Washologi

Är det dags att uppgradera städhyllan med proffsiga, effektiva och stilrena städprodukter som tvättmedel, linnevatten och tvålar? Washologi har utvecklat städprodukter som effektivt tar bort smuts, utan att ha tråkiga och osmickrande förpackningar. Kanske blir det till och med lite roligare att städa i hemmet med Washologi! Washologi erbjuder städ, tvätt och mycket mer.

WASHOLOGI TVÄTT

Upptäck Washologis sortiment med tvättmedel och mjukmedel.

Se produkter

WASHOLOGI DOFT

Upptäck linnevatten, doftljus och mer från Washologis härliga sortiment.

Se produkter

WASHOLOGI HANDVÅRD

Upptäck tvålar och handkrämer med aloe vera som mjukgör och vårdar torra händer.

Se produkter

TOPPLISTAN FRÅN WASHOLOGI

Här finner du favoriter och bästsäljande från Washologi.

produkter

61 produkter
Visa fler
61 produkter

Washologi tvättmedel

Vad är det som gör Washologis tvättmedel och städprodukter så bra? Med många traditionella tvättmedel på marknaden, erbjuder Washologi ett miljövänligt och noga genomtänkt koncept med otroligt effektiva produkter utan att tumma på estetiken. Med Washologis städprodukter behöver du inte längre gömma undan dom efter du städat, låt dom istället pryda dina hyllor!

 

Vad innehåller Washologis tvättmedel?

Washologis produkter är ett bättre alternativ för dig som vill gynna miljön eftersom varje ingrediens är noga utvald. Tvättmedel från Washologi innehåller till exempel inte blekmedel eller färgämnen, vilket även gynnar din hälsa. Washologi brukar tipsa om att tillsätta lite natriumbikarbonat om det är så att man vill ha en blekande effekt på kläderna.

För mer ömtåliga material så som kashmir, ull, siden och andra naturliga material så har Washologi Delicate Wash som med hjälp av lanolin och silkesextrakt återfettar och mjukgör plaggen. Eftersom tvättmedlet är enzymfritt så kommer du inte förstöra plaggen som annars kan bli torra och spröda.

Många av Washologis tvättmedel innehåller goda dofter som jasmin och bomullsblomma, men är du extra känsliga så hittar du även Washologi Small and Sensitive som är ett parfymfritt alternativ som även passar bebisars ömtåliga hud.

Hur tvättar man kläder?

Att ta hand om dina kläder på rätt sätt är inte bara bra för dig utan också för miljön. Genom att följa några enkla riktlinjer kan du se till att dina kläder håller längre och minskar behovet av att ersätta dem.

1. Tvätta måttligt

Ett av de enklaste sätten att förlänga livslängden på dina kläder är att tvätta dem mindre frekvent. Många plagg kan vädras mellan tvättarna istället. Jeans är ett utmärkt exempel där tvättning endast när det är absolut nödvändigt kan förlänga deras livslängd. Tänk på att tvätta hela plagget endast om det är smutsigt; fokusera istället på att behandla enskilda fläckar.

2. Förbered för tvätt

Att ha en förbättrad plan innan du går till tvättstugan kan spara dig mycket tid. Investera i två tvättkorgar, en för vittvätt och en för kulörtvätt. Skaffa också tvättpåsar för ömtåliga plagg eller de som behöver tvättas separat, som BH:ar eller fintvätt. Läs tvättråden noggrant och förbered dina kläder genom att knäppa upp knappar, tömma fickor och vända kläder ut och in för att förhindra onödigt slitage.

3. Dosera tvättmedel och använd anpassat tvättmedel

För att maximera effekten av tvättmedlet och få kläderna så rena som möjligt är det viktigt att inte överfylla tvättmaskinen. En överfylld maskin kan leda till bristfällig sköljning och rester av tvättmedel som sitter fast på kläderna. Använd rätt mängd tvättmedel baserat på mängd tvätt, smutsnivå och vattenhårdhet. Välj också ett tvättmedel som är anpassat till tvättens behov, som vittvättmedel för vita kläder och kulörtvättmedel för färgade plagg.

4. Tvätta i lägre temperaturer

En enkel men effektiv åtgärd för att spara energi är att tvätta kläder i lägre temperaturer. Många plagg blir rena och fräscha vid 30 grader. Endast underkläder, handdukar och sängkläder bör tvättas i 60 grader. Att tvätta i lägre temperaturer är miljövänligt och kan även vara skonsamt mot kläderna.

5. Töm tvättmaskinen direkt

När tvättprogrammet är klart är det viktigt att inte låta kläderna ligga kvar i tvättmaskinen. De kan snabbt bli skrynkliga och utveckla oönskad lukt. Häng upp eller tumla kläderna så snart som möjligt efter tvättprogrammet.

Genom att följa dessa tvättråd kan du förlänga livslängden på dina kläder och minska ditt ekologiska avtryck. För ännu skonsammare tvätt rekommenderar vi att du använder tvättmedel och mjukmedel från Washologi, som är kända för sin mildhet mot kläder och miljö.

 

8 viktiga punkter för Washologi:

1. Tillverkat på Västkusten

2. Högkoncentrerade formuleringar utan onödigt vatten

3. Produkterna tvättar rent även vid låga temperaturer

4. Innehåller inga onödiga kemikalier såsom färgämnen eller PCM.

5. Biologiskt nedbrytbara formuleringar

6. Flaskan är svensktillverkad av bioplast

7. 100% veganskt, med undantag för "FINTVÄTT" & "MJUKMEDEL FIN", som innehåller återfettande lanolin, som utvinns från fårull.

8. Skonsamma parfymer

 

Linnevatten från Washologi

Några av de bäst säljande produkterna från Washologi är deras linnevatten, och man förstår varför! Många tycker om att spraya hemmet med utblandat sköljmedel men det kan vara tveksamt för hälsan att andas in. Därför finns istället linnevatten som är perfekt att spraya på plagg, sportkläder, lakan, gardiner och kuddfodral mellan tvättarna. Du får en fräsch och nytvättad doft i hela hemmet! Testa favoriterna av linnevatten med dofterna Desire, Välbehag, Honom, Henne, Grace och Glory.

 

Mer om Washologi

WASHOLOGI representerar ett samtida svenskt varumärke som erbjuder ett mångsidigt sortiment av miljövänliga klädvårdsprodukter utvecklade av Viktoria Widengren. Dessa skräddarsydda tvättlösningar är skapade för att möta de olika behoven hos dagens moderna människa. Hela sortimentet framställs med omsorg och precision, och produktionen är lokaliserad till Västkusten, Sverige. Tanken om att skapa en ny serie klädvårdslösningar som är både miljövänliga och effektiva samtidigt som de har en design som gör att du gärna visar upp dem i ditt hem, var inspirationen bakom WASHOLOGI. Det är en vardagslyx med miljöhänsyn i fokus.