MARIA NILA
STYLING & FINISH

 

Skapa en fängslande frisyr utan att miljön eller djur tar skada. Här hittar du allt inom hårstyling, från hårspray och hårmousse till saltvattenspray, hårvax och hårkräm. Stylingprodukterna är veganska, har klimatkompenserade förpackningar och är fria från sulfater och parabener.

 

Maria Nilas värmeskydd

Så undviker du skadat hår med Maria Nila heat protection

Värmeskydd är en viktig del i hårvården för att behålla ett starkt och friskt hår. När håret utsätts för värme kan proteinerna i hårstråets yttersta skikt skadas och brytas ned. Det yttersta skiktet skyddar och stärker hårstrået, vilket bidrar till att håret blir väldigt skört om skiktet förstörs. Hur hög värme håret klarar av är individuellt, ett blekt och färgat hår klarar t.ex. av mindre än ett ofärgat hår. Vid extremt höga temperaturer, som vid användning av plattång, locktång och hårfön, börjar hårets naturliga fukt att koka och dunsta. Detta är starkt påfrestande för håret och värmeskydd bör alltid användas i dessa sammanhang. Hög värme kan påverka ens hårfärg, både naturligt och färgat hår. Hårstrukturen påverkas också vilket bidrar till att håret blir torrt och frissigt. Topparna blir kluvna och får ett skadat fjällskikt som tillslut leder till att håret går av. Håret får också svårt att bibehålla fukt. Det går att förebygga massor med skador på håret genom en snabb och enkelt rutin innan du ska styla ditt hår. Förutom värmeskydd har vi ett brett utbud av produkter som passar perfekt vid hårstyling. Där finns allt från hårspray och hårmousse till saltvattenspray och hårvax

 

Du bör alltid använda värmeskydd vid höga temperaturer för att:

  • Det skyddar hårstråets yttersta skikt från att brytas ned
  • Värmeskydd förhindrar hårets naturliga fukt att kokas bort
  • Hårfärgen skyddas, både färgat hår och naturligt
  • Det förhindrar håret att bli torrt och frissigt
  • Håret skyddas från att gå av till följd av värmen

Maria Nilas torrschampo

Så använder du ett torrschampo

Torrschampot ska appliceras i torrt hår och flaskan ska skakas väl innan användning. Avståndet får gärna vara minst 15 centimeter från hårbotten för att få en så jämn utspridning av produkten som möjligt. Tänk även på att inte spraya torrschampot alldeles för nära din hårbotten. Det finns även flera andra saker att tänka på för att resultatet som ska bli så bra som möjligt. När du applicerat torrschampot i håret är det bra om du låter det sitta i ett tag innan du borstar igenom håret för att små partiklar från sprayen ska få tid på sig att suga upp den oljiga ytan runt rötterna. Många använder endast torrschampot just när det är fettigt och missar att det är en exemplarisk stylingprodukt. Du kan applicera torrschampot även om ditt hår är nytvättat för att addera volym i det samt en känsla av att håret är fräscht och lent mycket längre. Använder du torrschampo i puderform kan du med fördel pudra det över hårbotten med en puderborste istället för att hälla det rakt ned i hårbotten vilket endast är slöseri av produkt och kan ge ett ojämnt resultat.

Torrschampot är en hårprodukt många inte kan leva utan. Torrschampots primära uppgift är att snabbt fräscha upp fettiga hår, men kan även användas som en stylingprodukt för att ge extra volym i håret. Att tvätta håret för ofta orsakar endast onödigt slitage på det och det kan dessutom öka risken för torr hårbotten. Torrschampot är en hårprodukt som passar utmärkt att använda mellan tvättarna för att hålla det fräscht längre. Istället för att tvätta håret med schampo och balsam kan du emellanåt applicera torrschampo i torrt hår för att avsluta med en leave in conditioner så känns det som nytvättat och du slipper att tvätta håret för ofta. Maria Nila erbjuder olika typer av torrschampon. Här hittar du pudersprayer med olika egenskaper och rengörande pulver. Torrschampona är, som alla andra produkter från Maria Nila, tillverkade av 100% veganska ingredienser. Dessutom är förpackningen CO2-kompenserad.

produkter

36 produkter
Visa fler
36 produkter