Elie Saab

Libanesiske Elie Saab föddes 1964 i Beirut och uppvisade tidigt en passion för mode, vilket har lett honom till att idag ha förmånen att presentera sina spektakulära kreationer på Haute Couture-visningar i Paris. Hans extravaganta och eleganta aftonklänningar är enkla att identifiera, då de alla vågar vara djärva utan att överskrida gränsen till överdrift. För Elie Saab är smakfullhet med en unik touch av vikt. Detta uttrycks även i hans parfymer, som alla utstrålar subtila dofter inspirerade av Mellanöstern, med inslag av jasmin, rosor och cederträ – fascinerande dofter som aldrig förlorar sin mystik och attraktionskraft. Elie Saab visar sig vara en mästare även inom parfymvärlden.

TOPPLISTAN

Här hittar du toppfavoriterna från Elie Saab.

produkter

23 produkter
Visa fler
23 produkter

Om Elie Saab

Elie Saab föddes år 1964 i Beirut, Libanon och är den äldsta sonen i sin familj. Saab är en självlärd modeskapare som började sy redan som barn. Vid 8 år var hans uppmärksamhet redan riktad mot modevärlden. Han brukade klippa ut mönsterpapper av tidningspapper och letade ständigt efter spets i hans mors garderob. Han kände redan då att han blev inspirerad av skönheten hos en kvinna.

Som 17-åring flyttade han till Paris för att studera mode och återvände sedan till Beirut för att jobba på hans första kollektion. Ett år senare, år 1982, hade han ett team med 15 anställda. Hans nisch var brudklänningar och han gjorde klänningar på dyra tyger, spets, broderier, pärlor, kristaller och silke. Ryktet om hans skicklighet spreds snabbt och högt satta kvinnor började beundra hans arbete.