Blending Sponge

Blending sponges och sminksvampar som det också kallas, har funnits i alla tider men tappade sin popularitet ett tag. Nu är sminksvamparna tillbaka på marknaden och hetare än någonsin. En utveckling har skett, och de vanliga torra gamla engångssvamparna har nu fått olika former, storlekar, texturer och färger. En klassisk blending sponge är idag rund som ett ägg och ska fuktas i vatten för maximal funktion. En sån här lämpar sig allra bäst för flytande produkter som foundation och concealer!

 

  Mer om makeup

   produkter

   23 produkter
   Visa fler
   23 produkter

   Hur använder man en blending sponge?

   En fuktad sminksvamp lämpar sig främst för applicering av flytande sminkprodukter så som foundation, concealer, flytande highlight och andra krämprodukter. Medan en torr sminksvamp kan användas för att applicera torra produkter så som puder, rouge och bronzer.

   Ett tips är att när du till exempel ska använda en fuktad sminksvamp för att applicera foundation så bör du fördela ut din foundation i ansiktet (kinder, panna, haka och näsa) genom att dutta med din fuktiga sminksvamp i hela ansiktet för att jämnt fördela produkten till ett felfritt resultat.

   Tvätta sminksvampar

   Hur tvättar man egentligen en sminksvamp aka blending sponge? Det som behövs är varmt vatten och diskmedel eller tvål som löser upp fett. Ta rikligt av detta och krama ur din sminksvamp med varmt vatten flera gånger tills den inte längre släpper ut smutsigt vatten. Ta daa!