Bobbys Hair Care

I Paris år 1952 föddes ett av världens mest prestigefyllda modehus, känt som Chloé. Det var den visionära egyptiskan Gaby Aghion, vid den tidpunkten 31 år gammal, som hade stora planer för hur mode borde vara - och hon var tillräckligt skicklig för att förverkliga dem. Chloés kläder blev en symbol för sval elegans utan att kompromissa med spänningen. Tvärtom, de hade den unika touch som lockade stora ikoner från den tiden, som Grace Kelly, Jackie Kennedy och Maria Callas, till att bli ivriga fans.

När Chloé senare utökade sitt sortiment med parfymer, höll man fast vid samma grundläggande principer och lät dofterna följa i klädernas fotspår. Den samma svala och strama elegansen kunde kännas i varje flaska, men det fanns aldrig någon brist på spännande överraskningar. Hos Harmoniq hittar du ett omfattande urval av Chloés parfymer, från förföriska dofter i Chloé Love-serien till lättsamma sommardoftalternativ i See By Chloé-serien. Oavsett vilken du väljer kommer du att unna dig det lilla extra som ger en känsla av lyx.

TOPPLISTAN

Här hittar du toppfavoriterna från Chloe.

produkter

37 produkter
Visa fler
37 produkter

Chloé – kombination av mode och dofter

Chloé är ett internationellt känt franskt företag med huvudkontor i Paris. Företaget grundades 1952 av Gaby Aghion i samarbete med Jacques Lenoir. Gaby Aghion gav företaget namn efter en väninna. Företagets portfölj bestod av ett lekfullt dammode av mycket mjuka och kvalitetsmaterial. Den då lovande unge designern Karl Lagerfeld tillhörde en grupp unga modedesigners som rekryterades av Gaby Aghion för att 1958 presentera hennes nya skapelser inför en modevisning. Endast fem år senare blev Lagerfeld chefsdesigner på Chloé.

Redan på 60-talet hade Chloé en rad prominenta kunder, bland annat Jackie Kennedy, Grace Kelly, Brigitte Bardot och Maria Callas. 1970-talet bidrog till att göra Chloés dammode känt i resten av Europa. 1971 invigde Chloé sin första boutique i Paris. När Lagerfeld tolv år senare efter en stridighet lämnade företaget, ledde det till en tydlig nedgång i omsättningen. Modeföretaget övertogs av Alfred Dunhill. Efter att den franska moderskaparen Martine Sitbon lämnat företaget, återvände Karl Lagerfeld till Chloé 1992. Men inte heller han lyckades skänka ny glans åt modeföretaget. Först när att den nya chefsdesignern Stella McCartney tagit över vände det uppåt igen.

Efter att Chloé gjort succé med exklusiva konfektionsplagg för damer, accessoarer och lädervaror samt även presenterat „See by Chloé”, en prismässigt något överkomligare andra linje för den yngre generationen, följde lanseringen av av den blommiga parfymen Chloé 1975. Den blev en försäljningssuccé. Under de följande 25 åren lanserade Chloé flera framgångsrika damdofter. Sedan dess säljer Chloé de framgångsrika parfymerna Chloé, L'Eau de Chloé och Love.

 

Vackra förpackningar från Chloé

När du går igenom vårt sortiment av produkter från Chloé kommer du förmodligen att imponeras av den fantastiska design som förpackningarna har. Från parfymflaskorna till läppstiften har alla Chloés produkter en vacker design som andas elegans och lyx. Detta är inget tomt löfte – även inuti förpackningarna väntar en upplevelse som heter duga. Med smink och dofter från Chloé kan du få känna dig själv som riktig prinsessa. Hitta det du söker snabbare genom att filtrera din sökning efter en viss egenskap, effekt, ett prisintervall eller en viss kategori. Du gör dina val till spalten på vänster sida. Njut av fantastiska dofter och hitta din egen favorit. Kanske är du också en Chloé-tjej?

 

Chloé utstrålar kvinnlighet och dess värme

Utöver eleganta accessoarer och smycken framställer man även utsökta dofter. Chloé Woman charmar oss med en attraktiv toppnot av utsökta extrakt som exempelvis ambra, iris och sandelträ och förtrollar oss med kompositioner bestående av blommiga och fruktiga inslag. Detta resulterar i en andlöst underbar doftupplevelse. Det räcker med en liten parfympuff för att ge dig en osynlig, blommig slöja som smeker alla sinnen.

 

Chloé-parfym i olika varianter i sortimentet 

Varje enskild Chloé-parfym i vår onlinebutik lägger fokus på en speciell aspekt vilket gör det möjligt för alla kvinnor att hitta sin personliga doft. Från uppiggande friskhet och flickaktig lekfullhet till sensuell förförelse – med Chloés damdofter kan du utforska ett brett spektrum av olika eau-de-parfum- och eau-de-toilette-varianter. Chloé Love lämpar sig till exempel för kvinnor som vill kunna ge uttryck för förförisk sensualism. Detta möjliggörs av de varma, aromatiska nyanserna av mysk, vanilj och mandel. Chloés See by Chloé passar alla kvinnor som vill dela med sig av sin flickaktiga charm. Ljuva inslag av äppelblommor och bergamott förenas här med sötaktig vanilj för en extra feminin doftupplevelse Med Chloé L’Eau de Chloé känns renodlat fräsch tack vare grapefruktens uppiggande effekt. Chloé-doftens lätta persikonoter får dig på fall vid första spraypuffen.