take over
take over

 

Vilket solskydd passar mig?

Det sista vi vill är att bränna oss i solen och utstå allt ifrån pigmentförändringar till rynkor. Men att inte njuta av solen är otänkbart för många och därför behövs rejält med solskydd, som dessutom är anpassat efter din hudtyp för att du ska slippa bl.a solkrämsfinnar. I denna artikel delar vi med oss av våra bästa produkttips till respektive hudtyp, och annan viktig information du behöver för att kunna njuta av den efterlängtade solen.

 Solskydd och makeup i ett

Vårt bästa tips just nu! Det är kanske inte alltid man känner sig som sitt snyggaste jag när man svettas i solen, vi vet. Spana in denna produkt som är både solskydd och makeup i ett. En oljefria, färgad och lättapplicerad kräm som är idealisk för alla som vill ha solskydd och en bra täckning i en och samma produkt. Ger en fin och jämn finish med naturlig lyster. 

Tänk på detta

  • Mängden solskydd, ½ tesked till ansikte, hals och decolltage. ½ dl till övrig kropp. Fyll på frekvent då du svettas även om du inte badar
  • Den utan tvekan största boven till åldrandet, föråldrad hud och i värsta fall, hudcancer.
  • Välj ett solskydd rikt på antioxidanter för att skydda dig mot skärmljus, HÄR kan du läsa mer om det
  • Det är inte så stor skillnad på SPF 30 eller SPF 50. SPF30 skyddar dig mot 97% av UVB strålarna medans SPF50 skyddar dig mot 98 %. SPF15 skyddar dig mot 93 % av UVB strålarna
  • Huden i ansiktet är tunnare och känsligare än på kroppen, och behöver därför skyddas extra noga. Använd minst SPF30 och skydda gärna med en härlig stråhattVilket solskydd passar mig?

Utgå alltid från din hudtyp här. Har du en aknebenägen hud är det viktigt att välja ett solskydd som är framtagen för att ge huden det skydd som den behöver, utan att riskera att täppa igen porerna eller göra huden glansig. Här kommer våra bästa tips för respektive hudtyp.

För aknebenägen hy

För torr och känslig hy

Minskar ålderstecken

 

 Fysikaliskt solskydd eller kemiskt solskydd?

Kemiska solskydd absorberar upp UV-strålningen i huden och oskadliggör den, det bildas alltså en kemisk reaktion. Exempel på ingrediens som är ett kemiskt skydd är oxybenzone, dioxybenzone och sulisobenzone. Vid känslig i hy, graviditet och framförallt barn under 5 år är detta ett filter att välja bort. Det sker en värmeökning i huden då UV-strålen absorberas och för den känslige är detta inget att rekommendera.

Fysikaliska solskydd (Zinkoxid & titandioxid) lägger sina molekyler på huden och reflekterar bort strålarna likt en spegel. Detta är alltid att rekommendera tycker vår hudterapeut.

 Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan