Plattång

Plattången är värmeverktyget som aldrig sviker dig eller ditt hår. Perfekt för dig som vill variera mellan rakt hår, lockigt hår och trendigt böjda längder. En riktig allt i allo. Det sägs att de vackraste lockarna är skapta av en plattång och vi är beredda att hålla med. Oavsett rakt, frissigt eller lockigt hår så ger plattången dig ett vackert svall att skryta med.

  Mer om hÅR

  5 saker som påverkar din hårkvalitet

  5 saker som påverkar din hårkvalitet

  Hårvård

  Håret gör mycket för vårt utseende och de allra flesta strävar efter att ha ett så välmående hår som möjligt. Vi gör hårinpackningar, klipper os...
  Läs mer

  Hud, hår och vägen till en hårbotten som mår bra - vi förklarar!

  Hud, hår och vägen till en hårbotten som mår br...

  Hårvård

  Har du ett fuktälskande eller fuktavstötande hår? Lär dig allt om ditt hår och hårbotten! I den här artikeln går vi igenom hur hår och hud hänge...
  Läs mer

  Så blir du av med kluvna hårtoppar

  Så blir du av med kluvna hårtoppar

  Styling Värmeverktyg

  Kluvna toppar är något vi alla fruktar, men trots att en kluven topp är en kluven topp finns det faktiskt flera saker du kan göra för att repare...
  Läs mer

  Så vet du om du har kluvna toppar

  Så vet du om du har kluvna toppar

  Hårvård Värmeskydd Värmeverktyg Blekning

  Det finns massor du kan göra för att både motverka och behandla kluvna toppar, men vad är det egentligen? I den här artikeln berättar vi allt om...
  Läs mer

   produkter

   19 produkter
   Visa fler
   19 produkter

   Locka håret med plattång

   Att locka håret med en plattång ger ofta mjuka lockar som ser fantastiskt naturliga ut. För den som är ovan kan det kännas svårt att locka håret med en plattång, men med lite övning så kommer du vara en mästare på nolltid. Det finns några tips du kan ta med dig när du börjar locka håret med en plattång. 

   1. Dela upp håret i två eller flera sektioner för att hålla det raka håret borta från det som du lockar, det underlättar när du arbetar dig igenom håret lock för lock. 

   2. Ta en lagom slinga, ju större slinga desto större och lösare lock. Vill du åt mindre och kraftfullare lockar så är det bättre att locka en mindre slinga. 

   3. Du kan välja att locka håret inåt mot ditt ansikte eller bort från ditt ansikte. Oavsett så vrider du plattången med slingan ett varv samtidigt som du drar plattången genom slingan. Ett tips är att låta lockarna svalna innan du eventuellt borstar ut dessa, för att undvika att de blir lösa. 

   Mer om plattänger

   En del plattänger baseras på keramiska plattor. Keramiken får värmen att fördelas jämnt över hela plattan och plattången värms även upp snabbare än andra varianter vilket är magi för den otålige. En annan variant baseras på turmalin, en ädelsten. Turmalin får elektrisk laddning vid upphettning, och har vid uppvärmning egenskaper som bevarar hårets fuktighet och dämpar elastiska hårstrån. 

   GHD plattång

   GHD plattänger kommer i många former och varianter där alla håller hög kvalité och ger fantastiska resultat. Att ha en plattång med sladd känns okej men är inte en nödvändighet. GHD har nämligen plattänger som är helt sladdlösa. Exempelvis den stilrena och snygga plattången GHD Unplugged Hair Straightener In Matte Black som du kan ta med dig överallt utan att behöva tänka på att trassla ihop en lång sladd.