Mascara

Mascara från Maybelline, mascara från Max Factor, mascara från L'Oréal, listan fortsätter i oändlighet. Sen mascaran kom till, är det många olika varianter på mascaror som skapats. Vissa med böjda borstar och andra med raka och smala borstar. Mascaror behöver heller inte vara svarta utan kan komma i andra färger som gröna, blå och bruna. Det finns också vattenfasta mascaror och icke vattenfasta mascaror. Du hör ju, det finns val att göra!

  Mer om makeup

  NYHETER

   produkter

   206 produkter
   Visa fler
   206 produkter

   Mascara

   Det finns mascaror i massor av olika färger som svart, brun, mörkblå, grå och grön för olika syften. Det finns även olika typer av mascaror, en del ger volym, vissa längd och andra separation. De olika mascaraborstarna spelar också en stor roll. En tjockare, tät borste med mycket borst ger tjocka och fylliga fransar. Medan en mindre tätare borste ger ett mer naturligt resultat. En smal borste i gummi är optimal för separation.

   Det finns både vattenfasta och icke vattenfasta mascaror beroende på väder och tillfälle. En del icke vattenfasta mascaror håller trots att det regnar ute, dessa löses upp med varmt vatten.

   Under denna kategori hittar du även mascaraprimer. Det vill säga en mascara som är vit/transparent som vanligtvis innehåller någon form av fiber. En mascara primer använder du innan du applicerar din vanliga mascara för att få till exempel ökad längd, separationen eller mer volym. Dessa gör verkligen skillnad! 

   Uppkomsten av mascaran

   Den moderna mascaran kom till år 1913 av kemisten T.L Williams, och bestod av kolpulver och vaselin. Han skapade mascaran för att fylla hans systers önskan om större ögon och längre ögonfransar. En kombination av systerns namn, Mabel, och ingrediensen ’’vaselin’’ kom att grunda det kända kosmetikamärket Maybelline. 

   Hur du bäst applicerar mascara

   1. När du applicerar mascara bör du lägga mascaraborsten så nära fransraden som möjligt och använda en ’’zick-zack’’ rörelse medan du drar borsten igenom fransarna. Tack vara zick-zack tekniken får du ut det maximaala av mascarans egenskaper och en jämn applicering.

   2. Om du får mascara på huden, låt det torka! Gnugga sedan försiktigt bort mascaran med en bomullspinne.

   3. Använd en ögonfransböjare för extra volym!

   4. Använd en vattenfast mascara om du har känsliga ögon som ofta rinner!