Cacharel

Modehuset Cacharel grundades i den pulserande modehuvudstaden Paris, Frankrike, år 1962. Skapad av Jean Bousquet, började detta modeföretag snabbt skriva framgångssagan i modevärlden och växte i popularitet.

För att utöka sin påverkan och erbjuda en ännu bredare upplevelse, gick Cacharel samman med det välrenommerade skönhetsföretaget L'Oréal för att skapa sin allra första parfym under modehusets namn. Året var 1978 och resultatet av detta samarbete blev den ikoniska doften "Anaïs Anaïs," som omedelbart blev en sensation inom parfymvärlden.

Cacharel har blivit synonymt med en välkänd och ljuvt feminin signaturstil som passar kvinnor i alla åldrar. Dess dofter är kännetecknade av blommiga noter som förenas med fruktiga och intensiva undertoner. Denna unika doftprofil har gjort Cacharel till ett varumärke som fortsätter att omfamnas av kvinnor över hela världen och som representerar tidlös skönhet och elegans.

TOPPLISTAN

Här hittar du toppfavoriterna från Cacharel.

produkter

12 produkter
Visa fler
12 produkter

Cacharel Parfym

Cacharel grundades år 1964 i Frankrike av den franska modedesignern Jean Bousquet och år 1978 övertog företaget utvecklingen av en parfym från kosmetiktillverkaren L’Oréal, vilket var början på Cacharels framgångsrika historia. 

Frihet, äventyr, romantik – herrdofterna från Cacharel

Herrdofterna från Cacharel kombinerar kryddiga och blommiga, kräva och mjuka aromer i dofterna Pour L’Homme och Amor Pour Homme, som finns som eau-de-toilette och duschgel. Äventyraren kommer att hitta sig själv i den första parfymen, som doftar frihet och resor. Den senare är till för romantikern, med en doft vars karaktär domineras av villkorslös passion. 

Temperament, sensualitet, förförelse – damdofterna från Cacharel

Damdofterna från Cacharel – från klassikern Anais Anais till den nyaste parfymen Scarlett – representerar parfymören Cacharels långa historia. Med början med den milda doften Anais Anais för unga och ömtåliga kvinnor, utvecklade Cacharel sedan ytterligare dofter Promesse, Noa och Noa Perlé, som har en pärla i eau-de-parfum-flaskan. Den förföriska sidan av kvinnligheten utmärker denna parfyms not. Det kvinnligt sensuella fortsatte i dofterna Amor Tentation, Amor Amor och Scarlett, som kombinerar passionerat temperament med förförelse 

Cacharel-parfymer – utsökta dofter för män och kvinnor

Det franska modemärket Cacharel har sitt huvudkontor och har därmed valt helt rätt adress för parfymer och mode. Tillverkningen av doftvatten är inte enda man sysslar med på detta företag som grundades redan 1958 av Jean Louis Henri Bousquet. Man säljer även dam- och herrmode, underkläder, accessoarer och hemtextilier. Grundaren valde att uppkalla sitt företag efter en fågel hemmahörande i Camargue. På 1960-talet blev märket Cacharel omtalat för sin ovanliga kollektion av plagg utan bystinsnitt. Märket blev ännu mer känt när modemagasinet Elle fotograferade en Cacharel-modell med blus.

Parfymen

Anaïs Anaïs – den första doften från Cacharel1978 började Cacharel sälja parfym. Anaïs Anaïs blir den första doften märket lanserar. Tyvärr är det ingen som vet om företaget valde namnet för att anknyta till det älskade provensalska förnamnet eller om det bara är en variant av ”Anna”. Men parfymen, som har en underbar sammansättning med blommig doftnot, säljs än idag. En riktig långkörare med andra ord.

Populariteten beror säkert också på att doften är exakt lagom intensiv. Toppnoten rymmer starka essenser som apelsinblommor och lavendel. I mellannoten övergår dessa till jasmin, kaprifol och nejlika medan basnoten är diskret kryddig med sandelträ och ambra. Parfymen Cacharel Amors flaska är röd som eld – eller kärlek – vilket gör att den syns direkt på hyllan. Amor Eau de Toilette är diskret men på samma gång även förförisk och kvinnlig. Flaskan utlovar en sensuell doft, ett löfte som infrias av toppnotens bergamott, svarta vinbär och apelsin. Aprikos, jasmin och liljor sprider en blommig ton och basnoten av vanilj, ambra och tonkaböna förlänar parfymen en exotisk fläkt. Flaskan på 30 ml har en perfekt storlek för användning vid särskilda tillfällen. Behöver du mer, finns det även flaskor på 100 ml.

Lika sensuell är Cacharel Lou Lou som fungerar i alla sammanhang. Den himmelsblå flaskan har en ovanlig pyramidliknande form. Detta ger en fingervisning om innehållet, för doftens diskreta nyans av mysk öppnar dörren till den tusen och en natts magiska sagovärld. Kanel, ylang-ylang, rökelse och sandelträ – dessa eleganta aromer var en gång förbehållna endast kungligheter. Dessa präglar dock bara undertonerna och parfymens blommiga doftnot kröns av heliotrop, viol och apelsin. 

Cacharel Noa – kvinnlighet i ren form

Klarheten hos Cacharel Noa fångar ögat. Flaskan har en greppvänligt rund form och ljuvligt vacker kork. Det transparenta och nästan osynliga innehållet framhäver parfymens lätthet och bidrar till en snudd på änglalik doftupplevelse. Förtrollande mjuk och följsam, ja rentav bedårande: så skulle denna himmelska doft kunna beskrivas. Som Woman Eau de Toilette har den prytt sin plats på hyllan sedan 1989 och den är förstås ett perfekt presenttips. Utöver kryddiga doftnoter ryms här även doftnoter av persika, freesia, lilja och jasmin. Som eau-de-parfum-spray är Cacharel Eden ett härligt alternativ för kvinnor som vill framkalla känslan av att befinna sig i paradisets trädgård. Gå inte miste om denna fräscha och sensuella eau-de-parfum med doft av frukt, blommor och kryddor!