Om Harmoniq

Eftersom du har hittat hit och läser mer om oss, vet du säkert redan att Harmoniq är en e-handel inom skönhet. Vi erbjuder våra kunder ett brett utbud produkter inom doft, makeup, hårvård, hudvård och nagelvård. Ja, allt inom skönhet egentligen. Trots vår lilla storlek, är vi är stolta återförsäljare av nära 300 populära varumärken.

Vår ambition är att vara den viktiga länken mellan dig som kund och produkten. Att guida dig rätt i skönhetsdjungeln står högst upp på vår prioriteringslista. I ett myller av skönhetsprodukter är det lätt att välja fel, därför hjälper vi dig att undvika snedsteg med uteblivna resultat som följd.

Fick vi själva beskriva Harmoniq skulle vi nog beskriva oss som den lilla fisken i ett hav av större hajar (med väldigt vassa tänder). För oss är det därför viktigt att vara kreativa och anpassa oss snabbt. Skönhetsbranschen är en tuff bransch med snabba svängar, det är därför vi älskar att vara den lilla utmanaren.

Vad är ett skönhetsproblem och hur löser man det?


Även om "– hjälp jag har en finne i pannan"  är världens största skönhetsproblem för en 14-åring, är det inte endast dessa vi tänker på när vi pratar om skönhetsproblem här på Harmoniq. Vi har tagit skönhetsproblemen som helhet och gjort det till vår grundvärdering och vårt koncept. För när det kommer till kritan har vi insett att det är därför vi finns - vi vill lösa ditt skönhetsproblem!

Redan 2007 när vi öppnade vår första salong i Västerås var det grunden i vårt koncept. Vi ville hjälpa våra kunder med allt från akne till kluvna hårtoppar. Sedan dess har vi både expanderat till butik och senare även till e-handel.

Kunderna som kom till salongen hade vissa typer av skönhetsproblem, butikens kunder hade sina och e-handeln öppnade upp för att hjälpa hela svenska folket med påsar under ögonen, torra händer och illaluktande armhålor, bland mycket annat. 

Andra vanliga skönhetsproblem vi har upptäckt är brist på kunskap, brist på tillgänglighet, brist på information, brist på inspiration och svårigheter att hitta rätt produkt! Det är något vi alltid strävar efter att hjälpa dig med och är en del av vår vision.

skönhetsproblem

 

Auktoriserad återförsäljare?

Vi levererar produkter som till 100% kommer från auktoriserade generalagenter.

Med andra ord erbjuder vi inga importerade varor. Du kan vara säker på att du får en ny och fräsch produkt. Kontakta gärna vår kundtjänst för mer information.

Miljöansvar?

Vårt mål är som e-handel är att erbjuda ett brett produktsortiment utan att skada planeten vi bor på. Därför jobbar vi aktivt för att göra ett så litet avtryck som möjligt.

Alla ordrar packas i en kartong av 100% återvunnet material som kan återvinnas igen. I vårt sortiment finns ett stort antal produkter och varumärken med ekologiska ingredienser, veganska produkter och Fairtrade-certifierade produkter.

Finns ni på riktigt?

Harmoniq är ett svenskt företag med salonger, butik, kontor och lager i centrala Västerås.

HARMONIQ AB
Centra, Stora Gatan 28
Västerås

Organisationsnummer: 556732-5369

Harmoniqs resa

2007

2007 öppnade Harmoniq två fantastiska skönhetssalonger i Västerås. Intresset för skönhet och idén bakom Harmoniq föddes av Arman. Med egen erfarenhet av hudproblem under sina tonår, upplevde han att det saknades en aktör på marknaden som brydde sig om kundens skönhetsproblem. Där man verkligen kunde få hjälpen man desperat sökte.


2011

Några år efter öppningen av salongerna hade merförsäljningen av produkter ökat så pass mycket att konceptet till en renodlad skönhetsbutik föddes. Under det året öppnades Harmoniq City i en av dom mest populära galleriorna mitt i centrala Västerås.

 

2012

Under åren hade näthandeln börjat bli poppis och Harmoniq tog sina första staplande steg ut i det digitala landskapet. 

 

2017

I rask takt växer handeln på nätet samtidigt som andelen butikskunder började minska. Det blev både tydligt och väldigt kännbart att människors köpvanor hade börjat förändras. Våra butiksgrannar i gallerian försvann en efter en, Harmoniq hade därför inget annat val än att att satsa ännu mer på näthandeln och 2017 är det dags att uppdatera e-handeln med en ny plattform!

