-parfymer – utsökta dofter för män och kvinnor


Det franska modemärket Cacharel har sitt huvudkontor och har därmed valt helt rätt adress för parfymer och mode. Tillverkningen av doftvatten är inte enda man sysslar med på detta företag som grundades redan 1958 av Jean Louis Henri Bousquet. Man säljer även dam- och herrmode, underkläder, accessoarer och hemtextilier. Grundaren valde att uppkalla sitt företag efter en fågel hemmahörande i Camargue. På 1960-talet blev märket Cacharel omtalat för sin ovanliga kollektion av plagg utan bystinsnitt. Märket blev ännu mer känt när modemagasinet Elle fotograferade en Cacharel-modell med blus.

Parfymen Anaïs Anaïs – den första doften från Cacharel


1978 började Cacharel sälja parfym. Anaïs Anaïs blir den första doften märket lanserar. Tyvärr är det ingen som vet om företaget valde namnet för att anknyta till det älskade provensalska förnamnet eller om det bara är en variant av ”Anna”. Men parfymen, som har en underbar sammansättning med blommig doftnot, säljs än idag. En riktig långkörare med andra ord.

Populariteten beror säkert också på att doften är exakt lagom intensiv. Toppnoten rymmer starka essenser som apelsinblommor och lavendel. I mellannoten övergår dessa till jasmin, kaprifol och nejlika medan basnoten är diskret kryddig med sandelträ och ambra. Parfymen Cacharel Amors flaska är röd som eld – eller kärlek – vilket gör att den syns direkt på hyllan. Amor Eau de Toilette är diskret men på samma gång även förförisk och kvinnlig. Flaskan utlovar en sensuell doft, ett löfte som infrias av toppnotens bergamott, svarta vinbär och apelsin. Aprikos, jasmin och liljor sprider en blommig ton och basnoten av vanilj, ambra och tonkaböna förlänar parfymen en exotisk fläkt. Flaskan på 30 ml har en perfekt storlek för användning vid särskilda tillfällen. Behöver du mer, finns det även flaskor på 100 ml.

Lika sensuell är Cacharel Lou Lou som fungerar i alla sammanhang. Den himmelsblå flaskan har en ovanlig pyramidliknande form. Detta ger en fingervisning om innehållet, för doftens diskreta nyans av mysk öppnar dörren till den tusen och en natts magiska sagovärld. Kanel, ylang-ylang, rökelse och sandelträ – dessa eleganta aromer var en gång förbehållna endast kungligheter. Dessa präglar dock bara undertonerna och parfymens blommiga doftnot kröns av heliotrop, viol och apelsin.

Cacharel Noa – kvinnlighet i ren form

Klarheten hos Cacharel Noa fångar ögat. Flaskan har en greppvänligt rund form och ljuvligt vacker kork. Det transparenta och nästan osynliga innehållet framhäver parfymens lätthet och bidrar till en snudd på änglalik doftupplevelse. Förtrollande mjuk och följsam, ja rentav bedårande: så skulle denna himmelska doft kunna beskrivas. Som Woman Eau de Toilette har den prytt sin plats på hyllan sedan 1989 och den är förstås ett perfekt presenttips. Utöver kryddiga doftnoter ryms här även doftnoter av persika, freesia, lilja och jasmin. Som eau-de-parfum-spray är Cacharel Eden ett härligt alternativ för kvinnor som vill framkalla känslan av att befinna sig i paradisets trädgård. Gå inte miste om denna fräscha och sensuella eau-de-parfum med doft av frukt, blommor och kryddor!

Läs mer
Visa mindre

Din produkt är tillagd

×
Startsidan