Max Factor

Max Factor är ett ikoniskt sminkmärke som på många sätt var med och grundade en del givna sminkprodukter som vi ser på hyllorna idag. Max Factor finns här för att hjälpa dig att skapa den mest unika make-up looken med inbjudande produkter till ett attraktivt pris. Sortimentet har allt att erbjuda inom makeup från moderna basprodukter till de mest exklusiva ögonskuggorna i olika nyanser. 

TOPPLISTAN

Här hittar du toppfavoriterna från Max Factor.

produkter

272 produkter
Visa fler
272 produkter

Historien om Max Factor 

Max Factor grundades utav Max Factor och uppfanns redan i början på 1900-talet. Max Factor var en mycket framgångsrik och ledande make-up artist med en stor känsla för kreativitet och potential. Han ville skapa innovativa och glamorösa produkter och skapade därmed världens första foundation, samt den allra första mascaran. Det var även han som konstruerade termen "make-up" och har fått namnet som ''Golden Hollywood's leading make-up artist''. Max Factor har förvandlat några av de allra största ikonerna, som t.ex. Ava Gardner, Marlene Dietrich och Jean Harlow med sina kosmetiska insikter. Max Factor samarbetar även med många utav världens största make-up artister.  

Max Factor föddes i Ryssland och emigrerade 1914 till Amerika, där han slog sig ner i Los Angeles för att komma närmare den hyllade filmindustrin. Ryktet om Max Factors stora expertis inom makeup och smink spred sig och han arbetade snart med några av Hollywoods största filmstjärnor. Han började sedan tillverkade sina egna sminkprodukter för att hjälpa filmstjärnorna att få en snygg look på filmduken. 1916 började han sälja ögonskuggor och ögonbrynspennor och det var första gången den här typen av produkter fanns tillgängliga utanför filmbranschen. Det Max Factor ville göra var att ge rätt verktyg och rätt kunskap om hur makeup ska läggas. Allt från mascara till foundation fanns bland de produkter som Max Factor satte i alla kvinnors händer för att de varje dag skulle kunna skapa sin egen glamour utanför filmindustrin.

Max Factors populäraste mascaror

Något som Max Factor gjort flera succéer av är Max Factors mascaror. Några av de populäraste mascarorna är Max Factor 2000 Calorie som skapar en dramatisk makeup-look och ökar fransarnas volym med hela 300%. Även kollektion Falsh Lash är en storsäljare när det kommer till Max Factors mascaror och uppskattas av många världen över.