take over
take over

 

Kemisk peeling

Varför ska man använda sig utav en kemisk peeling? Vi reder ut skillnaden mellan AHA, BHA och TCA-syror.

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är egentligen bara ett samlingsnamn för olika behandlingsmetoder som utförs av auktoriserade hudterapeuter och läkare, där man använder sig utav olika AHA, BHA och TCA syror för att få ett mer långvarigt och förbättrat resultat av din hud. Därför görs detta normalt sätt i kur om 4-6 ggr vanligtvis för ett tydligt och förbättrat resultat. Att göra en behandling är självklart bättre än ingen då du fortfarande får en ”glow” som heter duga. Man skulle kunna säga att man försöker uppnå en föryngring av huden.

Genom att yttersta hudlagret avlägsnas så måste nya hudceller bildas och det skapas en aktivitet i huden som genererar i att nya hudceller måste bildas.

BOKA KEMISK PEELING HÄR

kemisk peeling med syror

 

Alpha Hydroxy Acid – AHA syra

Största stammen av vattenlösliga syror och är kort och gott ett samlingsnamn. Här har vi bland annat de kanske mest vanliga syrorna som GLYKOLSYRAN, (glycolic acid) MJÖLKSYRAN (lactic acid), och MANDELSYRAN (mandelic acid). Framför allt så brukar Glykolsyran, som kommer från bland annat sockerrör vara mest förekommande. Det beror på att den syran har den minsta molekyl storleken och gör den därför mest aggressiv och kan penetrera ner i huden snabbast och längst. I och med dess aggresivitet så passar den inte den känsligare hudtypen och som med alla syror så behövs den ”vänjas in”. Också mjölksyran är vanligt förekommade. Den utvinns som på namnet tyder från mjölk och är en ”snällare” variant än glykolsyran och passar därför en lite känsligare hudtyp, och kan ha en väldigt god inverkan på Rosacea. Mandelsyran, utvinns från bittermandeln och är likt mjölksyran snällare än glykolsyran. Denna syra är särskilt intressant när man vill behandla pigmenteringar då den hjälper till att bryta ner pigmentet och det resulterar i en jämnare hudton. Det finns självklart många fler AHA syror men vill begränsa till de mest förekommande, och som vi jobbar med idag.

peeling

Beta hydroxy Acid – BHA syra

När vi pratar om BHA syror så menar vi först och främst SALICYLSYRAN. Denna syra är också från moder natur och finns i vita pilträd och fungerar där som växtens hormoner.  Till skillnad från AHA syrorna så är BHA syran fettlöslig och är en väldigt stor molekyl vilket gör den exemplarisk för fet och inflammatorisk hy, och jobbar därmed mer på hudytan. Den kan alltså lösa upp det inkapslade fettet och med dess antiinflammatoriska verkan göra underverk för din hud i nöd. Idag har man använt sig utav syran i över 150 år och finns som känt i en del läkemedel också.

Triklorättiksyra - TCA syra

Denna typ av syra verkar kraftigt peelande. Återhämtningen är oftast rätt lång för huden, ungefär en vecka men resultatet är helt klart värt att vänta på! 

kemisk peeling flagna

Alla hinner med en kemisk peeling! Behandlingen tar bara 30 min.

Hur går en syrabehandling till på vår salong?

Först och främst utför din hudterapeut en hudanalys, som visar hur din hud mår idag, och med dina önskemål välja vilken typ av peeling vi ska börja med. Vi börjar med en rengöring. Applicerar din peeling (1-3 min). Neutraliserar, lugnar och skyddar. Eftervård. För bästa resultat så bör du mellan dina besök använda dig av rekommenderad hudvård, och fortsätta med syra i din rengöring och eftervård. Fråga din terapeut.


En normal reaktion kommer vara att du kommer flagna, bli torr och lite reaktiv. Allt detta är normalt och kommer på sikt ändras. Kom ihåg att all död hud måste bort för att en ny, jämnare och klarare hy ska kunna födas.

kemisk peeling hemma

 

Kemisk peeling hemma - Steg för steg

  1. Rengöring
  2. Syrapeeling
  3. Toner
  4. Ögonkräm
  5. Dag eller nattkräm

kostnadsfri hudanalys

 

Logga in för bättre priser

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan