Hårologi

 

Hårologi är hårvårdsmärket som har en holistisk syn på hår och har stenkoll på mottot "Hair Care Through Life". Det bästa med Hårologis hårvårdsprodukter är att dina hårbehov alltid går att tillfredsställa med de här fantastiska produkterna som har noga utvalda ingredienser för ditt hår. Kort och gott så är ingredienserna i varje produkt exklusivt utvalda för att uppnå bästa effekt på håret och din hårbotten med minsta möjliga påverkan på miljön.

HÅROLOGIS HÅRVÅRD

Hårologi Rebuild

För sprött hår som behöver stärkas.

Läs mer

Hårologi Hydrate

För grovt hår som behöver en fukt-boost.

Läs mer

Hårologi Hair & Scalp

För en välmående hårbotten.

Läs mer

Vilken scalp toner ska man ha? Flexi Spray från Hårologi!

 

Läs mer

SCALP TONER & PRE CLEANSE

Hårologi Flexi Spray, en revolutionerande scalp toner, och Hårologi Multi Treat, en mångsidig Pre Cleanse. Medan scalp tonern Flexi Spray balanserar pH-värdet för friskare hår och hårbotten, skyddar pre cleansen Multi Treat dina hårlängder från uttorkning och ger en mjuk, glänsande finish. Dessa är ett måste för dig som har problem med hårbotten och frissigt hår!

MER OM HÅROLOGI

Här har vi samlat allt du behöver veta om Hårologi i både artiklar och videos. Gå till Youtube eller TikTok för utförliga förklaringar om hur det magiska hårvårdsmärket Hårologi fungerar!

TILL YOUTUBE TILL TIKTOK

5 saker som påverkar din hårkvalitet

5 saker som påverkar din hårkvalitet

Hårvård
Läs mer
Allt du behöver veta om Hårologi - frågor och svar

Allt du behöver veta om Hårologi - frågor och svar

Fet hårbotten Hårologi
Läs mer
Allt om Hårologis tillsatser och vilka hårproblem dom kan lösa

Allt om Hårologis tillsatser och vilka hårprobl...

Hårtyp Hårologi
Läs mer
Scanna ditt hårstrå - gör en analys av hur ditt hår mår med vetenskaplig metod

Scanna ditt hårstrå - gör en analys av hur ditt...

Hårtyp Hårologi
Läs mer
Så förbättrar du din hårkvalitet med Hårologi

Så förbättrar du din hårkvalitet med Hårologi

Hårologi
Läs mer

produkter

66 produkter
Visa fler
66 produkter

Vilka produkter har Hårologi?

Förutom hårvård i alla dess former så erbjuds också allt du behöver inom styling! Testa exempelvis populära Hårologi hårspray eller Hårologi mousse.

Ta reda på vad ditt hår behöver med Hårologis hårtest

Ditt hår är personligt - lika personligt som ett fingeravtryck. För att veta exakt vad just ditt hår behöver kan vi snart analysera ditt hårstrå i en analysapparat, och sedan skräddarsy produkterna med extrakt. Då får du helt unik hårvård som är speciellt anpassad för ditt hår, din hårbotten och dina önskemål om resultat. Håll utkik inom kort för att testa ditt hår!

Hur går hårtestet till?

Ditt hårstrå testas i hårtestapparaten som mäter hårstråets styrka och sträckbarhet, och ger svar på om ditt hår är Hydrofilt (fuktighetsälskande) eller Hydrofobt (fuktighetsavvisande). Hårets protein och fuktbalans är avgörande för hur håret ska behandlas för att bli sitt absolut bästa jag. Ett hår som får allt det behöver blir glänsande vackert, lättare att forma och mer motståndskraftigt för att ta skada. Dessutom får du ett mycket mer hållbart (och snyggare!) resultat när du färgar eller bleker håret. 

Vad kännetecknar hydrofilt hår?

Hydrofilt hår kännetecknas ofta av tunna, fina hårstrån som ser livlösa och torra ut. Håret har lätt för att få tovor, t.ex efter schamponering, och har svårt att behålla frisyren efter styling. Det är helt enkelt skört och behöver stärkas.

Vad kännetecknar hydrofobt hår?

Ett hydrofobt hår kännetecknas av tjocka, kraftiga strån som är hårda och torra. Håret har lätt att hålla frisyren efter styling, men är fuktighetsavstötande och behöver hjälp med att kunna ta till sig fukt. 

Hur förbättrar man sin hårkvalitet?

När du tagit reda på vilken typ av hår du har och börjat använda de produkter som är lämpliga för just din hårtyp finns det några enkla saker du kan göra för att förbättra din hårkvalitet:

- boosta hårbotten
- håll koll på fuktnivån
- boosta med vitaminer
- skydda mot yttre faktorer

Scalp Toner

Scalp toner, vad är det? Hårologi har en scalp toner som heter Flexi Spray och det har gått snabbt från att ingen riktigt vet vad det är, till att vara superpopulärt. Anledningen är enkel, vid varje hårtvätt avslutar du med att skölja håret med kranvatten som har ett högt pH-värde (ca 7) när ditt hår och hud egentligen ska ha pH-värde 4.5-5.5. Det gör att vattnet skapar en obalans i hår- och hårbotten och kan vara uttorkande. Det gör antingen att du får en överproduktion av talg och fet hårbotten, eller att du torkar ut så pass att du får torr och flagnande hårbotten. En scalp toner fungerar på samma sätt som ett ansiktsvatten i din hudvårdsrutin. Scalp tonern balanserar alltså pH-värdet i hår och hårbotten så att ditt hår håller sig fräscht mycket längre och dessutom blir håret mjukare och hälsosammare. Har du exempelvis problem med fet hårbotten eller torr hårbotten, då är en scalp toner din räddare i nöden!

Pre Cleanse

Vad är Pre Cleanse? Hårologi har en Pre Cleanse som heter Multi Treat. Det är en produkt som alla kan använda och har många fördelar. En Pre Cleanse använder du istället för schampo på hårlängderna. Vanligt schampo torkar ut dina hårlängder så pass att håret kan gå av, därför använder du Pre Cleanse i hårlängderna och endast ta vanligt schampo i hårbotten. En Pre Cleanse kommer att ta bort frissigt hår, göra håret mjukt och glansigt samt göra det mycket enklare att kamma ut håret efter duschen. Pre Cleanse är ett måste för dig som vill ha ett välvårdat och längre hår som inte blir slitet!