JUST NU! MASSOR AV VAROR TILL FANTASTISKA PRISER  LÄS MER

Hur tvättar man långt hår och hur får man långt hår? Så här gör du!

Drömmen om vackert och långt hår kan vara en livslång strävan för många. Men att upprätthålla hälsosamt och välvårdat långt hår kräver mer än bara tålamod - det kräver rätt vård och tvättmetoder. Och för de som strävar efter att odla ut sina lockar till storslagna längder, är det viktigt att veta att hårvårdsrutinen spelar en avgörande roll.

SE VÅR TIKTOK OM HUR DU TVÄTTAR & TAR HAND OM LÅNGT HÅR!

Till TikTok

Pre Cleanse torkar inte ut hårlängderna!

Istället för ett uttorkande schampo i längderna kan du använda Pre Cleanse och vanligt (men gärna silikonfritt) schampo i hårbotten. Håret blir dessutom enklare att reda ut och ser välvårdat ut!

Steg 1: Pre Cleanse i hårlängderna

 

En pre cleanse är unik på det sättet att den rengör ditt hår från silikoner, stylingrester, smuts och fett, men utan att torka ut håret så som ett traditionellt schampo. Eftersom hårlängderna är sköra så bör man använda ett mildare schampo (som en pre cleanse) och spara det vanliga schampot till hårbotten istället där du har betydligt mer talg som behöver rensas! Och eftersom du applicerar en pre cleanse i det första steget, skyddar den även håret mot schampot som du använder i hårbotten sen. Ditt hår kommer bli mjukt, rent och lätt att reda ut!

Steg 2: Schampo i hårbotten

När du applicerat och sköljt ur din pre cleanse i hårlängderna så är det dags att schamponera hårbotten. Det kan du göra med ett vanligt schampo, men helst silikonfritt för att inte tillsätta extra silikoner som i det långa loppet kommer tära på håret. Schamponera hårbotten 2-3 gånger för att verkligen få bort all smuts, stylingrester och talg. Första gången brukar det inte löddra så mycket eftersom schampot tar bort allt fett, medan andra och tredje gången löddrar det mer.

Steg 3: Hårinpackning

Den bästa tiden att lägga din hårinpackning är efter schampo och innan balsam! Varför då? Jo för att fjällskiktet på hårstråna öppnas upp av schampo, vilket gör att hårinpackningen kan tränga in rakt i kärnan på håret och boosta med sin magi. En silikonfri hårinpackning är det bästa eftersom du då kan behandla hela håret och inte bara längderna. Silikoner nära hårbotten gör nämligen håret lite extra fett.

Steg 4: Balsam

Balsam förknippar vi ofta med att det gör håret mjukt och lätt att reda ut. Förutom det så är balsam till för att stänga fjällskiktet på hårstråna så att inte ny smuts tränger in. Det gör helt enkelt att ditt hår håller sig fräscht längre! I många balsam så är det silikoner som ger den där mjuka och glansiga effekten, men det finns balsam som är silikonfria (och mycket bättre för håret) som istället använder sig av ingredienser som avokadoolja och kokosnöt för att ge glans och mjukhet! Ett tips är att använda en bredtandad kam för att reda ut håret medan du har balsam i, då blir det inte heller lika trassligt!

Glöm inte Scalp Toner!

Efter att ha sköljt ur balsamet är vatten det sista som berör ditt hår. Tyvärr har vatten ofta ett icke-idealiskt pH-värde (omkring 7) som kan störa hårbottens naturliga balans, vilket kan resultera i uttorkning. Beroende på din hudtyp kan detta leda till antingen torr hårbotten eller förhöjd talgproduktion. På samma sätt som du använder ansiktsvatten efter rengöring av ansiktet, bör du också använda en scalp toner. Denna toner appliceras på handdukstorkat hår, både i hårbotten och på längderna, för att återbalansera pH-nivån. Voilà!

Shop the story:

Budget alternativ:

Läs relaterade artiklar: