Eyeliner

En sminkning utan eyeliner är som en julafton utan julklappar, nästan iallafall. Att applicera eyeliner kan verkligen göra att din sminkning och dina ögon poppar på en helt ny nivå! Du kan få till den snygga Adele-looken, cat eye-looken eller bara en diskret linje som får dina ögon att bli lite mer intensiva. Det finns dessutom utrymme att vara kreativ eftersom eyeliners kommer i olika färger, eller varför inte en brun eyeliner för en mer naturlig look. Ska din sminkning hålla under en hel festkväll kan det vara bäst att välja vattenfast eyeliner!

 

  Mer om makeup

   produkter

   236 produkter
   Visa fler
   236 produkter

   Eyeliner hooded eyes

   Alla har inte stora ögonlock som är som gjorda för att enkelt applicera ögonskugga och eyeliner på, många har också så kallade hooded eyes. Det innebär att ögonlocken hänger ner mer och smälter ihop med ögonlocket. Det kan göra att eyelinern inte ser likadan ut när du spärrar upp ögat för att applicera den, som när du slappnar av i ansiktet efteråt. Den där spikraka cat eye-looken som du målade på så fint, resulterar då i ett mer böjt streck när du slappnar av i ansiktet. Men det finns tips som hjälper dig att lyckas! 

   1. Försökt kolla rakt in i spegeln med ett avslappnat ansikte när du applicerar eyelinern, då ser du direkt hur resultatet blir.

   2. Börja dra eyelinern lågt vid vattenlinjen på ögats ytterkant och fortsätt hellre rakt bort från ansiktet än uppåt. Eftersom du har hooded eyes, kan strecket täckas om du drar uppåt istället för mer vertikalt.

   3. Undvik för tjocka streck med eyelinern, risken är att det kommer smetas ut när ögonlocket är i vägen. 

   Allt om eyeliners

   En del eyeliners har riktigt smala och spetsiga applikatorer för att du enklare ska kunna skapa smala skarpa linjer som du sedan kan göra större vid behov. Det finns även eyeliners som är riktigt stora. Med dessa kan du sedan sudda ut produkten med en liten borste eller en ’’eyeliner smudger’’ för att skapa ett sotat öga. Ett tips är att använda en vattenfast eyeliner om du har känsliga ögon som rinner!

   Det finns även massvis med ögonpennor i olika varianter du kan välja mellan beroende på önskat resultat. Olika storlekar, färger, nyanser och varumärken som IsaDora, Loreal Paris, Sweed Lashes och YSL. 

   Större ögon med eyeliner

   För att ge en illusion av ett piggare utseende kan du applicera en vit eller beige ögonpenna i vattenlinjen. Detta ger en effekt av större, öppnare och piggare ögon! Perfekt trick under vinterhalvåret.

   Mindre ögon med eyeliner

   Applicera en mörkare ögonpenna i vattenlinjen om du vill få ögat att se en aning mindre och flirtigare ut. Den så kallade ’’Cat Eye’’ effekten, supersnyggt till en festsminkning!