LAGERRENSNING! FYNDA BLAND TUSENTALS VAROR! LÄS MER

Borste

Naturlig hårborste eller syntetisk? Rundad eller platt? Tänk att det kan finnas en värld av borstar också! Om du har rett ut håret med samma borste sedan 2002 kanske det är dags att kika på nya alternativ. Vilken borste du använder kan ha stor betydelse för vilket slutresultat du får och det finns borstar som är mer lämpliga för vissa hårtyper! Kika igenom vårt sortiment och scrolla längst ner på sidan för att se förklaringar på olika borsttyper.

Mer om hÅR

5 enkla frisyrer på 5 minuter

5 enkla frisyrer på 5 minuter

Slipp stressiga morgnar med 5 enkla frisyrer som förutom att de är otroligt fina i all sin enkelhet, också bara tar 5 minuter av din tid!


Läs mer
GUIDE: Låg tofs med lösa lockar

GUIDE: Låg tofs med lösa lockar

En enkel frisyr som verkligen gör ett statement! Här kommer en fulländad guide hur du skapar en låg tofs med mjuka lockar, med några få enkla st...
Läs mer

Hud, hår och vägen till en hårbotten som mår bra - vi förklarar!

Hud, hår och vägen till en hårbotten som mår br...

Hårvård

Har du ett fuktälskande eller fuktavstötande hår? Lär dig allt om ditt hår och hårbotten! I den här artikeln går vi igenom hur hår och hud hänge...
Läs mer

TOPPLISTA

produkter

66 produkter
Visa fler
66 produkter

Vilken borste är bäst för håret?

Vilken borste är bäst för håret, kanske du undrar? Det beror helt på vilket typ av hår du har. Naturlig hårborste eller syntetisk? En hårborste av naturligt material med till exempel svinborst och trä är ett av de mest skonsamma alternativen för håret. En dyrare svinborst lämpar sig bäst för tunt till normaltjockt hår. Om du har riktigt mycket eller tjockt hår bör du använda en borste av syntet då dessa reder ut tovor och borstar igenom tjocka hår mest effektivt. Om du söker en borste för tovigt hår och en borste för lockigt hår, är syntet att rekommendera.

 

Rundborste

En rundborste hjälper dig att skapa volym och hollywood-svall i samband med föning. Vill du att lockarna ska hålla länge kan du välja mellan metall eller keramisk rundborste, dessa blir varma i samband med föningen. När du är färdig så är det bäst att låta lockarna svalna för bästa hållbarhet! 

 

Stylingborste

Det finns små borstar som lämpar sig för tupering och avancerad styling. Med andra ord så är en stylingborste ett bra val om du försöker öka volymen i ditt hår.

 

Paddelborste

En paddelborste är en större platt borste som reder ut håret från tovor och trassel. Även perfekt om du vill föna håret för ett rakt resultat. Om du söker en borste för tovigt hår, är paddelborsten ett bra val.

 

Utredningsborste

Mindre borstar med glesa piggar och strån som enkelt reder ut tovor. Det här är också en superbra borste för dig som tenderar att få mycket tovor i håret!

 

Tips!

Borsta inte håret när det är fuktigt eller blött. När håret är blött blir stråna extra sköra och kan riskera att skadas. Applicera då hellre ett värmeskydd och föna håret torrt eller låt det lufttorka innan du börjar borsta igenom det.