Ögonskugga

Låt kreativiteten flöda och skapa enastående konstverk på dina ögonlock! Ögonskuggor används vanligtvis på ögonlocken och under nedre fransraden. Främsta syftet med ögonskugga är att framhäva, förminska eller förstora formen och konturerna på ögat med hjälp av olika tekniker och färger. I vårt sortiment hittar du fantastiska ögonskuggspaletter och färger som skriker efter att få hamna på dina ögonlock! IsaDora ögonskuggor, BareMinerals ögonskuggor och YSL ögonskuggor är bara några i mängden.

 

  Mer om makeup

   produkter

   229 produkter
   Visa fler
   229 produkter

   Ögonskuggspaletter

   Ögonskuggor finns i alla möjliga färger och nyanser, allt mellan himmel och jord. Du kan välja mellan ögonskuggor som är glittriga, skimriga, matta, högpigmenterade, metallicfärgade och mycket mer. Det är bara fantasin som kan sätta stopp för din kreativitet. Den vanligaste typen av ögonskugga är i kompakt puderform, men det finns även i löspuder, krämform och stift. 

   Vilken ögonskugga passar mig

   En grundregel är att ljusa färger lyfter och framhäver medan mörka färger skuggar. Tack vare detta kan du lättare ge kontur till dina ögon beroende på vilket resultat du vill åt. 

   Ögonskugga för blåa ögon

   När man ska använda ögonskuggor så vill man gärna tänka kontraster och för att blåa ögon ska poppa så mycket som möjligt ska du satsa på orangea, guldiga och bruna ögonskuggor!

   Ögonskugga för gröna ögon

   Har du gröna ögon ska du satsa på vackra färger som rött och lila vilket ger en härlig kontrast till grönt! Gröna ögon har oftast en gnutta gult i sig, vilket är en kontrastfärg till lila och gör att dina gröna ögon poppar ännu mer.

   Ögonskugga för bruna ögon

   Har du bruna ögon som majoriteten så ska du skatta dig lycklig! Nästan alla färger passar bra till bruna ögon och du får full användning av din ögonskuggspalett. Några extra fina färger till bruna ögon är blå, grön, lila och bronziga färger. Om du vill sota dina ögon men inte vill ha en svart färg så rekommenderar vi starkt en mörkblå ögonskugga till bruna ögon!