take over
take over

 

Såhär tar du hand om din hud!

Peeling, serum, ansiktsvatten och toner. Eller är ansiktsvatten och toner samma sak? Vi vet att det kan vara svårt att hänga med i vilka produkter man ska använda varje dag och i vilka steg. Efter denna guide kommer du att ha stenkoll!

Vad bör en komplett hudvårdsrutin innehålla? 

hudvårdsrutin pormaskar och finnar

 

Olika steg

En hudvårdsrutin ska helst bestå av dessa delar:

  • Rengöring
  • Ansiktsvatten
  • Ögonkräm
  • Serum
  • Ansiktskräm
  • Kur/vård(1-2ggn/vecka)
"Jag har provat det mesta på marknaden men efter Harmoniqs hudanalys märkte jag skillnad på riktigt!"

 

Steg 1 - Rengöring 

Börja din hudvårdsrutin med att rengöra ansiktet. Använd en ansiktsrengöring speciellt anpassad för just din hud, både morgon och kväll. Är du osäker på vad du ska välja så har vi ett snabbt och enkelt analysverktyg HÄR

Varför är rengöring viktigt?

Varje dag utsätts vår hud för yttre påfrestningar som avgaser, damm, svett och andra faktorer som täpper till porerna. När vi rengör ansiktet får porerna andas och vi avlägsnar de faktorer som annars kan täppa till och skapa finnar. 

 

 

rengöring

 

 

peeling finnar

Steg 2 - exfoliering

För dig som vill avancera

Vi rekommenderar vi dig att peela huden 1-2 gånger i veckan. Applicera en peeling efter din ansiktsrengöring för att få bort döda hudceller, pormaskar och andra orenheter som finns i huden. Massera i cirkulerande rörelser med rena fingrar. Torka ansiktet på en ren ansiktshandduk efter att du sköljt riktigt med vatten. 

Tips!

Köp ett flerpack småhanddukar (från t.ex IKEA) och ta en ny till ansiktet varje dag. De tar inte upp någon plats i tvättkorgen och inget slår känslan (eller doften!) av nytvättat bomull mot ansiktet)

 

Steg 3 - serum

För dig som vill avancera

Använd gärna ett serum efter exfolieringen innan din fuktkräm, så att produkten går djupare ner i huden. Det här steget i hudvårdsrutinen är bra att anpassa efter säsong och byta ut produkter baserat på vad din hud behöver just nu. Under sommaren kan man behöva boosta huden med exempelvis C-vitamin och solskydd, medan på vintern så vill man ofta ha ett fylligare serum som fokuserar på att återfukta huden extra mycket.

 

 

Steg 4 - ansiktsmask


Det är bra att boosta huden rejält med ansiktsmask ca 1-2 gånger per vecka. Applicera den efter rengöring, peeling och serum och applicera fuktkräm efter masken. Ansiktsmasker är fyllda med massor av nyttiga ingredienser för att exempelvis fokusera på att behandla orenheter, boosta med fukt eller strama upp huden lite extra.


Tips!

Byt ut din nattkräm mot en ansiktsmask då och då och ge huden en extra boost medan du sover.

 

 

 

ansiktsmask

 

 

Steg 5 - Ögonkräm

 

Huden är som tunnast under ögonen, så använd gärna en speciell ögonkräm för ögonpartiet. De är ofta framtagna för att behandla och förhindra ålderstecken, fina linjer och reducera mörka ringar genom att verka åtstramande och ge effekt av en piggare look. Man brukar säga att huden under ögonen aldrig ljuger och det är också runt ögonen de första ålderstecken börjar synas, så se till att börja med ögonkrämen i tid!

 

 

Steg 6 - återfuktningEfter att huden är ren och fräsch kommer vi till själva återfuktningen. Detta är extra viktigt kvällstid så din hud får en chans att reparera sig medan du sover. Att ge ansiktet fukt är bland det viktigaste som finns om du vill ha en välmående, frisk och mjuk hud (vem vill inte?). Att tillförse huden med fukt motverkar tecken på åldrande, torrhet och livlöshet. 

https://www.harmoniq.se/p/varumarken/dermalogica/dermalogica-solar-defense-booster-spf50-50-ml.html
Glöm inte solskyddet!

Det finns bara nackdelar med att inte använda solskydd. Ärr eller finnar kan bli rödare av solen och huden åldras i förtid. I värsta fall kan brännskador från solen leda till hudcancer.

 

 

 

fuktkräm

 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan