DAGENS JULDEAL! Upptäck nya deals! LÄS MER

Detoxschampo kan skada håret - gör så här istället

Detoxschampon och djuprengörande schampon har länge hyllats för sin förmåga att rensa håret från oönskade restprodukter. Men visste du att de kan vara mer skadliga än hjälpsamma? Dessa produkter kan leda till torrt, frissigt hår och till och med håravfall. Lyckligtvis finns det skonsammare metoder att djuprengöra ditt hår på, utan att kompromissa med dess hälsa och glans.

SE VÅR TIKTOK OM DETOX ELLER HITTA PRODUKTERNA!

Till TikTok TILL SKÖNHETSHJÄLTEN

Är detox-schampo dåligt för håret?

Att detoxa håret är inget dåligt i sig, för visst är det toppen att få ur stylingrester, silikoner, smuts och fett som lagrats i håret. Även metaller, gamla hudceller och beläggningar lägger sig i hår- och hårbotten. För att ha ett välvårdat och friskt hår i balans, krävs det att du rengör noga! Problemet med många detox-schampon, är att dom är för aggressiva. Dom innehåller syror och ett alldeles för högt pH-värde (ca 6-8) när ditt hår egentligen behöver ha pH-värde 4.5. Det gör att detox-schampot kan börja göra skada på håret (eftersom det rensar så intensivt) och ditt hår kan bli frissigt eller gå av i värsta fall.

Gör så här istället - använd Pre Cleanse!

Pre Cleanse är ett skonsammare sätt att djuprengöra håret på. Dessutom kan du rengöra håret med Pre Cleanse VARJE gång du tvättar håret. Så du får alltid den där krispigt rena känslan i håret - utan att skada det! En Pre Cleanse använder du alltid innan schamponering och du applicerar det i hela håret, alltså både hår och hårbotten. Då har du lyckats få bort precis det som ett traditionellt detox-schampo får bort, alltså smuts, fett, metaller, beläggningar och så vidare... På köpet får du ett hår som inte går av, håller sig rent, som inte blir frissigt och helt enkelt mer välvårdat!

Så här använder du Pre Cleanse i din hårtvättsrutin:

  • Applicera Pre Cleanse i hela håret
  • Applicera vanligt schampo endast i hårbotten
  • Skölj ur din Pre Cleanse och ditt vanliga schampo
  • Applicera vanligt schampo igen 1-2 gånger
  • Applicera inpackning (ca 15 min)
  • Applicera balsam (ca 2 min)
  • Handdukstorka håret
  • Applicera Scalp Toner (Hårologi flexi spray) för att balansera pH-balansen.

Populära detox-schampon som är skonsamma mot håret

Vi vet alla hur viktigt det är att hålla håret rent och fritt från oönskade restprodukter, men det behöver inte ske på bekostnad av hårets hälsa. Många detoxschampon på marknaden kan vara för hårda, vilket leder till skadat, torrt och frissigt hår. Men oroa dig inte, det finns en lösning!

Välkommen till vår samling av skonsamma detoxschampon som du kan använda vid varje tvätt. Dessa produkter är speciellt utformade för att rensa håret från oönskade rester utan att slita på det. Istället för att skada, kommer dessa schampon att rädda ditt hår, ge det näring och återställa dess naturliga glans.

Pre Cleanse hjälper dig att få bort silikoner.

Visste du att Pre Cleanse dessutom hjälper dig att få bort den stora boven silikoner? Skippa uttorkande detoxschampon och använd Pre Cleanse i hårlängderna i din hårtvättsrutin.

TILL PRODUKT

Lästips: