take over
take over

 

Det här händer om du inte använder rätt produkter till ditt färgade hår

Oavsett om du färgar håret med några veckors eller månaders intervall är processen en investering som helt klart är värd att ta hand om hemma. Regelbundna salongsbesök fräschar upp och förfinar hårfärgen, men det är hur du tar hand om din färg mellan besöken som är avgörande för när det är dags för ett återbesök. Oavsett om du har en balayage eller en stilren stil så är de här produkterna ett måste för alla som färgar håret!

Vad händer med håret när man färgar det?

 

När du (eller din frisör) applicerar hårfärg i ditt hår öppnas fjällskiktet med hjälp av väteperoxiden i hårfärgen, för att kunna nå in till pigmenten som ligger under. Fjällskikten ligger runt strået likt barken på ett träd. Efter att väteperoxiden lyft fjällskikten påverkar väteperoxiden pigmenten som ligger under fjällskikten, genom att förstöra pigmenten för att kunna färga in håret i en annan färg. Fjällskikten håller sig öppna ybder hela tiden som din hårfärg verkar. Ju oftare fjällskikten öppnas desto svårare får de att sluta sig igen. Då kommer håret att se frissigt och matt ut. 
Detta behöver du för att behålla färgen mellan dina frisörbesök

  1. Schampo & balsam för färgat hår eller som jobbar återfuktande. HÄR och HÄR är våra favoriter.
  2. Hårinpackning - gärna som innehåller pigment! Använd en gång i veckan. 
  3. Vårdande hårolja - här det det viktigt att göra skillnad på olja och olja. Många billigare (tyvärr) varianter innehåller fel typ av silikon som lägger sig på strået. Det skapar en illusion av att håret är friskare än vad det är. Nice, kanske du tänker? Det som händer är att ytan av silikon kan bli riktigt svår att bli av med, och göra att du får flammigt hår vid nästa frisörbesök. Här är det alltså viktigt att hitta en olja med rätt egenskaper - HÄR är vår favorit. 
  4. Leave in/värmeskydd/uv-skydd - hitta en variant som innehåller alla parametrar, det spar både energi och pengar. Applicera i handdukstorkar hår efter varje tvätt. HÄR är vår favorit!
  5. Torrschampo - Perfekt för att inte behöva tvätta håret lika ofta, varje tvätt sliter på din färg.
  6. Cover-roots. Perfekt att använda i botten för att fylla ut utväxten mellan besöken.Vad händer med färgat hår när man använder "fel" produkter?

Det som händer om du inte använder produkter för färgat hår eller som vårdar och skyddar ordentligt, är att fjällskiktet inte lyckas hålla inne färgen lika bra som med produkter anpassade för färgat hår. Det innebär att färgen kommer lossna, mattas av och bli dassig snabbare.  

Här är våra bäst säljande produkter för färgat hår

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan