Armani Code

Armani Code, en signaturdoft från Giorgio Armani, är en symbol för sofistikering och elegans. Denna artikel tar dig på en resa genom dess historia, dess unika doftfamilj och de olika varianterna som finns tillgängliga. Låt oss utforska den fängslande världen av Armani Code.

Historien bakom Armani Code

ARMANI CODE, lanserad 2004, är en doft som är djupt rotad i Giorgio Armanis kärlek till elegans och mystik. Inspirationen till denna doft kom från Armanis fascination för den perfekta smokingen för män - en outfit som aldrig går ur tiden och alltid utstrålar en känsla av mystik och elegans. Armani ville skapa en doft som fångade denna essens av tidlös charm och sofistikering. 

Originaldoften skapades av Antoine Lie, Antoine Maisondieu och Clement Gavarry, tre framstående parfymörer. De skapade en orientalisk kryddig doft som kombinerar citron och bergamott med mjuka noter av olivblomma, förstärkt med guaiacträ och tonkaböna.

Doftkollektionen
Armani Code

ARMANI CODE-dofterna är kända för sina orientaliska, kryddiga och träiga noter, vilket ger dem en varm och förförisk känsla. Varje doft i familjen har sin egen unika karaktär, men alla delar samma grund av elegans och mystik. Dessa dofter passar den moderna mannen och kvinnan som uppskattar en doft som är lika sofistikerad som de är. De är perfekta för alla tillfällen, från en formell händelse till en intim kväll.

 

ARMANI CODE för kvinnor introducerades 2006, två år efter den ursprungliga ARMANI CODE. Detta var ett steg för Armani att utvidga sin doftfamilj och erbjuda en doft som passar den moderna, självsäkra kvinnan.

Armani Code
Parfum

Armani Code Parfum är en mer intensiv och sensuell tolkning av den ursprungliga doften. Den har en rik blandning av träiga noter, läder och tobak, vilket ger en djup och varaktig doft. Denna doft är perfekt för den självsäkra mannen som vill uttrycka sin styrka och karisma.

Armani Code
Eau de Toilette

Armani Code Eau de Toilette är en tidlös klassiker. Den öppnar med fräscha noter av citron och bergamott, vilket ger en omedelbar känsla av friskhet. Hjärtnoterna av stjärnanis, olivblomma och guaiacträ ger en djup och komplex karaktär. Basnoterna av läder, tobak och tonkaböna ger en varm och maskulin avslutning.

Armani Code
For Women
Eau de Parfum

Armani Code för kvinnor Eau de Parfum är en förförisk och feminin doft. Den öppnar med fräscha noter av italiensk apelsin, jasmin och bitter apelsin, vilket ger en omedelbar känsla av friskhet. Hjärtnoterna av apelsinblomma, jasmin och ingefära ger en djup och komplex karaktär. Basnoterna av honung, vanilj och sandelträ ger en varm och kvinnlig avslutning.

 

produkter

15 produkter
Visa fler
15 produkter