JUST NU! MASSOR AV VAROR TILL FANTASTISKA PRISER  LÄS MER

5 saker som påverkar din hårkvalitet

Håret gör mycket för vårt utseende och de allra flesta strävar efter att ha ett så välmående hår som möjligt. Vi gör hårinpackningar, klipper oss och (förhoppningsvis) borstar vi inte håret när det är blött. Det många inte vet är att det finns en mängd faktorer som ligger till grund för hur ditt hår mår och ser ut. Genom att låta oss analysera ditt hår med Hårologis testapparat kan vi skräddarsy en hårvårdsrutin som är anpassad för just dig och ditt hår. I den här artikeln berättar vi hur - och listar de 5 vanligaste faktorerna som påverkar hårets kvalitet.

Besök vår TikTok för mer tips på hur du löser dina hårproblem!

Till TikTok

Hårologi

Hårologi är hårvårdsmärket som har en holistisk syn på hår och har stenkoll på mottot "Hair Care Through Life". Det bästa med Hårologis hårvårdsprodukter är att dina hårbehov alltid går att tillfredsställa med de här fantastiska produkterna som har noga utvalda ingredienser för ditt hår. Kort och gott så är ingredienserna i varje produkt exklusivt utvalda för att uppnå bästa effekt på håret och din hårbotten med minsta möjliga påverkan på miljön.

Ta reda på vad ditt hår behöver med Hårologis hårtest

För att veta exakt vad just ditt hår behöver kan vi snart analysera ditt hårstrå i en analysapparat, och sedan skräddarsy produkterna med extrakt. Då får du helt unik hårvård som är speciellt anpassad för ditt hår, din hårbotten och dina önskemål om resultat.

5 saker som påverkar hårets kvalitet

 

Det finns många faktorer som påverkar hårets kvalitet. Här är de vanligaste:

1. Din hårbotten

 

Att ha en frisk hårbotten är en viktig del för att upprätthålla hårets kvalitet. Om hårbotten är obalanserad eller sjuk kan det försämra hårets kvalitet och styrka.

En sund hårbotten håller håret starkt och friskt. Det är fyllt med olika näringsämnen som håller håret fuktigt, ger det glans och styrka. Det stödjer även hårets naturliga förmåga att växa.

 

2. Hårets fuktnivå

 

Hårets fuktnivå har en stark inverkan på dess kvalitet och hälsa. Det är viktigt att hålla ett öga på fuktnivån, eftersom det kan påverka hur håret ser ut och känns. När håret har rätt fuktbalans är det lättare att styla, det känns mjukare och ser glansigare ut.

 

3. Vitaminer

 

Många har svårt att få sitt behov av vitaminer och mineraler tillgodosett genom kosten. Brister visar sig ofta först på håret, huden och naglarna eftersom de livsnödvändiga organen först får sin del. Att se till att du tillgodoser dig med rätt vitaminer och mineraler är av yttersta vikt om du vill ha ett friskt och välmående hår.

 

4. Yttre faktorer

 

Miljön har stor inverkan på hårets kvalitet. Det handlar oftast om föroreningar, uv-strålning, väder och vind och exponering för värmeverktyg. Livsstil är också en avgörande faktor. En hälsosam och balanserad kost är nödvändig för att stärka håret och förhindra håravfall. Fysiska aktiviteter som yoga och meditation kan också hjälpa till att hålla håret friskt.

 

5. Produkter

 

Att välja rätt hårprodukter är avgörande för att ha ett hår som ser glänsande och friskt ut. Var noga med att välja produkter som passar din hårtyp, färg och som är av god kvalitet. Användningen av fel produkter kan leda till problem som torrt, glanslöst, trött och livlöst hår.

 

Lästips: