take over
take over

 

Så hittar du en parfym som matchar din personlighet

Vill du hitta en parfym som passar just dig? Som associeras med dig? Som säger något extra om din personlighet? Om svaret är ja, ska du fortsätta läsa! Eftersom parfym kan vara något unikt och som uttrycker din individualitet har vi skapat den här artikeln för att du lättare ska kunna hitta en doft som matchar din personlighet. 


Vad är doftnoter?

En parfym består av olika nivåer, mer specifikt tre nivåer så kallade toppnoter, mellannoter och basnoter. När du doftar på en parfym är det första du känner toppnoterna, sedan träder mellannoterna fram och till sist tar basnoterna över. 

Toppnoter: Doften sprids direkt efter att den sprayas på huden. Därefter tar de andra noterna över. Toppnoterna brukar vara friska och rena. För att nämna några så är grape, rosor, ingefära och kryddor något som brukar kunna hittas bland toppnoterna.

Mellannoterna: Kommer fram när toppnoterna börjat avta. Dessa kan även kallas hjärtnoter och kan beskrivas som fylliga och runda. Exempel på mellannoter kan vara mandel, lavendel, svartvinbär, och lilja.

Basnoterna: är det sista som framträder i en parfym, tillsammans med topp- och mellannoterna skapar det grunden i parfymen. Basnoterna förstärker de andra noterna och doftar vanilj, balsam, mysk, tonkabönor och sandelträ. Basnoterna framträder när parfymen torkat in i huden.

Så - vilken personlighet passar in på dig?

Nedan har vi presenterat några olika personligheter och hur de kan tänka kring val av parfym.

Dofter för den sportiga personligheten 

Har du en sportig livsstil och gillar dofter av citrus? Inom den friska doftfamiljen finns noter som rentvättat , vatten, och grönt gräs. Dofterna är tunna och lätta. De marina dofterna återfinns och luktar krispigt fräscht i dessa parfymer. Tänk dig något i stil med hackade örter, en ny pressad grapefrukt eller färskt regn. Vill du inte ha en alltför tung doft som återspeglar din aktiva livsstil samt framhäver din hurtiga sida kan en parfym med toppnoter med exempelvis citrus vara något för dig! 

Se passande parfymer här.

Dofter för den trendmedvetna personligheten 

Har du alltid det senaste på marknaden? Är du en våghalsig person som inte räds för att testa något nytt? Om du är mer utav en äventyrlig person som uppskattar något annorlunda kanske du ska välja något som har kryddiga toner. Något som är lite mer spicy och livligt? Orientaliska noter, och en underton av tyngre dofter som sandelträ och läder kan vara något för dig. Här kan den trendige få träda fram och vara först ut med en djupare underton med söt touch! Perfekt för den moderna mannen eller kvinnan. 

Se passande parfymer här.

Dofter för den sofistikerade personligheten 

Har du en elegant och sofistikerad personlighet som gillar dofter som har ett djup och känns lyxiga? Då kanske du ska satsa på en parfym med inslag av trä och exempelvis tonkabönor?  Vill du lämna efter dig ett rum som har en härlig förtrollande doft? Då ska du charma din omgivning med inslag av exempelvis amber och mysk, du kommer inte ångra dig! Detta kommer garanterat förstärka dina personlighetsdrag och dra uppmärksamhet till dig. . 

Se passande parfymer här.

Dofter för den självsäkra personligheten 

Vill du förstärka din självsäkerhet med en doft? Då ska du absolut testa en träigare doft med jordnära noter som påminner om skog och regn som är perfekt för att pigga upp. En uppfriskande och lagom intensiv doft kan vara perfekt för den som gillar de tyngre basnoterna och bidrar till ett alert intryck. Med en djuphet av trä och en torr bas kommer du att verka mer pigg och fräsch än någonsin. 

Se passande parfymer här.

 

 

 

 

 

Bygg din doftgarderob

Känner du igen dig i alla personligheter eller har du svårt att välja? Då kanske de hade varit perfekt för dig att bygga upp en doftgarderob med parfymer för varje tillfälle. Parfymer går att anpassa efter känslor, humör och kan bidra mycket till din självkänsla och hur du upplever dig själv för stunden. Det kan även vara bra att utgå från vilka parfymer du gillar i nuläget och hitta liknande men med en ny touch.

Vi hoppas att du med den här guiden hittar dina signaturparfymer!

 

 

Läs relaterade artiklar här:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan