take over
take over

 

Därför kliar din hårbotten!

Lider du av en irriterad och kliande hårbotten? Många vet säkert hur irriterande det kan vara. Man kliar och kliar, men klådan blir bara värre. I den här artikeln reder vi ut 4 vanliga orsaker till en kliande hårbotten, och vad du kan göra åt dem.

1 - Uttorkande hårprodukter

Det finns en hel del hårprodukter som innehåller alkohol och kan torka ut din hårbotten, det orsakar ofta klåda och mjäll. Välj istället produkter utan alkohol eller extra milda produkter som återfuktar och på så vis lindrar besvären. Våra favoriter ser du nedan!

 2 - Löss

En annan orsak som (tack och lov) är vanligast på barn är löss. Ett ord man knappt vågar läsa - vi vet! Misstänker du att du har löss rekommenderar vi dig att kamma igenom håret med en luskam. Hittar du löss eller lusägg så köp lusmedel på närmsta apotek.

 

 

KERASTASE SPECIFIQUE SHAMPOO BAIN ANTI PELLICULAIRE 250 MLKÖP HÄR

   

3 - Psoriasis i hårbotten

 

Psoriasis är en kronisk sjukdom som, om den sätter sig på hårbotten består av en fjällande, klådande hårbotten. De vanligaste områdena på huvudet är vid öronen, bakhuvudet, och vid hårfästet i pannan. Ungefär 70% av de som har psoriasis i hårbotten har det på andra delar av kroppen med. De som lider av psoriasis i hårbotten kan klippa och färga håret precis som vanligt. 

Ibland kan botten behöva behandlas med kräm från apoteket. Innan du börjar med det kan du behöva avfjälla huden. Gör såhär:

1. Smörj hårbotten med en kräm eller olja och låt sitta i minst 8h. 

2. Tvätta håret med schampo, som du applicerar i torrt hår. Detta bör lösa upp det värsta av psoriasisfläckarna. Välj gärna ett schampo som är extra mild mot hårbotten.

4 - Tvätta inte håret för ofta

 

En till vanlig bakomliggande orsak till en kliande hårbotten är att man tvättar håret alldeles för ofta. Inget slår ett nytvättat hår, vi vet! Våra frisörer rekommenderar att man försöker hålla sig till att tvätta håret var tredje dag, men vi vet precis hur svårt det kan vara! Ett hett tips är att bara skölja igenom håret med vatten om du t.ex har tränat, det tar ofta bort det värsta.

Tips!

Planera dagarna med olika frisyrer, t.ex utsläppt första dagen, torrschampo i utsläppt andra dagen och tofs tredje dagen. 

 

 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan