DAGENS JULDEAL! Upptäck nya deals! LÄS MER

Acqua di Parma

Acqua di Parma är ett italienskt varumärke känt för sina tidlösa dofter och lyxiga kosmetika-produkter. Företaget grundades i staden Parma år 1916 av baron Carlo Magnani. Dess första doft, Colonia, som snabbt ökade i populäritet bland både italienska och internationella kunder. Colonia blev känd för sin fräscha, citrusbaserade doftprofil, vilket var ovanligt vid den tiden och bidrog till dess unika charm.

Under årens lopp har Acqua di Parma fortsatt att utveckla nya dofter och utvidga sitt sortiment. Bland de mest populära dofterna finns idag Blu Mediterraneo och Le Nobili, båda kända för sina sofistikerade och distinkta doftprofiler.

Acqua di Parma är mer än bara dofter - det är en hyllning till den italienska livsstilen, med dess fokus på kvalitet, elegans och en äkta känsla av skönhet. Varje doft är en resa genom Italien, en chans att uppleva landets rika kultur och historia genom dess mest ikoniska dofter.

KLASSISKA DOFTER
FRÅN ACQUA DI PARMA

Här hittar du toppfavoriterna från Acqua di parma.

produkter

125 produkter
Visa fler
125 produkter

Historien om Acqua di Parma

Acqua di Parma är en historisk symbol för italiensk elegans, rik på tradition och kultur. Märket föddes 1916 i den lilla staden Parma, Italien, där en grupp mästare skapade en lätt, frisk cologne avsedd att parfymera gentlemannens handdukar. Denna cologne, nu känd som Colonia, blev snabbt en symbol för italiensk chic och sofistikering. Under 1930-talet blev Acqua di Parma internationellt erkänd, älskad av både kändisar och kungligheter. Märket fortsatte att växa och utvecklas, och introducerade nya dofter och produkter, men behöll alltid sin kärna av autentisk italiensk hantverk och kvalitet. Även idag, mer än ett sekel efter dess födelse, förblir Acqua di Parma trogen mot sina rötter. Varje produkt är fortfarande tillverkad i Italien, med samma omsorg och uppmärksamhet på detaljer som definierade märket från början. Från dess ikoniska Colonia till dess breda sortiment av dofter, hudvård och hemdofter, fortsätter Acqua di Parma att vara en hyllning till italiensk stil och elegans. Läs mer om Acqua di Parma's historia här.

Finns det Acqua di Parma dofter för kvinnor?

Acqua di Parma erbjuder en rad damparfymer som är lika unika och eleganta som de kvinnor de är skapade för. Varje damdoft är en perfekt balans av tradition och innovation, med en distinkt feminin touch. Från den blommiga och fruktiga noterna i Rosa Nobile till den sofistikerade och sensuella doften av Magnolia Nobile, erbjuder Acqua di Parma en kvinnlig doft för varje stil och tillfälle.

Passar Acqua di Parmas dofter för män?

Acqua di Parma's herrparfymer är en hyllning till den moderna gentlemannen. Varje herrdoft är skapad med en perfekt balans av friskhet och djup, vilket ger en distinkt manlig doft. Från den tidlösa elegansen i Colonia till den djärva och maskulina doften av Colonia Intensa, erbjuder Acqua di Parma en herrparfym för varje man och varje tillfälle.

Har Acqua di Parma unisex dofter?

Acqua di Parma erbjuder också en rad unisex parfymer, perfekta för de som föredrar en mer neutral doft. Dessa unisex dofter, som Colonia och Blu Mediterraneo, är skapade för att passa både män och kvinnor, och erbjuder en unik och mångsidig doftupplevelse.

Vilken Acqua di Parma doft passar mig bäst?

Med ett så brett sortiment av dofter, finns det en Acqua di Parma doft för varje individ och tillfälle. Använd vårt filter och hitta doften som passar dig

Vad är hemligheten bakom Acqua di Parma?

Det som utmärker Acqua di Parma är att de i alla år har lyckats behålla sin egen identitet i sina parfymer, samtidigt som de strävar framåt och alltid tillåter nyfikenheten och kreativiteten frodas. Målet med parfymerna tycks alltid ha varit att sätta en doft på den italienska livsstilen. 

Acqua di Parma's sortiment

Från parfymer till rakprodukter, erbjuder Acqua di Parma ett brett sortiment av produkter som alla bär den distinkta stämpeln av italiensk lyx. Märket är känt för sina eleganta damparfymer, som kombinerar traditionella och moderna noter för att skapa unika och sofistikerade damdofter. Varje kvinnlig doft är skapad med stor omsorg och uppmärksamhet på detaljer, vilket resulterar i en serie av parfymer som är lika unika och individuella som de kvinnor de är skapade för. Men Acqua di Parma's sortiment sträcker sig långt bortom damdofter. Märket erbjuder också en rad herrparfymer och rakprodukter, alla skapade med samma engagemang för kvalitet och hantverk. Oavsett om du letar efter en feminin parfym för en speciell tillfälle, en maskulin doft för dagligt bruk, eller en lyxig skäggprodukt för att skämma bort dig själv, har Acqua di Parma något att erbjuda.

Acqua di Parma's signaturdoft: Colonia

Colonia, den ursprungliga doften från Acqua di Parma, är en tidlös klassiker som fortsätter att fascinera och förföra. Denna herrparfym är en perfekt balans av friskhet och elegans, med en distinkt manlig doft som är både sofistikerad och tidlöst maskulin. Från dess första lansering 1916, har Colonia varit en symbol för italiensk stil och elegans, älskad av både män och kvinnor över hela världen.

Varför är Acqua di Parma så populär?

Acqua di Parma har blivit synonymt med sofistikerad elegans tack vare dess unika dofter och lyxiga förpackningar.