JUST NU! MASSOR AV VAROR TILL FANTASTISKA PRISER  LÄS MER

6 saker som gör ditt hår fett - visste du detta?

Vi är många som är noga med val av hårprodukter, att klippa sig ofta och allt annat frisörerna gillar att vi gör. Det många inte tänker på (eller ens vet) är att det finns en hel rad med andra orsaker än fel hårvårdsprodukter som gör att vårt hår blir fett snabbt. I denna artikel går vi igenom sex orsaker till fett hår!

Besök vår TikTok för mer tips på hur du löser dina hårproblem!

Till TikTok

Varför blir mitt hår fett?

Att ha fett hår är ett problem som många människor stöter på. Problemet kan orsaka oönskad glans och känslan att håret är tungt och tråkigt. Faktum är att problemet till stor del beror på vår miljö och vanor. Först och främst är det viktigt att du förstår orsaken till att ditt hår blir fett snabbt. En stor del av detta beror på olika miljöfaktorer, som luftfuktighet, temperatur, luftföroreningar och så vidare. För att behandla problemet bör du försöka identifiera dessa miljöfaktorer och undvika dem så mycket som möjligt. Du bör också se till att du får tillräckligt med vila och återhämtning för att minska stressnivån. En annan viktig faktor som påverkar håret är din dagliga rutin. Om du inte vårdar håret rätt kan det leda till att håret blir fett snabbt. 

Vanliga orsaker till fett hår

  1. Du tar på håret. Något många gör utan att reflektera är att dra bak luggen eller fluffa till hårrötterna då och då. Faktum är att varje gång du tar på håret överför du olja, svett och annat halvmysigt till håret från dina händer. Ta inte på håret mer än nödvändigt.

  2. Smutsig hårborste. Faktum är att din hårborste kan vara boven bakom att håret blir fett snabbt. Oavsett vilken typ av hårborste du använder drar den till sig smuts, fett och damm.

  3. Du tvättar håret för ofta. Vi vet att inget känns bättre än ett nytvättat, fluffigt hår, men faktum är att håret lätt vänjer sig vid hur det blir tvättat. Tvättar du håret varje dag, så kommer talgproduktionen öka. Enligt frisörerna är var tredje dag en bra tumregel. Använd torrschampo för att hålla håret fräscht mellan tvättarna.

  4. Utgå från din hårbotten. Det finns en mängd produkter för olika hårtyper och här är det lätt att hamna fel. Det många missar är att utgå från sin hårbotten när man väljer schampo, vad passar din hårbotten bäst? Har du en fet hårbotten men torra toppar, så är det produkter för fett hår du bör välja.

  5. Fel balsam. En annan bov till att håret blir fett snabbt är att du har fel balsam för din hårtyp. Torra toppar talar om för botten att det är dags att producera fett för att återfukta håret. Se till att använda rätt balsam för ditt hår!

  6. Du borstar för mycket. Det som händer när du borstar håret, utöver att du drar ut gammal olja och produktrester i längderna om du inte har en ren borste, är mycket är att hårbotten stimuleras vilket i värsta fall kan öka fettproduktionen.

Lästips:

5 saker som påverkar din hårkvalitet

5 saker som påverkar din hårkvalitet

Hårvård

Håret gör mycket för vårt utseende och de allra flesta strävar efter att ha ett så välmående hår som möjligt. Vi gör hårinpackningar, klipper os...
Läs mer

Hud, hår och vägen till en hårbotten som mår bra - vi förklarar!

Hud, hår och vägen till en hårbotten som mår br...

Hårvård

Har du ett fuktälskande eller fuktavstötande hår? Lär dig allt om ditt hår och hårbotten! I den här artikeln går vi igenom hur hår och hud hänge...
Läs mer

Så blir du av med kluvna hårtoppar

Så blir du av med kluvna hårtoppar

Styling Värmeverktyg

Kluvna toppar är något vi alla fruktar, men trots att en kluven topp är en kluven topp finns det faktiskt flera saker du kan göra för att repare...
Läs mer

Så vet du om du har kluvna toppar

Så vet du om du har kluvna toppar

Hårvård Värmeskydd Värmeverktyg Blekning

Det finns massor du kan göra för att både motverka och behandla kluvna toppar, men vad är det egentligen? I den här artikeln berättar vi allt om...
Läs mer