take over
take over

 

7 nyårslöften som faktiskt gör dig snyggare

Brukar du skippa nyårslöften? Det är dags att tänka om! I den här artikeln tipsar vi om 7 löften du bara måste hålla. Anledningen? De gör dig helt enkelt snyggare!

Vad ska man tänka på när man väljer nyårslöften?

 

  1. Tänk på hur du vill se ut ett år från nu. Vad är det först som du vill åstadkomma?
  2. Ta ett steg tillbaka och tänk på de saker du har gjort under det senaste året. Har du uppnått det du försökte åstadkomma? Om inte, vad är det som kan göras annorlunda för att nå dina mål?
  3. Vad som är viktigast att tänka på är att hålla saker realistiska. Om du inte har tid att träna tre gånger i veckan är det bättre att sätta upp något som du vet att du kommer att kunna hålla. Se till att hålla löftena lätt att hålla.
  4. Försök att sätta upp några löften som är personliga och realistiska. Det är också viktigt att skapa en plan för att hålla dina löften. Försök att sätta upp mål som du kan bocka av när du når dem.

Nyårslöften som gör dig snyggare

Sluta klämma finnar

Fördelarna med att klämma på finnar är att du får bort dem snabbare, men detta är bara kortsiktig lösning som inte kommer att lösa problemet på lång sikt. Istället kan du få problem som är värre. När du klämmer på en finne, öppnar du huden och infektionen kan lätt tränga in, vilket kan leda till en större inflammation. Detta orsakar att det är svårare att få bort finnen. Det kan också leda till ärrbildning och att utseendet på huden försämras. För att undvika att klämma på finnar är det viktigt att hålla huden ren och att undvika att stoppa in fingrarna i ansiktet. 

Att inte sova med smink

Som många vet är det inte särskilt bra att sova med smink på. Smink, särskilt mascara, kan blockera och täppa igen porerna och även orsaka inflammation och akne. Det kan också leda till att man får torr och irriterad hud. All smink som kommer i kontakt med huden innehåller kemikalier som kan vara skadliga. Om du sover med smink, så stannar dessa kemikalier kvar på huden under hela natten, vilket kan orsaka hudproblem som ärr, åldersfläckar och pigmentering. För att undvika alla dessa problem är det bäst att ta bort all smink innan du går och lägger dig. 

Att använda värmeskydd

Värmestyling ökar temperaturen på håret. Om du inte använder någon form av värmeskyddande produkt, kan ditt hår skadas allvarligt. Värmeskyddande produkter hjälper till att minska värmeöverföringen från stylingverktygen till håret. Detta skyddar håret från att bli bränt av för höga temperaturer. Värmeskyddande produkter kan också hjälpa till att skydda håret mot UV-skador. Många av produkterna innehåller ingredienser som skyddar håret mot skadliga UV-strålar.

Tvätta dina sminkborstar

Att tvätta sina makeupborstar är ett måste om man vill ha en ren och fräsch look. Det är viktigt att förstå att makeupborstar inte bara används för att applicera smink. De är också en möjlig bärare för bakterier som kan orsaka hudirritationer och akne. Genom att tvätta borstarna förlänger man deras livslängd. Borstar som är smutsiga blir lätt klumpiga och börjar förlora sin form.

Att använda solskydd

Det finns många anledningar till varför du bör använda solskyddskräm. Först och främst är det ett viktigt sätt att skydda din hud mot de skadliga strålar som solen utsänder. Det är enkel matematik: ju mer du skyddar din hud, desto längre kommer du att få njuta av dess ungdomliga utseende. Solens strålar är också kända för att försämra hudens elasticitet, vilket gör att huden ser äldre ut. Solskyddskräm kan skydda mot detta och hjälpa till att hålla huden fuktig och smidig. Det är också ett bra sätt att skydda huden mot irritation och solbränna. Du bör också komma ihåg att inte bara hudens utseende är viktigt. Solskydd är mycket viktigt för att skydda mot skadliga strålar som kan orsaka hudcancer. För att skydda din hud bör du använda solskydd med en hög SPF-faktor och applicera den minst en gång om dagen.

Sluta bita på naglarna

Att bita på naglarna är allt annat än hygieniskt. Mängder av bakterier samlas under och kring naglarna, som du får in i munnen när du biter på dem. Att bita på naglarna kan dessutom förstöra tänderna, och vem drömmer inte om långa, välvårdade naglar? När du börjar bita naglarna kan det vara svårt att sluta. Det är ett vanemässigt beteende som kommer att ta tid att bryta. 

Inte sova med blött hår

När håret är fuktigt är det extra känsligt för skador. Att sova med vått hår kan leda till att håret blir matt, torrt och frissigt. För att inte tala om att det kan orsaka håravfall, eftersom dina hårrötter inte har stöd när du ligger ned. Att sova med vått hår kan också leda till problem med hygien. Fuktighet och värme är den perfekta miljön för bakterier att växa. Dessa bakterier kan leda till irritation och infektioner, så det är viktigt att hålla håret torrt när du går och lägger dig.

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan