Burberry

Det brittiska modehuset Burberry är ett av de främsta namnen inom modeindustrin. Varumärket etablerades år 1856 av Thomas Burberry med målsättningen att tillverka slitstarka kläder för den brittiska armén. Burberrys ikoniska trenchcoat och det karakteristiska rutmönstret har sedan dess blivit legendariska inom modevärlden. Sortimentet sträcker sig bortom kläder och inkluderar även skönhetsprodukter och makeup. Med en historia av kvalitet och elegans förblir Burberry en av de mest inflytelserika aktörerna inom mode och skönhet.

TOPPLISTAN

Här hittar du toppfavoriterna från Burberry.

produkter

40 produkter
Visa fler
40 produkter

Om Burberry

Den första doftrelaterade produkten som lanserades från Burberry var en after shave för män, en doft som döptes efter märket självt. Parfym blev en viktig del av modehusets verksamhet först under 90-talet, då man expanderade verksamheten. Som första parfym kom Society 1991, i både en manlig och kvinnlig version. År 2010 expanderade Burberry ytterligare i och med lanseringen av det kompletta makeup sortimentet Burberry Beauty som håller hög kvalitet. I sina reklamkampanjer har Burberry använt sig av kändisar som Emma Watson och Sam Riley, något som ytterligare stärkt märkets status.

Historia 

Burberry är ett brittiskt lyxmärke som startades år 1856 av Thomas Burberry. Det Burberry är mest känt för är deras rutmönster i beige, rött och svart. Det användes från början till fodret av deras berömda trenchcoat som kom år 1924. Trenchcoaten skapades när krig började uppstå i Europa och armèn behövde en design som var lämpad till förhållandena de utsattes för. Det klassiska rutmönstret är nu på de flesta av deras produkter och mönstret har blivit en ikon för burberry och hela modevärlden. Det varumärket säljer och tillverkar mest är kläder, skor och accessoarer men har även dofter och makeup.

Det tog några år för varumärket att komma med dofter, men under 1990-talet så breddades sortimentet. Burberrys första skönhetsprodukt och doft hette "Burburry for men" och var en aftershave. Men den första riktiga parfymen som lanserades var "society" som var för både för män och kvinnor.

En mycket omtyckt damdoft idag är "Burberry London for Woman EdP" som inspireras av Londons puls som kom år 2003. Det är en blommig doft som innehåller bland annat jasmin, viol, persika, honung och mysk. De har även en modern herrdoft "Burberry London for Men EdT" som innehåller bland annat lavendel, läder, bergamot och svart peppar. Märkets ansikte utåt är Sam Riley och den vackra Emma Watson.

Burberry dam

Damparfymerna från Burberry andas sofistikerade, lekfulla och sensuella kvinnor som vill bära en härlig doft som håller länge. I Burberrys sortiment har du alla möjligheter att hitta din nya signaturdoft eller varför inte en parfym för varje tillfälle!

Burberry herr

I Burberrys sortiment med herrparfymer hittar du allt ifrån unika dofter, parfymer med läderinslag, klassiska och moderna dofter samt mer sofistikerade och sensuella parfymer. Burberrys herrparfymer erbjuder alltså både unika parfymer och parfymer som passar året runt för alla tillfällen!