take over
take over

 

Såhär behåller du en kall nyans i ditt blonda hår

Vi är nog många som känner igen oss i att komma ut från frisören med en kall, krispig nyans som börjar skifta i gult efter ett par veckor. Men du kan vara lugn, här kommer våra absolut bästa tips på hårinpackningar som får ditt blonda svall att bli kallt och ljust igen. 

 

Varför blir blont hår gult?

 

  • Blont hår ofta är torrare (pga blekning) och därför drar åt sig avgaser och andra föroreningar som får håret att skifta i en gul, oönskad nyans.

 

  • En annan vanlig orsak är att nyanseringen din frisör gjort för att dämpa looken av varma toner tvättas ur. Den försvinner snabbare om håret är skadat eller torrt.

 

  • Det kan också vara så att blekningen inte fått verka den tid som den behövt, eller helt enkelt är för svagt blandad. 

Såhär tar du bort varma toner i blont hår

  1. Detoxa håret genom att schamponera håret med ett djuprengörande detoxschampo, gärna tre gånger i rad där du gnuggar ordentligt på längderna för att få bort beläggningar.
  2. Sista gången kör du med ett silverschampo. Låt sitta ett par minuter OM ditt hår klarar det.
  3. Applicera en pigmentinpackning i en kall nyans och låt sitta. Här gäller det att hålla koll hur den tar på håret - torrt hår drar åt sig snabbare.
  4. Avsluta med ditt favoritbalsam.

En bra tumregel är att göra detta en gång varannan vecka ungefär. Glöm inte att använda värmeskydd om du stylar håret efter!
Våra favoritprodukter för blont hår

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan