LAGERRENSNING! FYNDA BLAND TUSENTALS VAROR! LÄS MER

Boucheron

Det som från år 1858 var ett franskt juvel- och klockföretag utvecklades också till ett av världens finaste parfymerier. Här finner du ljuvliga dofter för både herr och dam! Ett stort plus i kanten är att dofterna är långvariga och förpackade i otroligt vackra flaskor.

TOPPLISTA

produkter

13 produkter
Visa fler
13 produkter

Om Boucheron

Grundaren var Frédéric Boucheron som föddes år 1830. Han visste redan från barnsben att han ville bli en juvelare. Det var inte alls ovanligt att man på den här tiden lämnade skolan för att börja jobba i Frankrike och det var precis det Boucheron gjorde. Vid 14-års ålder började han sin lärlingstid med juvelaren Jules Chase och strax därefter sin första anställning med Tixier-Deschamps.

År 1858 startade han sin första egna smyckesbutik på det exklusiva kvarteret "Palais Royal" i Paris. Han valde att kalla det för "Boucheron" efter hans efternamn.

Efter Frédérics död så tog hans son Louis Boucheron över som trodde starkt på företagets framtid. Louis vart känd för att experimentera mycket med nya tekniker i smyckesproduktionen. Efter sonens död så tog Maison Boucheron över och fortsatte på de smyckes- och klock-ideal som Boucheron skapat.

Företaget tog fram år 1988 den första parfymen som blev kallad för just "Boucheron". I nästan 30 år så har Boucheron skapat mystiska och fräscha herr- och dam- parfymer som är tidlösa, till exempel den blommiga damparfymen "Boucheron Place Vendôme" och den klassiska herrparfymen "Boucheron Pour Homme".

På grund av företagets historia med smyckesproduktion, som de fortfarande har igång, fokuserar Boucheron mycket på flaskan. Företaget anser att det är viktigt med ett elegant utseende som symboliserar parfymens karaktär.

Boucheron för kvinnor

Boucheron-parfym passar lika bra till den lekfulla kvinnan som vill åt en blommig doft med noter av jordgubbar, röda vinbär och mandarin som till den kraftfulla och sensuella kvinnan där det erbjuds Boucheron-parfymer med inslag av frukter och vita blommor.

Boucheron för män

Boucherons herrparfym passar den eleganta och stiliga mannen som dras till dofter av härlig lavendel och viol tillsammans med syrligare inslag som lime och bergamott. Det här skulle vi kalla för den perfekta sommarparfymen för män!