Armani Acqua di Giò

Acqua di Giò, en ikonisk herrdoft från Giorgio Armani, är en hyllning till det moderna och självsäkra. Denna sida tar dig på en resa genom dess historia, dess unika doftfamilj och de olika varianterna som finns tillgängliga. Låt oss dyka in i den fascinerande världen av Acqua di Giò.

Historien bakom Acqua di GiòArmani

Armanis Acqua di Giò lanserades 1996 och är en doft som är djupt rotad i Giorgio Armanis kärlek till havet och naturen. Inspirationen till denna doft kom från hans sommarhus på ön Pantelleria, belägen mellan Sicilien och Tunisien. Armani, en man känd för sin tidlösa stil och autentiska design, ville skapa en doft som fångade essensen av frihet, friskhet och vatten.

Doften skapades av Alberto Morillas, som besökte Giorgio Armanis hus i Sicilien, Italien. De ville skapa en doft som fångade själen av Medelhavet. Resultatet blev Acqua di Giò, en doft som har dominerat världen av fräscha dofter sedan dess lansering.

Över åren har flera varianter, såsom Profumo och Profondo, lanserats. Dessa dofter är alla baserade på samma ursprungliga Acqua di Giò DNA. Doften är så omedelbart igenkännlig att fyra flaskor säljs varje timme runt om i världen. Det var ingen överraskning att den valdes in i Fragrance Hall of Fame 2012 av The Fragrance Foundation och var vinnare av Allure's Readers’ Choice Award samma år.

Acqua di Giò är en sann mästare när det gäller dofttoner och det är ingen överraskning att den har varit en favorit i över 25 år. Trots att doften är över 25 år gammal, har den fortfarande en samtida känsla av maskulinitet och autenticitet, vilket gör den till en tidlös klassiker.

Kollektionen
Armani Acqua di Giò

 

Acqua di Giò-dofterna är kända för sina akvatiska, aromatiska och träiga noter, vilket ger dem en fräsch och maskulin känsla. Varje doft i familjen har sin egen unika karaktär, men alla delar samma grund av friskhet och autenticitet. Dessa dofter passar den moderna mannen som uppskattar klassisk elegans och kvalitet. De är perfekta för alla tillfällen, från arbetsdagen till en kväll ute.

Varje doft i Acqua di Giò-familjen framkallar en annan aspekt av havets djup. Från inslag av rökelse och patchouli till vulkanisk sten och frisk grön citrus, varje doft är komplex och unikt maskulin.

Armani Acqua di Giò 
Eau de Parfum

Acqua di Giò Eau de Parfum är en mer intensiv och sensuell tolkning av den ursprungliga doften. Förstärkt av de innovativa marina noterna öppnar Acqua di Giò Eau de Parfum med pigg grön mandarin, med denna strålande ton som är emblematisk för Giorgio Armanis medelhavsrötter. Salvia från Provence, tillverkad för Giorgio Armani och hållbart skördad, blandas med färsk lavandin och geranium från Madagaskar. Patchouli från Guatemala, signaturen för doften, skördas på ett hållbart sätt genom solidaritetsprogram som stödjer lokalsamhällen. Ett sant koncentrat av savoir-faire.

Armani Acqua di Giò 
Eau de Toilette

Acqua di Giò Eau de Toilette är en tidlös klassiker. Den öppnar med friska noter av kalabrisk bergamott, neroli och grön mandarin. Hjärtnoterna av lätta akvatiska nyanser blandas med jasmindoft, krispig stenros, rosmarin. och havsnoter ger en djup och komplex karaktär. Basnoterna av fruktig persimon och varm indonesisk patchouli för att skapa en herrdoft som är både fräsch och sensuell.

Armani Acqua di Giò 
Profondo

Acqua di Giò Profondo är en djup och sofistikerad doft som är inspirerad av havets mysterier. De ikoniska Acqua di Giò marina noterna moderniseras av AQUOZONE – en toppmodern vattenmolekyl för en ny dynamisk och jodfräschande. Föreningen av bergamott & grön mandarin från Brasilien ger den explosiva, saftiga och brusande karaktären till kompositionen. En blandning av aromatiska essenser, utstrålar en verkligt maskulin karaktär för en djup och intensiv signatur. Förknippas med en modern mineralbärnstensackord, som återspeglar havets salta djup, mjukas upp med omslutande toner av patchouli från Guatemala och mysk.

Armani Acqua di Giò 
Parfum

Acqua di Giò Parfum av Giorgio Armani är en träig akvatisk doft för män. Detta är en ny doft som lanserades 2023. Skaparen bakom denna parfym är Alberto Morillas. Toppnoterna i denna doft består av marina noter och bergamott. Hjärtnoterna inkluderar rosmarin, clary salvia och geranium. Basnoterna avrundas med olibanum och patchouli.

Denna parfym representerar en modern och sofistikerad tolkning av den klassiska Acqua di Giò, med en djupare och mer intensiv karaktär. Den kombinerar friskheten av marina noter med värmen av träiga ackord, vilket skapar en balanserad och förförisk doft.

produkter

27 produkter
Visa fler
27 produkter