LAGERRENSNING! FYNDA BLAND TUSENTALS VAROR! LÄS MER

Evy Technology

EVY är lämplig både för ansikte och kropp. Den absorberas och torkar snabbt och underlättar att du tar tillräckligt av solskyddet och att du därmed faktiskt uppnår det skydd som anges på flaskan. Den är glans- och kladdfri samt täpper ej till porerna. Lämnar ingen vit hinna och är doftfri. Går att använda runt ögon och på läppar. EVY kan även användas i hårbotten för tunnhåriga och för att skydda hårtopparna. Formulan är långvarigt fuktgivande och skyddar huden mot solens uttorkning och förtidsåldrande. Vissa av produkterna är dessutom berikade med vitaminer, silkesextrakt och kollagen för att motverka solens skadliga effekt på huden.

TOPPLISTAN

Här hittar du toppfavoriterna från Evy Technology.

produkter

7 produkter
Visa fler
7 produkter

Upp till 6 timmars skydd

Den patenterade formulan ger överlägset skydd i solen och har flera unika egenskaper. EVY bildar en skyddsbarriär som efterliknar och förstärker hudens naturliga försvar och fördelas i hela översta hudlagret istället för att lägga sig på ytan som många ordinarie krämer. Därför gnids den inte av vid bad, svett och handdukstorkning och ger ett mycket långvarigt skydd mot UVA och UVB strålar. EVY skyddar även mot värme, vind och vattenpåfrestningar i form av klor och saltvatten samt flera andra hudirriterande ämnen.

 

REKOMMENDERAT AV HUDLÄKARE/ VITILIGOFÖRBUNDET

EVY utvecklar produkter särskilt för känslig hud och överkänslig hud, men är lämplig för alla hudtyper och rekommenderas av många hudläkare även till personer med soleksem och solallergi samt albinism. Vitiligoförbundet har utsett EVY till det säkraste solskyddet på marknaden för deras medlemmar. EVY passar även ofta personer med känslig hy som inte tål vanliga solskyddsprodukter då alla produkter är hypoallergena och mycket milda. Alla EVY produkter är säkra att använda för små barn även om vi inte rekommenderar lägre än spf 30 till barn under 16 år.

 

SÄKER TEKNIK

EVY technology innehåller flera solskyddsfilter. Dessa samverkar för att få högsta möjiga effektivitet mot både uva och uvb strålarna, samtidigt som de kan hålla en låg koncentration av filter. Solfiltrena är mycket välbeprövade och godkända av myndigheter i EU och runt om i världen. Våra produkter ger ett extra högt och stabilt skydd mot UVA strålar, vilket är viktigt för solkänsliga, barn och de som vill undvika förtidsåldrande. Vi följer Boots standard för UVA och uppnår det högsta möjliga skyddet, 5 stjärnor. Vilket betyder över 90% UVA skydd i förhållande till flaskans angivna UVB skydd. 

 

VÄLBEPRÖVAD AV SÅVÄL BARNFAMILJER SOM ELITIDROTTARE

EVY sunscreen mousse blev utvalt som officiellt solskydd på EF-båtarna vid Whitbread Around The World, numera Volvo Ocean race under de 9 månaderna till havs. Expedition Robinson, Axa Adidas multisportteam och det svenska teamet i Atlantic Rowing Race har bla. alla valt och använt produkterna under extrema förhållanden. 

 

BESKRIVNING AV PATENTET

Hudskyddspreparatet enligt uppfinningen har stort användningsområde, till och med mot frätande substanser som koncentrerade syror och behandling/ skydd mot nickelallergi. Det används med fördel som bärare för aktiva substanser,såsom solfilter, anestetika för huden, fungicida medel, baktericider etc.

Grundformulan bildar ett osmotiskt membran, dvs semi-permeabelt membran i huden. Det skyddar huden mot inverkan av skadliga substanser och ger dessutom huden en möjlighet att återhämta sig från eventuella skador. Formulan innefattar såväl lipofila som hydrofila komponenter som föreligger i två faser. Tack vare det, verkar formulan samtidigt på flera nivåer i huden. Detta tvådimensiella filtermembran förstärker hudens naturliga egenskaper istället för att tillföra huden substanser för att lindra symptom. Formulans lipofila komponenter förhindrar omedelbar kontakt mellan vatten och vattenlösliga ämnen och den behandlade hudens hydrofila partier, vilket sålunda förhindrar uttorkning av huden. Vid användning uppstår dessutom hydrofila centra i de lipofila områdena på ett sådant sätt att normal svettning praktiskt taget inte alls påverkas och genom det osmotiska membranet återställs sålunda hudens naturliga förmåga att hålla en jämn balans mellan ut- och inflöde av bl.a fukt och värme. Formulan enligt uppfinningen tillför huden inget fett och är därför helt kladdfritt och fri från en känsla av en hinna. Samtidigt som det tränger längre in i huden, vilket följaktligen har en mer djupverkande effekt än tidigare kända hudkrämer. En stor fördel är att effekten är kvar i huden under lång tid, även efter att huden har tvättats.