take over
take over

Booming Bob
Booming Bob

Allt handlar om ingredienserna.

Booming Bob är urban och innovativ hudvård med fokus på ingredienserna. Råmaterialen i varje formulering får stå i rampljuset, på framsidan av produkten, istället för dolt i bakgrunden. Varje ingrediens är utvald för sin funktion och renhet, men också miljöpåverkan. Ekologiskt och hållbart.

Booming Bob-serien innehåller flertalet mixade oljor, läppbalsam och nu även eteriska oljor.

Alla produkter är ekologiska.

Eteriska Oljor

Vad är en eterisk olja?

Eteriska oljor är högkoncentrerade, doftande oljor som extraheras från olika växtdelar där de förekommer färdigbildade.

En eterisk olja är själva essensen av den växt den kommer   ifrån, i vilken den fyller en naturlig funktion genom att avskräcka skadedjur och attrahera pollinerare. Ordet eterisk betyder "flyktig" och beskriver oljans doft, som lätt avdunstar och sprider sig i luften.

Dosering

Eteriska oljor är högkoncentrerade, aktiva ingredienser från plantor och blir därför mycket starka. De ska alltid blandas i en annan olja eller vätska innan de kommer i kontakt med huden. 

I hudvård rekommenderas  den eteriska  oljan utgöra max 1-2 % av den färdiga produkten. I aromaterapi kan dosen ökas. 1 ml  motsvarar ca 20 droppar.

Bergaptenfri

Vissa eteriska oljor (såsom bergamott och grapefrukt) innehåller ursprungligen bergapten, vilket är en kemisk förening som kan orsaka hudreaktioner i solljus - s.k. fotosensibilitet. En sådan olja kan destilleras ytterligare en gång för att bli bergaptenfri och kan då användas i hudvård.

Doftnoter

Begreppet  doftnoter känns ofta igen från parfymvärlden,  då en parfym är uppbyggd av en toppnot, en mellannot och  en basnot. Eteriska oljor kategoriseras utifrån vilken doftnot de tillhör och när man doftsätter t.ex. en kroppsolja är det lämpligt att använda sig av alla tre noterna för att skapa en mer komplett och långvarig doft.

  • Toppnoten är den första doften man känner. Den är ofta intensiv i början, men försvinner ganska fort. I doftnoten hittar man ofta en fräsch, lätt och fruktig ton. Molekylerna i toppnoten är ofta mindre och de är därför mer flyktiga än de tyngre noterna.
  • Mellannoten framkommer lite senare i en doftkombination, när toppnoten börjat dunsta bort. Mellannoten är ofta blommig eller kryddig och kompletterar topp- och basnoten.
  • Basnoten dröjer ytterligare innan den framkommer och är inte lika intensiv som toppnoten, men desto viktigare i en doftkombination då det är utifrån denna man bygger doften. Basnoten är ofta mjuk, träig eller kryddig.

När man doftsätter t.ex. en kroppsolja är det lämpligt att använda sig av både en toppnot, en mellannot och en basnot för att skapa en mer komplett och långvarig doft.

Kvaliteten på Booming Bob

  • Ingredienserna i Booming Bob's eteriska oljor odlas ekologiskt på vår producents gård, Windermere Farm, i Sydafrika, eller köps in direkt från andra eko-certifierade odlare utan mellanhänder. Genom att veta precis var varje ingrediens är odlad kan vi garantera att oljorna är 100 % rena, ekologiska och outspädda.

  • Det finns många producenter av eteriska oljor och det är inte ovanligt att syntetiska essentiella oljor marknadsförs som eteriska. Doften kan vara lik den i äkta eteriska oljor, men de terapeutiska egenskaperna uteblir. Därför är det viktigt att välja eteriska oljor med omsorg.

  • Kvaliteten på en eterisk olja varierar beroende på var växten har odlats, eftersom den kemiska sammansättningen påverkas av klimatet och jorden. Innehållet kan se mycket olika ut, beroende på var i världen ingrediensen har vuxit. De växter som används till Booming Bob's eteriska oljor har vuxit på de platser som är mest fördelaktiga för just den arten, vilket säkrar en hög kvalitet.
  • Alla oljor testas noggrant och den kemiska sammansättningen analyseras för att garantera att kvaliteten uppfyller en internationell standard.
  • Vår producent är eko-certifierad av en oberoende tredje part - ECOCERT, Frankrike. ECOCERT inspekterar hela verksamheten och kontrollerar att produktionen (från frö till slutprodukt) uppfyller strikta krav. Certifieringen garanterar bl.a. att jorden hålls fri från kemikalier och att vatten och djurliv skyddas.

Läs mer
Visa mindre
Filtrera
Varumärken (0)
Typ av produkt (0)
Copyright 2022 © Vendre
Sortera
Copyright 2022 © Vendre
(13 produkter)
Booming Bob Organic Lip Balm Sea Buckthorn 4.25g EKO
Natural
(Rek. Pris: 29 kr)
22 kr
Booming Bob Organic Lip Balm Peppermint 4.25g EKO
Natural
Booming Bob

Peppermint 4.25g EKO

(Rek. Pris: 29 kr)
22 kr
Booming Bob Organic Lip Balm Pomegranate 4.25g EKO/VEGAN
Natural
(Rek. Pris: 29 kr)
22 kr
Booming Bob Organic Lip Balm Tea Tree & L-Lysine 4.25g EKO
Natural
(Rek. Pris: 29 kr)
22 kr
Naked Lips Gingerbread EKO 4.25g
Natural
Booming Bob

Gingerbread EKO 4.25g

(Rek. Pris: 42 kr)
30 kr
Naked Lips MED Tea tree & Llysin EKO 4.25g
Natural
(Rek. Pris: 59 kr)
41 kr
Naked Lips Scrubs EKO 142g
Natural
Booming Bob

Scrubs EKO 142g

fr. 69 kr
Naked Lips Scrubs Minty Fresh EKO 142g
Natural
(Rek. Pris: 99 kr)
69 kr
Naked Lips Scrubs Sweet Raspberry EKO 142g
Natural
(Rek. Pris: 99 kr)
69 kr
Naked Lips Scrubs Vanilla Dream EKO 142g
Natural
99 kr
Naked Lips Superfruits EKO 4.25g
Natural
Booming Bob

Superfruits EKO 4.25g

(Rek. Pris: 42 kr)
30 kr
Naked Lips Tinted EKO 4.25g
Natural
Booming Bob

Tinted EKO 4.25g

fr. 59 kr
Naked Lips Tinted Mocha Velvet EKO 4.25g
Natural
59 kr

Din produkt är tillagd

×
Startsidan