2020

Året då Covid tog över världen med förändringar ingen kunnat räknat med. Under lång tid kämpade vi oss ur hyresavtalet i gallerian och hittade äntligen en bättre anpassad lokal för vår e-handel med nya lager- och logistikmöjligheter! Vi hade i princip endast hunnit tända lamporna i vår nyrenoverade skönhetssalong när restriktionerna slog till. Detta gjorde att näthandeln exploderade samtidigt som allt annat tvärstannade.

2021

Allt eftersom att restriktioner släpper, börjar även kunderna i butik och salong komma tillbaka. Nya planer och strategier för e-handeln skissas fram och ett nytt Harmoniq börjar byggas.

 

2023

Med nya utmaningar kommer också nya möjligheter. 2023 är nämligen året då vi lanserar mängder av nyheter! Var med och ta del av vår nya hemsida med nytt utseende, fler funktioner, massor av content men även vårt vetenskapliga hårtest och våra skönhetstesters. Nu kommer du kunna känna doften på en ny parfym oavsett om du sitter i Haparanda, långt från närmaste butik eller om du sitter på söder i Stockholm och inte pallar tuben in till Centralen. Nu väntar vi med spänning på vad framtiden kommer med för nya utmaningar.

skönhetsproblem

 

Arman Emporio Persiano

VD, Ägare, Grundare, Diversearbetare m.m. på Harmoniq

Gänget bakom kulissen

Harmoniq är inte som andra stora e-handlare med automatiserade lager. Med en robot som plockar din order och en annan som packar varorna i ett paket. Med en bot som svarar i kundtjänst och en annan AI som skriver texterna på hemsidan.

Vi som jobbar här är ett litet tajt gäng av drivna själar. Det närmaste vi kommer automatik är vår robotdammsugare, på gott och ont. Makita som hon heter (robotdammsugaren) gör ett bra jobb, men stör oftast och är lätt att snubbla på. Den mänskliga faktorn är ibland påtaglig hos oss, men det är även charmen med företaget.

På Harmoniq.se är det Ullan som fixar fakturorna och lägger in all övertid vi jobbar. Agnes och hennes morsa plockar, tejpar och packar skönhetsprylarna till dig. Det är Bell som håller koll på innehållet på sidan och spinner på nytt content. Tess knackar produktdata i Excel med samma IQ som Einstein. Hana håller koll på inköpen, så att vi har nåt att sälja till dig. Erik pixel-puttar, svär och hittar på idéer för marknad. Nästan allt annat gör Arman - vår chef. Allt ifrån ledningsmöten och kundtjänst till datasupport och övriga vd-grejer. Yes, det är vi, Arman & Co, som är Harmoniq.

Varför symbolen? 

Symbolen vi numera förknippar Harmoniq med, har en lite oväntad bakgrund. När butiken Harmoniq City inreddes fanns det en bärande pelare mitt i butiken som inte var speciellt smickrande visuellt. Inredaren (Arman) kom då på idéen att dekorera pelaren, för att göra den mer inspirerande. "Varför inte en staty?" tänkte Arman. Med sitt persiska ursprung valde han då en staty han mindes från barndomen. Statyn var en avbildning i form av ett tvåhövdat Örn-Lejon. 

 

Flera kunder kommenterade statyn under årens lopp och när den första hemsidan producerades förvandlades statyn till ett litet diskret grafiskt element för igenkänning och som en liten lyckoamulett .

 

När Harmoniq 2017 gjorde om sin grafiska profil fångades symbolen från hemsidan upp av formgivaren. Efterforskningar till symbolens och statyns ursprung gjordes. Snabbt insåg vi att vårt Örn-Lejon passade helt perfekt som symbol för hela Harmoniq och sedan dess har symbolen varit en del av vår identitet.

 


Vår symbol har alltså sitt ursprung i persisk mytologi och där omnämns varelsen som en Homa-fågel. E
n symbol för lycka och välstånd, att dess skugga föll på den som gjorde honom lycklig. I några av de tidiga konstruktionerna avbildas varelsen bredvid livets träd, som en vakt för att skydda mot onda krafter och symbolisera visdom.

 

Homa-fågeln sägs aldrig komma till vila, utan lever hela sitt liv osynligt flygande högt över jorden utan att någonsin stiga ner på marken.

I andra varianter av Homa-myterna sägs fågeln vara fenixliknande, och förtär sig själv i eld med några hundra års mellanrum, bara för att återuppstå ur askan. Homa-fågeln sägs ha både den manliga och kvinnliga naturen i en och samma kropp, varje natur har en vinge och ett ben. Homa anses vara medkännande och en "lyckofågel" eftersom dess skugga (eller beröring) sägs vara gynnsam.

 

Homa-fågeln har även förknippats med den europeiska gripen och inspirerat till många berättelser och folksagor som är populära än idag.

skönhetsproblem