DAGENS JULDEAL! Upptäck nya deals! LÄS MER

De flesta håroljor reparerar inte håret - varför?

Frissigt, skadat och slitet hår löser vi gärna med en hårolja som gör håret mjukt, glansigt och fritt från frizz. Men repareras håret av hårolja som man kanske tror? I de flesta fall så nej, det finns få håroljor där ute som är något mer än bara en kosmetisk effekt. I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta!

SE VÅR TIKTOK OM HÅROLJA!

Till TikTok

Varför reparerar inte hårolja?

En hårolja kan innehålla flera nyttiga ingredienser för håret, men det som gör att man får otroligt glansigt och mjukt hår är silikonerna... Om håroljan innehåller silikoner (vilket de flesta gör) så kommer silikonerna lägga sig som ett lager på hårstrået vilket gör att det inte finns något som når in till kärnan i håret och kan bygga upp det. Men är du inte ute efter att reparera håret, utan bara vill ha en snygg kosmetisk effekt tillfälligt, så är hårolja toppen!

Så vad ska man tänka på när man väljer en hårolja?

Kort och gott ska du välja en hårolja utan silikoner om du vill reparera håret. Många gillar silikoner för att det som sagt ger en omedelbar glans och en kosmetisk effekt. Men vill man reparera håret så är silikonfritt det bästa alternativet. Dessvärre finns det inte så många håroljor än som tillverkas utan silikon. Du kan lätt identifiera om en hårolja innehåller silikoner genom att läsa ingrediensförteckningen och leta upp ingredienser med ändelserna -cone och -oxane. De ekologiska oljorna innehåller inte silikoner med då blir det istället ett fettigt resultat. Vill du ha vårt bästa tips? Läs mer nedan!

En av få håroljor som reparerar håret

K18 Molecular Repair Hair Oil är den bästa håroljan på marknaden just nu - tycker vi! Använder du den i handdukstorkat hår så fokuserar den på att reparera och bygga upp håret igen och använder du den i torrt hår så får du en snygg finish med glans och utan frizz! Håret känns inte fett och du får ett mjukt resultat.

Till produkten 

Mer om K18 Molecular Repair Hair Oil

K18 Molecular Repair Hair Oil är en avancerad bioteknisk olja som bekämpar friss genom att reparera skador på molekylär nivå och ger omedelbart slätare och glansigare hår. Den innehåller K18PEPTIDE™, solrosolja, Hemisqualane, Squalane och avokadoolja, som tillsammans reparerar, återfuktar och skyddar håret. Oljan förbättrar inte bara hårets glans och färg utan ger också ett värmeskydd upp till 230°C, vilket förebygger ytterligare skador. Den lätta formulan ger håret nytt liv utan att göra det tungt.

Populära håroljor som ger en kosmetisk effekt

Är man inte ute efter att reparera håret utan vill använda en hårolja i stylingsyfte, finns det självklart ett helt gäng med populära håroljor som gör håret glansigt, följsamt och glittrande! Nedan är de populäraste håroljorna just nu. Men som alltid när du använt stylingprodukter som innehåller silikoner, måste du tvätta ur silikonerna för att inte förstöra håret och det kan vara en utmaning. Det blir betydligt enklare att få ur silikoner om du använder en Pre Cleanse i din hårtvättsrutin.

Pre Cleanse hjälper dig att få bort silikoner.

Använder du hårolja med silikoner? Se till att få ur det sen! Skippa uttorkande detoxschampo och använd Pre Cleanse i hårlängderna i din hårtvättsrutin. Håret renas från silikoner och blir dessutom enklare att reda ut och ser välvårdat ut!

TILL PRODUKT

Lästips: